Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Αιολικά και πυρκαγιές: ποιος είπαμε πως έκαψε τη Ρόδο; #Tipsifisateremalakes?

Φωτιά ξέσπασε στη Νάξο το μεσημέρι της Παρασκευής 14/7/2023 και το ιστολόγιο κατέδειξε πως, για "σατανική σύμπτωση", πολύ κοντά στη θέση της υπάρχει έγκριση ανάπτυξης αιολικού εργοστασίου. Κι ας λέει ό,τι θέλει η ΕΛΕΤΑΕΝ ή τα energy παπαγαλάκια τους ή και ο οποιοσδήποτε "πρόθυμος" στην υπεράσπιση των αιολικών συνταγματολόγος.

Σχεδόν ταυτόχρονα με τη Νάξο κάηκαν τα Δερβενοχώρια, στην πολύπαθη απ' τα αιολικά Βοιωτία, κι αμέσως οι κάτοικοι ξεσπάθωσαν : "είναι εμπρησμός, σ' ένα μήνα θα φυτρώσουν ανεμογ@@ήτριες". Και αμέσως μετά κάηκε η μισή Ρόδος, ακριβώς όπως, πάντα επί Μητσοτάκη, είχε καεί η μισή Εύβοια: #Tipsifisateremalakes?

Μια ματιά στο δορυφορικό σύστημα παρακολούθησης πυρκαγιών Effis, της υπηρεσίας Copernicus της ΕΕ, είναι ...

εντελώς αποκαλυπτική για το τι συνέβη τις τελευταίες ημέρες στη Ρόδο. Αρχικά ξέσπασε μια φωτιά στο κέντρο του νησιού, η οποία, πολύ βολικά, μάλλον με τους νοτιάδες, κινήθηκε προς τα βόρεια. Μόνο που στη συνέχεια φαίνεται οι άνεμοι να άλλαξαν κατεύθυνση, να γύρισαν σε βορειοδυτικούς με ένταση μέχρι 7 μποφόρ, και το κακό δεν άργησε να γίνει, η φωτιά έτρεξε γρήγορα πολλά χιλιόμετρα και κατέληξε στα παράλια νότια της Λίνδου. Τεράστια δυσφήμιση για τον Ελληνικό τουρισμό, έργο ασφαλώς των ΑΧΡΗΣΤΩΝ, που έχουν ως πυροσβεστικό δόγμα το "να γίνει όλη η Ελλάδα κάρβουνο, αλλά να μη μας χρεώσουν νεκρό".

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 15/3/2023 ανεβαίνουν ξανά και στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ξημερώματα Κυριακής 23/7/2023, στη Ρόδο συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες και μακάρι να μην έχουμε θύματα. Το νησί βεβαίως έχει υποστεί ανυπολόγιστη καταστροφή, καθώς δάση, περιουσίες και το τουριστικό προϊόν έγιναν στάχτη. #Tipsifisateremalakes?

Τέλος, ο Γεωπληροφοριακός Χάρτης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, μιας δήθεν "Ανεξάρτητης" Αρχής, που έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση στη χώρα, δείχνει ξεκάθαρα την -ξανά- "σατανική σύμπτωση", να υπάρχουν αδειοδοτημένα αιολικά στην περιοχή που καίγεται στη Ρόδο. Δείτε με προσοχή τι υπάρχει εκεί ακριβώς που ξεκίνησε η φωτιά, βόρεια του ορεινού όγκου του νησιού. Όμως ο λαός μας λέει πως "σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση" και περιμένουμε με ενδιαφέρον αν υπάρχει ποτέ περίπτωση η Δηκεωσίνυ να κάνει κάποια ενέργεια στην κατεύθυνση σωτηρίας της χώρας. Ξέρετε, η ίδια Δηκεωσίνυ που δεν πήρε είδηση τους στοιχηματζήδες και την ξεβράκωσε η EuroJustice, η ίδια Δηκεωσίνυ που για το έγκλημα των Τεμπών εξακολουθεί να μην έχει ενοχλήσει τον Καραμανλή. #Tipsifisateremalakes?

ΥΓ: Μετράμε αντίστροφα! Όπως έχει προαναγγελθεί εδώ και μήνες, το ιστολόγιο φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος. Μια ανάρτηση θα έρθει ακόμα κι έπειτα είναι η ώρα του αποχαιρετισμού. Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9,5+ χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!

 

3 σχόλια:

  1. Σύμπτωση προφανώς, γιατί όπως έλεγε μια άλλη ψυχή, ¨όποιος έχει στοιχεία να πάει στον Εισαγγελέα¨.
    Κι εδώ γελάμε, γιατί σε ποιον εισαγγελέα να πας (και να έχεις στοιχεία); Σε αυτούς που παραιτούνται κ μεταναστεύουν αν τους κάτσει η λάθος υπόθεση; Και και και...
    Αλλά έτσι θα πει ο βοΣΚΑεΙ κ θα γράψει ΤΟ ΒλΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η "άλλη ψυχή" ήταν που ξεκίνησε την καταστροφή της χώρας. Όσο για εισαγγελέα, τα είπαμε πριν 1,5 χρόνο:
      https://greeklignite.blogspot.com/2021/12/blog-post_5.html

      Διαγραφή
    2. Επί ¨ισχυρής Ελλάδας¨ αυτής της ψυχής έγινα Gastarbeiter. Δυστυχώς έβλεπα που πάει το πράγμα.
      Περί Δοικαιωσύνεις... πονάει..

      Διαγραφή