Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Ανασκόπηση - Πάσχα 2019


Το ιστολόγιο "Λιγνίτης: ο δικός μας μαύρος χρυσός" εύχεται σ' όλους τους αναγνώστες, απανταχού του πλανήτη, Χρόνια Πολλά, να είστε όλοι καλά, με υγεία, οικογενειακή ευτυχία, ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, αλλά ποτέ δεν βλάπτει κι ένα καλύτερο σήμερα! Καλό Πάσχα, να περνάτε καλά! 

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, με την ευκαιρία του Πάσχα έχουμε μια σύνοψη των αναρτήσεων της τελευταίας χρονιάς, με ταξινόμηση σύμφωνα με θεματολογία. Βεβαίως όλες οι αναρτήσεις φαίνονται χρονολογικά στην "Αρχειοθήκη", στο δεξί μέρος της οθόνης. Για καλύτερη νοηματικά περιήγηση συνιστάται πρώτα ν' ανοίγουμε τις πιο παλιές αναρτήσεις, ενώ οι νέοι αναγνώστες συνιστάται να ξεκινήσουν διαδοχικά από τις "χρήσιμες αναρτήσεις" στην κάτω δεξιά πλευρά και στη συνέχεια, ανάλογα με τη θεματολογία, να "ξεφυλλίσουν" διαδοχικά τις ετήσιες ανασκοπήσεις.

Τα θέματα για το λιγνίτη φυσικά απασχολούν σταθερά το ιστολόγιο κι ας ξεκινήσουμε απ' την πρόοδο της κατασκευής της νέας λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5, της μόνης ελπίδας να συνεχίσουμε να έχουμε αξιόπιστο ρεύμα από Ελληνική πρώτη ύλη, χωρίς να ψάχνουμε για φυσικό αέριο ή εισαγωγές: 

Δυστυχώς το 2018 ήταν η χρονιά που ο Σύριζα βούλιαξε τη λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή:

Δεν γινόταν φυσικά να μείνει ασχολίαστη η "αποεπένδυση" των Σύριζα/Ανελ, όπως βάφτισαν το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων:

Κάποιες εξελίξεις στη ΔΕΗ δεν έμειναν ασχολίαστες:

Η πρωτοφανής καταστροφική κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου τον Ιούνιο 2017 καλύφθηκε απ’ την πρώτη στιγμή κι ασφαλώς  περιλαμβάνεται στα θέματα που συνέχισαν να καλύπτονται το 2018:

Λίγο πριν εκπνεύσει το 2018, ο πολιτικός απατεώνας Σταθάκης έστειλε στην ΕΕ μια έκθεση ιδεών μετά από δική της απαίτηση και τη βάφτισε "Εθνικό Ενεργειακό Σχεδιασμό". Όπως εκ των πραγμάτων προέκυψε, στην ουσία αντέγραψε το σχεδιασμό του 2012, που φαίνεται πως τελικά δεν πήγε στον κάλαθο των αχρήστων:

Τα εντελώς αναξιόπιστα αιολικά είχαν σταθερά την "τιμητική" τους, με ποικίλες αναρτήσεις:

Η κλιματική απάτη θα έχει πάντα το δικό της μερίδιο στις αναρτήσεις και θα είναι αρκετά μεγάλο:

Ειδήσεις ηλεκτροπαραγωγής ανά τον πλανήτη, τιμών ηλεκτρισμού, νέων τεχνολογιών και των πολυδιαφημισμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μήπως και τσιμπήσει κανένα κορόιδο και τ' αγοράσει:

Η Γερμανική ενεργειακή μετάβαση, η Energiewende, επίσης αποτελεί σταθερά αντικείμενο παρακολούθησης:

Επειδή εκτός απ' το λιγνίτη, τον ηλεκτρισμό και την ενέργεια υπάρχει και η επικαιρότητα, το ιστολόγιο σχολίασε και τα πιο κάτω: 

Τέλος, συνεχίστηκε η παρακολούθηση της μεταβλητότητας της τιμής του πετρελαίου:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου