Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Απλά μαθήματα μοντέρνας Φυσικής στην εποχή της "ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης".


Έχω γράψει κι άλλη φορά πως έχουμε περισσότερες "επιστημονικές" εργασίες για τη δήθεν "ανθρωπογενή υπερθέρμανση του πλανήτη" απ' όσες μπορούμε ν' αντέξουμε. Η τελευταία μας έρχεται απ' το Goddard Space Flight Center της ΝΑΣΑ και δημοσιεύτηκε στις 4 Οκτώβρη στο Geophysical Research Letters. Έχει τίτλο "Warm Arctic, Increased Winter Sea Ice Growth?" και ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζεται πως στη διάρκεια του χειμώνα ο πάγος της Αρκτικής αυξάνεται ταχύτερα σε πάχος επειδή είναι πιο λεπτός λόγω της "υπερθέρμανσης", ενώ αν ήταν πιο παχύς η αύξηση του πάχους θα ήταν πιο αργή.

Πρόκειται για άλλη μια "εργασία", που, όπως ομολογεί στην περίληψη, χρησιμοποιεί "δεδομένα" από κλιματικά μοντέλα και από δορυφορικές παρατηρήσεις. Φυσικά στον πραγματικό κόσμο τα δεδομένα συλλέγονται από πραγματικές παρατηρήσεις των φυσικών μεγεθών κι όχι από μοντέλα, αλλά όταν κάνεις "ασκήσεις επί χάρτου" όλα πλέον επιτρέπονται.

Αντιστρέφοντας το συλλογισμό τους, ευτυχώς που ο πλανήτης δεν ψύχεται, καθώς τότε στη διάρκεια του καλοκαιριού, απ' την πολλή ψύξη, μπορεί και να χάναμε εντελώς τον Αρκτικό πάγο! Μαζί φυσικά με την όποια σοβαρότητα μπορεί να έχει απομείνει σε μια ΝΑΣΑ, που από τότε που σταμάτησε τις αποστολές στη Σελήνη φαίνεται να έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια.

Για να καταλαβαίνουμε ωστόσο καλύτερα το πόσο μας δουλεύουν, αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στο δημοσίευμα των New York Times στις 20 Φλεβάρη 1969, τότε που ακόμα η ΝΑΣΑ δεν είχε πατήσει πόδι στη Σελήνη: ακόμα δεν είχε ξεκινήσει η τρέλα της "ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη", αλλά οι "ειδικοί" της εποχής έλεγαν πως "σύντομα" ο Αρκτικός Ωκεανός "θα είναι μια ανοικτή θάλασσα". Το 1969! Τότε που άλλοι "ειδικοί" έβλεπαν πως πηγαίνουμε σε νέα εποχή παγετώνων! Στο ίδιο δημοσίευμα! 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για το FB θα βρείτε εδώ. 

Αν διαβάσετε με προσοχή το άρθρο, λέει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα: 

  • πως τον Αρκτικό πάγο τον ξέρουν καλύτερα απ' όλους οι Ρώσοι κι αν πρόσφατα είδατε Ρώσους να σιγοντάρουν την τρέλα της "υπερθέρμανσης" να μας τους δείξετε κι εμάς.
  • πως υπάρχει μακρύ ιστορικό παρακολούθησης του πάχους του πάγου, τόσο με ...
    τα πυρηνικά υποβρύχια, που κινούνται και κάτω του καλύμματος πάγου, όσο και με πτήσεις αεροσκαφών.  Αντί λοιπόν να χρησιμοποιούνται τα πραγματικά δεδομένα, σήμερα χρησιμοποιούνται "δεδομένα" από μοντέλα.
  • Πως ο πάγος έλιωνε πριν το 1940, αλλά στη συνέχεια η τάση αντιστράφηκε κι ο πάγος αυξήθηκε. Μόνο που μαζί φυσικά αυξάνονταν και οι ανθρωπογενείς εκπομπές.
  • Τόσο οι Σοβιετικοί όσο και οι Αμερικανοί συμφωνούν πως αναμένεται ψύξη τα επόμενα χρόνια, λόγω μείωσης των ηλιακών κηλίδων στη δεκαετία του 1980. Ήδη το 2018 ο ήλιος έχει μείνει χωρίς καθόλου ηλιακές κηλίδες, αλλά "κάποιοι" επιμένουν να μιλούν για "υπερθέρμανση". 
  • Απ' τον 9ο μέχρι το 13ο αιώνα, τότε που οι Νορβηγοί αποίκισαν την Ισλανδία και τη Γροιλανδία, δεν υπήρχε εκεί σχεδόν καθόλου πάγος. Γιατί δεν υπήρχε λοιπόν ο πάγος, αφού δεν υπήρχαν τότε οι ανθρωπογενείς εκπομπές, που σήμερα "λιώνουν τους πάγους";


Το κλίμα του πλανήτη δεν ήταν ποτέ σταθερό, αλλάζει διαρκώς, όπως αλλάζει και η θέση των ηπείρων πάνω στον πλανήτη. Αλλά οι αλλαγές γίνονται στη γεωλογική κλίμακα χρόνου, όχι στην ανθρώπινη, όχι στη διάρκεια των τηλεοπτικών δελτίων "ειδήσεων", όχι στη διάρκεια των εκλογικών κύκλων! 


Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου