Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Διέλυσαν ΚΑΙ το ΑΣΕΠ: κατάργηση του διαγωνισμού της ντροπής εδώ και τώρα, η μόνη λύση!

Η κυβέρνηση έχει διαλύσει το ΕΣΥ και ασυγκίνητη μετρά 35 χιλιάδες φέρετρα Ελλήνων απ' την πανδημία, έχει διαλύσει τον κρατικό μηχανισμό και κατέκαψε την Εύβοια και τη Δυτική Αττική, φτωχοποίησε όλους μας προκειμένου να δώσει δισεκατομμύρια στους "παρόχους", γύρισε τον πληθωρισμό στις αρχές της δεκαετίας του 1990 κι έκανε τα τρόφιμα πανάκριβα, έχει διαλύσει τον ΟΣΕ και πρόσφατα μετρήσαμε 60+ νεκρούς στα Τέμπη, θα άφηνε ανεπηρέαστο το ΑΣΕΠ;

Στις 4/3/2023 έγινε ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός 2Γ/2022 του ΑΣΕΠ. Στις 10/3/2022 το ΑΣΕΠ έδωσε στη δημοσιότητα τα θέματα και τις "ορθές απαντήσεις", ανακοινώνοντας ταυτόχρονα πως "για λόγους ίσης μεταχείρισης των υποψηφίων, για δεκαεπτά (17) ερωτήσεις του μαθήματος "Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας", η Κ.Ε.Δ. αποφάσισε να θεωρηθεί ως ορθή οποιαδήποτε επιλογή, λόγω της απόκλισης που παρατηρήθηκε στην ευκρίνεια/φωτεινότητα σκιασμένων κρίσιμων τετραγώνων κατά τη φωτοτύπηση των ερωτηματολογίων σε φωτοαντιγραφικά μηχανήματα ορισμένων εξεταστικών κέντρων".

Με την ανακοίνωση αυτή η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού "έκανε γαργάρα" τις καταγγελίες υποψηφίων για παρατηρηθείσες καθυστερήσεις στην παράδοση των θεμάτων, κάτι που βεβαίως δημιουργεί σοβαρές υπόνοιες για διαρροή των θεμάτων πριν τη λήξη της εξέτασης. Διευκρινίσεις που δόθηκαν μετά την έναρξη της επιτρεπόμενης αποχώρησης των υποψηφίων και κόλλες χαρτί που δόθηκαν αργότερα συνθέτουν μια εικόνα προχειρότητας, που γκρεμίζει το κεκτημένο αδιάβλητων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.  Μια πολύ εμπεριστατωμένη ανάλυση/παρουσίαση των τεχνικών προβλημάτων του διαγωνισμού, που τεκμηριώνει τους λόγους ακυρότητας της όλης διαδικασίας, είδα εδώ.

Ασαφείς ερωτήσεις, ερωτήσεις χωρίς λογική και κάποιες εντελώς εξεζητημένες ερωτήσεις, φέρνουν στη μνήμη μας το αλησμόνητο "σκόιλ ελικικου" του 2020 και συνθέτουν μια εικόνα πλήρους ανικανότητας του ΑΣΕΠ να κάνει έναν διαγωνισμό που να διασφαλίζει ένα αξιοπρεπές επίπεδο γνώσεων των μελλοντικών δημοσίων υπαλλήλων. Γιατί για υποψήφιους υπάλληλους ψάχνει ο διαγωνισμός, όχι για αστροναύτες της ΝΑΣΑ.

Παρόλο που ο διαγωνισμός υποτίθεται πως απευθύνεται σε υποψήφιους που θα κληθούν μελλοντικά να θέσουν υποψηφιότητα για δημόσιος υπάλληλος, πολλές απ' τις ερωτήσεις του τμήματος "Δοκιμασία Αξιολόγησης της Εργασιακής Αποτελεσματικότητας" βάζουν τον υποψήφιο στη ...

θέση Προϊσταμένου/Διευθυντή υπηρεσίας του δημοσίου! Ακόμα δεν τον προσλάβαμε, Διευθυντή τον θέλουμε! Άσε που κάποιες θεωρούμενες ως "ορθές" απαντήσεις είναι τουλάχιστον αμφισβητούμενες ως προς την ορθότητά τους: είναι απλά μια γνώμη. Κι εκφράζω την πολύ σοβαρή μου αμφιβολία κατά πόσο οποιοσδήποτε σημερινός ή προηγούμενος Υπουργός μπορεί να περάσει την εξέταση του ΑΣΕΠ! Μήπως το ΑΣΕΠ έψαχνε για νέο Υπουργό Μεταφορών και δεν μας το είπε;

Αν κάποιος κάτσει ν' ασχοληθεί αναλυτικά με τα θέματα που ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ, διαπιστώνει πως για να μπορεί να θέσει μελλοντικά υποψηφιότητα για δημόσιος υπάλληλος πρέπει να έχει, αθροιστικά κι όχι μόνο ένα απ' αυτά, πτυχία α) μαθηματικού, β) νομικού, γ) οικονομολόγου δ) διοίκησης επιχειρήσεων, ε) λύτη σπαζοκεφαλιών, ζ) μέντιουμ που διαβάζει κρυστάλλινη σφαίρα! Είναι επίσης απολύτως εμφανές πως στο δημόσιο δεν πρέπει να υφίσταται η έννοια της εσωτερικής εκπαίδευσης μετά την πρόσληψη, κάτι το απολύτως αυτονόητο σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις. Ενώ για να δουλέψεις π.χ. στα Λιντλ και ανάλογα με τη θέση μπορεί να υπάρχει ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση 7-15 μηνών, στα θέματα εκπαίδευσης υπαλλήλων Βορίδης και Πιερρακάκης μετέτρεψαν το δημόσιο σε κάτι σαν συνοικιακό μπακάλικο!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Είχε εξαρχής προκαλέσει εντύπωση η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η διαδικασία, απ' την έναρξη προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων μέχρι την ημερομηνία διενέργειας του γραπτού διαγωνισμού. Το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε είναι πως ο εκλογικός σχεδιασμός του κυβερνώντος κόμματος είχε ανάγκη την κατασκευή μιας σημαντικής μάζας ευάλωτων σε ψηφοθηρικές υποσχέσεις υποψηφίων. Μετά τη μαζική δολοφονία των πολιτών στα Τέμπη ο εκλογικός σχεδιασμός κατέρρευσε με πάταγο. Πλέον η μόνη αξιοπρεπής λύση είναι η κατάργηση του διαγωνισμού της ντροπής, εδώ και τώρα! Και η επανάληψή του μετά τις εκλογές, με συνθήκες που να διασφαλίζουν το αδιάβλητο της διαδικασίας και θέματα που δεν θα απαιτούν την ταυτόχρονη κατοχή πολλών πτυχίων ΑΕΙ: για υπαλλήλους ψάχνουμε, όχι για υπουργούς!

ΥΓ: Το ιστολόγιο διανύει τους τελευταίους μήνες και μάλλον κάτι νέο φαίνεται στον ορίζοντα! Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9 χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου