Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Ανασκόπηση - Πάσχα 2020


Το ιστολόγιο "Λιγνίτης: ο δικός μας μαύρος χρυσός" στέλνει σ' όλους τους αναγνώστες, απανταχού του πλανήτη, το μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού, που φέρνει μαζί το μήνυμα της ανάστασης απ' την πανδημία του κορονοϊού. Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά, φέτος μέσα στο σπίτι να είστε όλοι καλά, με υγεία, οικογενειακή ευτυχία, ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο! Καλό Πάσχα, να περνάτε καλά!

Happy Easter to all! Frohe Ostern! Buona Pasqua! Glad påsk! Paște Fericit! Добър Великден! Христос воскрешен! Христос воскрес! Joyeuses Pâques! Feliz Pascua! Feliz Páscoa! Vrolijk Pasen! Cásca Shona! Maligayang Pasko ng Pagkabuhay! Wesołych Świąt! Срећан Ускрс! 행복한 부활절! Пасханы бақытты! Selamat hari Paskah! ハッピーイースターחג הפסחא שמח! God påske! عيد الفصح سعيد! 复活节快乐สุขสันต์วันอีสเตอร์!

Πάσχα λοιπόν και μπορεί ο Μητσοτάκης να μας έχωσε σε καραντίνα, αλλά το ιστολόγιο σας έχει δωράκι: τη Μεγάλη Τρίτη έγινε μια τηλεπαρουσίαση απ' τον καθηγητή του Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ κ. Δημ. Κουτσογιάννη, με θέμα "Η πολιτική αφετηρία της ατζέντας της κλιματικής αλλαγής". Το κείμενο της πολύ κατατοπιστικής παρουσίασης θα το βρείτε στη δεξιά στήλη του ιστολόγιου. Η παρουσίαση κλείνει με το "καὶ γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν, καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς", (Ιησούς Χριστός, κατὰ Ἰωάννην, 8:32), διδαχή που υπηρετεί το ιστολόγιο απ’ την πρώτη ανάρτηση. 

Είναι επίσης εδώ η ετήσια σύνοψη των πιο σημαντικών αναρτήσεων της τελευταίας χρονιάς, με ταξινόμηση σύμφωνα με θεματολογία. Το σύνολο των 123 αναρτήσεων απ' το περυσινό Πάσχα θα το βρείτε χρονολογικά στην "Αρχειοθήκη", στο δεξί μέρος της οθόνης. Για καλύτερη νοηματικά περιήγηση συνιστάται πρώτα ν' ανοίγουμε τις πιο παλιές αναρτήσεις. 

Η πρώτη τριάδα μας δείχνει τη χαώδη διαφορά αντίληψης για το λιγνίτη στην Ελλάδα απ' τη μια, με Τσεχία-Ουγγαρία απ' την άλλη:

Στις 28/6 μέχρι τις 3/7/2019 το ιστολόγιο προειδοποίησε με 3 διαδοχικές αναρτήσεις πως ο Χατζηδάκης ετοιμάζεται "να σώσει τη ΔΕΗ". Και το φθινόπωρο μας έστειλε πεσκέσι ένα ξεγυρισμένο 15%, ενώ στη συνέχεια μας φλόμωσε στο ψέμα:

Τα θέματα του λιγνίτη και της ηλεκτροπαραγωγής κατέδειξαν άλλη μια φορά τα αδιέξοδα μιας ανερμάτιστης 20ετούς διακομματικής ενεργειακής πολιτικής:

Είχαμε το Συνέδριο του Economist για την αγορά ενέργειας :

Και κάποια σημαντικά νέα απ' το εξωτερικό:

Θυμηθήκαμε την κατολίσθηση του 2017 στο λιγνιτωρυχείο Αμυνταίου στην επέτειο των δυο ετών:

Οι "πάγοι που λιώνουν" και η κλιματική απάτη κάλυψαν πολλές αναρτήσεις:

Δυστυχώς είχαμε ανάδυση ενός νέου φασισμού, τη φίμωση κάθε επιστημονικής άποψης που δεν συμβαδίζει με ...
την κλιματική παράνοια:

Είχαμε μια ιστορική ομολογία του ΑΔΜΗΕ, για το πώς τα αιολικά ακριβαίνουν το ρεύμα:

Είχαμε μια διπλή παρέμβαση στο ΥΠΕΝ για τα αιολικά, αλλά σιγά μην ίδρωσε τ' αυτί τους:

Τα περιβαλλοντικά προβλήματα που σχετίζονται με τα αιολικά δεν μπορούν πια να κρύβονται:
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εφεξής θα μας απασχολούν όλο και πιο συχνά:

Τα αδιέξοδα της Γερμανικής Energiewende (ενεργειακή μετάβαση):

Τέλος, το ιστολόγιο έκανε ένα ταξίδι με αυτοκίνητο από Ελλάδα στην Κεντρική Ευρώπη και μέχρι τη λιγνιτοπαραγωγό Λουσατία (Lausitz) στην Ανατολική Γερμανία και σας έδωσε έναν ολοκληρωμένο ταξιδιωτικό οδηγό:

Υπενθυμίζω πως η αναδημοσίευση αναρτήσεων είναι ελεύθερη, αλλά πρέπει υποχρεωτικά να φαίνεται ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου