Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Μια φορά απατεώνες, για πάντα απατεώνες!


Πριν 30 χρόνια, τον Ιούνιο 1988, μια φαρσοκωμωδία στήθηκε στη Γερουσία των ΗΠΑ, προκειμένου να σερβιριστεί το παραμύθι της "παγκόσμιας υπερθέρμανσης": διάλεξαν την πιο ζεστή μέρα του χρόνου κι άνοιξαν τα παράθυρα, ώστε να μη δουλεύουν τα κλιματιστικά και να σκάνε απ' τη ζέστη οι Γερουσιαστές όση ώρα ξετυλιγόταν το παραμύθι.

Η ανθρωπότητα είχε μόλις μια δεκαετία μπροστά της να σωθεί απ' τους σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς που την απειλούσαν λόγω του "φαινομένου του θερμοκηπίου", απ' τις πλημμύρες που θα προκαλούσε το λιώσιμο των πάγων κι απ' την πείνα που θα έφερνε η ξηρασία και η καταστροφή των καλλιεργειών, αλλά πέρασαν 30 χρόνια και μόλις περάσαμε έναν απ' τους πιο ψυχρούς Ιούνιους στα χρονικά.


30 χρόνια αργότερα, το 2018, η αμηχανία των κλιματικών απατεώνων απ’ τη μη επαλήθευση της καταστροφολογίας είναι έκδηλη και ...
το Axios το διέπραξε: δημοσίευσε στο Instagram την πιο πάνω εικόνα, την οποία προώθησε στη συνέχεια παντού το Carbon Pulse, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Για πρώτη φορά, παραπλανώντας τους πάντες, συγκρίνουν τη μέση θερμοκρασία των 30 ετών που ακολούθησαν την κατάθεση του Hansen στη Γερουσία με τη μέση θερμοκρασία των αμέσως προηγούμενων 30 ετών, προκειμένου να δικαιώσουν το θεμελιωτή της κλιματικής απάτης. Παίζουν με τα χρώματα για να δημιουργούν εντυπώσεις πως ήδη ψηνόμαστε, την ώρα ακριβώς που περιμένουμε πώς και πώς να ζεστάνει λιγάκι για να νιώσουμε πως ήλθε το καλοκαίρι. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις ή να ρυθμίσετε κατάλληλα την προτεραιότητα προβολής στο Facebook, διαφορετικά δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. 

Και βεβαίως λησμονούν πολύ βολικά πως η σύγκριση θερμοκρασιών της κλιματικής απάτης αφορά την προβιομηχανική εποχή κι όχι τα χρόνια εκείνα που ο πλανήτης είχε κρυώσει τόσο πολύ, που όλοι οι κλιματικοί επιστήμονες της εποχής προέβλεπαν πως έρχεται νέα εποχή παγετώνων. Μια φορά απατεώνες, για πάντα απατεώνες!

Σε όλα τα μέσα που δημοσιεύουν διαφημίσεις επιτρέπεται η αναδημοσίευση ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ και να υπάρχει σύνδεσμος (link) για την πρωτότυπη ανάρτηση στο greeklignite. Στα υπόλοιπα μέσα η δημοσίευση του πλήρους κειμένου επιτρέπεται μόνο εφόσον κάτω απ' την αναδημοσιευμένη ανάρτηση εμφανίζεται επί λέξει η φράση "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr". Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ και θεωρείται παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου