Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Ένας πρωθυπουργός που ομολογεί διαρκώς άγνοια, είτε πάει σπίτι του είτε πάει στο Παρίσι είτε πάει σπίτι του στο Παρίσι!

Τον Ιούλιο 2019, μόλις ανέλαβε την πρωθυπουργία, ο Μητσοτάκης έσπευσε να πάρει υπό τον άμεσο, προσωπικό του έλεγχο την ΕΥΠ. Τελικά αποδείχθηκε πως την ΕΥΠ την ήθελε για να ακούει οποιονδήποτε άλλον εκτός απ' τους αποδεδειγμένα εχθρούς της χώρας. Έτσι αφενός έκανε τη χώρα διεθνώς ρεζίλι, αφετέρου το Μάρτιο 2023 ανερυθρίαστα μας είπαν πως μια υποτιθέμενη "Ρωσίδα κατάσκοπος" διέφυγε της προσοχής της ΕΥΠ και τον Ιανουάριο 2023 έφυγε με την άνεσή της από τη χώρα. Προφανώς ο προϊστάμενος της ΕΥΠ, ο πρωθυπουργός της χώρας, δεν γνώριζε για τη "Ρωσίδα κατάσκοπο", διαφορετικά πρέπει να είμαστε απολύτως βέβαιοι πως θα την είχαν συλλάβει. Πολύ περισσότερο που ο πρωθυπουργός έσπευσε απ' τους πρώτους "πρόθυμους" να καταστήσει τη Ρωσία εχθρό και να στείλει όπλα στην Ουκρανία, τα οποία μάλιστα αφαίρεσε από νησιά του Αιγαίου.

Φυσικά το να φεύγει ανενόχλητος ένας κατάσκοπος αποτελεί κόλαφο, τόσο για τον προϊστάμενο της ΕΥΠ όσο και για την ΕΥΠ την ίδια, καθώς ομολογούν την πλήρη αποτυχία τους. Και δημιουργούν ένα πλέγμα ανησυχίας για τις ικανότητες της Υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας: έχουν διαλύσει το σύμπαν, την ΕΥΠ θα άφηναν ήσυχη;

 

Παρόλο που στην υπόθεση των υποκλοπών μάθαμε πως "ο πρωθυπουργός δεν ήξερε τίποτα", τελικά φάνηκε πως ένας απ' τους παρακολουθούμενους ήταν ο Χατζηδάκης. Στην εικόνα βλέπουμε την τούρτα που έφεραν στο Χατζηδάκη Γκρούεζες του υπουργείου του, όπου τον εμφανίζουν ως το Σούπερμαν που διέλυσε ΔΕΗ-Ολυμπιακή-ΟΣΕ. Ως γνωστόν, τη ΔΕΗ τη διασώσαμε πληρώνοντας 500 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να την πάρουν κερδοφόρα οι αφανείς "επενδυτές", που μπήκαν το 2021 στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Την Ολυμπιακή τη δώσαμε κοψοχρονιά, προκειμένου να μεγαλουργεί ανενόχλητη η Aegean. Και τον ΟΣΕ τον κρατήσαμε διαλυμένο, προκειμένου να μην αναπτυχθεί ποτέ και να μην ενοχλεί ούτε τους "εθνικούς" εργολάβους των αυτοκινητοδρόμων ούτε τον "εθνικό" αερομεταφορέα. Αλλά είναι σίγουρο πως ο πρωθυπουργός, που άκουγε το Χατζηδάκη, δεν γνώριζε τίποτα ούτε για τη ΔΕΗ ούτε για την Ολυμπιακή ούτε για τον ΟΣΕ. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 15/3/2023 ανεβαίνουν ξανά και στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Ασφαλώς "ο πρωθυπουργός δεν ήξερε" ούτε πως η πολιτική της άρον-άρον απολιγνιτοποίησης, προκειμένου να παραδώσει τους Έλληνες έρμαιο στα χέρια των συμφερόντων του φυσικού αερίου, θα άφηνε τη χώρα χωρίς ρεύμα το καλοκαίρι του 2022. Τότε που έντρομος έτρεχε ψελλίζοντας να ανακοινώσει "διπλασιασμό της λιγνιτικής παραγωγής", μόνο που είχε προλάβει να καταστρέψει ...

τα λιγνιτωρυχεία και να αφήσει τις μονάδες ασυντήρητες και χωρίς προσωπικό. Και, βεβαίως, διπλασιασμό δεν είδαμε κι ούτε θα δούμε ποτέ.

Και, βεβαίως, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε πως "ο πρωθυπουργός δεν ήξερε τίποτα" ούτε και για τους Έλληνες που το 2021 πέθαιναν εκτός ΜΕΘ, επειδή η κυβέρνησή του φρόντισε να διαλύσει και το ΕΣΥ. Ασφαλώς δεν ήξερε τίποτα ούτε για τους γιατρούς του Νοσοκομείου Καστοριάς, που στην αρχή της κήρυξης της πανδημίας τους είχαν αφήσει χωρίς μάσκες, επειδή ακριβώς είχαν ως κεντρική πολιτική τη διάλυση του ΕΣΥ. Αλλά ήξερε να μας λέει κορδωμένος πως τα εμβόλια για τον κορονοϊό θα φέρουν την "ελευθερία", για να φέρουν τελικά 35 χιλιάδες φέρετρα.

Το 1963 ο τότε Καραμανλής αναρωτήθηκε "Ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα" κι επειδή δεν γνώριζε, μπήκε με το ψευδώνυμο Τριανταφυλλίδης στο αεροπλάνο κι έφυγε στο Παρίσι. Το 2023 ο Μητσοτάκης έχει ήδη 3,5 χρόνια που κυβερνά τη χώρα και κάθε τόσο μας διαβεβαιώνει πως "δεν γνώριζε τίποτα". Το σπίτι στο Παρίσι το έχει και μάλιστα με αδιαφανές "πόθεν έσχες": γιατί δεν μπαίνει κι αυτός σ' ένα αεροπλάνο, να απαλλάξει τη χώρα από έναν ανίδεο πρωθυπουργό; Για να μη χάσουν οι θείτσες το "γκόμενο";

ΥΓ: Το ιστολόγιο διανύει τους τελευταίους μήνες και μάλλον κάτι νέο φαίνεται στον ορίζοντα! Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9 χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!

 

2 σχόλια:

  1. "Τα πιο νόστιμα πόμολα,
    είναι αυτά που δεν έχουνε ακόμα φάει" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πόμολα τα 'φαγαν με το καλημέρα. Πέρυσι έτρωγαν τις πόρτες και τώρα έφθασαν στους τοίχους ...

      Διαγραφή