Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Η σούπερ αιολική Δανία: ακόμα μια φορά αξιοπιστία ηλεκτροδότησης με αιολικά λιγότερο από 3%!



Διπλή εκδήλωση για τα αιολικά έγινε χθες, 2-2-2019, πρώτα στην Πτολεμαΐδα και στη συνέχεια στη γειτονική Αναρράχη. Κάτοικοι του ενεργειακού κέντρου της χώρας, που εξαγριώθηκαν απ' την παράλογη καταστροφή, που βλέπουν να συντελείται το τελευταίο διάστημα στο βουνό Άσκιο (Σινιάτσικο), συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν, να ενημερωθούν και να συζητήσουν για συντονισμό περαιτέρω ενεργειών.

Οι διαφάνειες των παρουσιάσεων υπάρχουν διαθέσιμες εδώ, εδώ κι εδώ κι όπως φαίνεται στο πιο κάτω βίντεο, που ανέβασε ιστότοπος της Κοζάνης, ο εκ των ομιλητών Δρ Χρήστος Κολοβός αποκάλυψε πως στις 14:30 της 24/1/2019 τα 4.205MW χερσαία αιολικά της πολυδιαφημισμένης αιολικής Δανίας έδιναν μόλις 124MW, αξιοπιστία δηλαδή μόλις 2,9%! Και τα 1.271MW υπεράκτιων αιολικών έδιναν μόλις 232MW. 


Συνολικά τα 5.476MW χερσαία + υπεράκτια αιολικά της Δανίας έδιναν μόλις 356MW, κάλυπταν μόλις το 6,9% της κατανάλωσης ηλεκτρισμού της Δανίας και προφανώς το υπόλοιπο 93,1% των αναγκών το κάλυπταν τα ΑΝΘΡΑΚΙΚΑ εργοστάσια συμπαραγωγής ηλεκτρισμού+θερμότητας της Δανίας, που χρησιμοποιούν ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ λιθάνθρακα, μαζί με ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ηλεκτρισμού από Νορβηγία & Σουηδία. Δηλαδή 93,1% εισαγωγές ηλεκτρισμού για τη σούπερ αιολική Δανία, λαμπρό πραγματικά επίτευγμα και δεν είναι ν' απορεί κανείς που οι Δανοί πληρώνουν πανάκριβα το ρεύμα. Αυτά βεβαίως και δεν πρόκειται να ...
τα μεταδώσει κανένα απ' τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, απ' αυτά που φροντίζουν να σας λένε μέχρι και σε ποιο δευτερόλεπτο φυσούσε πολύ στη Δανία, οπότε αξίζουν εύσημα στο τοπικό μέσο της Κοζάνης που επέλεξε να δημοσιεύσει το συγκεκριμένο απόσπασμα. Κι άλλο βίντεο, από άλλο τοπικό μέσο, μπορείτε να δείτε πιο κάτω. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.



Το πολύ χαμηλό ποσοστό αξιοπιστίας των αιολικών της Δανίας 2,9% είναι πολύ κοντά στο 2,41%, που είχε στις 10/8/2018, τότε που τα αιολικά κάλυπταν μόλις το 3,45% της κατανάλωσης. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση κι έρχεται να ταυτιστεί απολύτως με το λιγότερο από 1% της Γερμανίας, που παρουσίασε η Handelsblatt, αλλά και το 2% της Βρετανίας. Και δείχνει τα αδιέξοδα της αθρόας εγκατάστασης αιολικών.

Η Δανία λοιπόν έβαλε πολλά αιολικά επειδή έχει μεγάλης δυναμικότητας καλωδιακές διασυνδέσεις κι έχει τη δυνατότητα είτε να ξεφορτώνεται το τυχαίο αιολικό ρεύμα στις γειτονικές χώρες όταν φυσά πολύ είτε να εισάγει απεριόριστα ρεύμα όταν δεν φυσά, άλλωστε είναι μια μικρή χώρα, με περίπου τη μισή κατανάλωση ρεύματος της Ελλάδας και τα απόλυτα μεγέθη της ζήτησης φορτίου είναι σχετικά μικρά. Και βεβαίως εξάγει ανεμογεννήτριες σε χρεοκοπημένες χώρες, εκεί όπου πολιτικοί απατεώνες κοροϊδεύουν ασύστολα τους πολίτες πως θα τους κάνουν "Δανία του Νότου" και κάποιοι άλλοι, εξίσου πολιτικοί απατεώνες, προγραμματίζουν να γεμίσουν τις βουνοκορφές με άχρηστες ανεμογεννήτριες, προκειμένου να λένε πως έβαλαν "ΑΠΕ" και στην πραγματικότητα η χώρα να ηλεκτροδοτείται με το 100% εισαγόμενο φυσικό αέριο και με εισαγωγές ηλεκτρισμού απ' το λιγνίτη των Σκοπίων, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Βοσνίας, της Σερβίας, ίσως ακόμα και της Τουρκίας.

Μια χρεοκοπημένη χώρα, που έχει ακόμα σημαντικά αποθέματα λιγνίτη, του δικού της μαύρου χρυσού, και μάλιστα σε ήδη ανοικτά λιγνιτωρυχεία, για ποιο ακριβώς λόγο πρέπει να σταματήσει την αξιοποίηση του δικού της πλούτου και να κάνει εισαγωγές; Όταν η Γερμανία μόλις το 2012 έβαλε σε λειτουργία λιγνιτική μονάδα 1100MW κι έχει υπό κατασκευή εργοστάσιο που θα καίει εισαγόμενο λιθάνθρακα; Όταν η Πολωνία έχει υπό κατασκευή και λιγνιτικό και λιθανθρακικό εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής;    

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου