Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Αυτό που έγινε φέτος, λόγω "υπερθέρμανσης" του πλανήτη, κυριολεκτικά δεν έχει προηγούμενο!


Οι αμυγδαλιές είναι τα πρώτα δέντρα που ανθίζουν, προκειμένου για τη γονιμοποίησή τους να προσελκύσουν τα πρώτα έντομα, πριν ανθίσουν τα οπωροφόρα με το πιο ελκυστικό για τα έντομα άρωμα. Υπό φυσιολογικές-συνήθεις συνθήκες οι αμυγδαλιές στη λιγνιτοπαραγωγό περιοχή Κοζάνης-Πτολεμαΐδας ανθίζουν στα μέσα μέχρι τέλη Φεβρουαρίου, όχι στα τέλη Μαρτίου! Κάποιες ζεστές χρονιές μάλιστα ανθίζουν και στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου.

Όταν στις 28/3/2015 ανέβασα την ανάρτηση "Η κλιματική προπαγάνδα δεν μπορεί να ξεγελάσει τη φύση και τις αμυγδαλιές" με εικόνα ανθισμένης αμυγδαλιάς, μας φάνηκε όλους κάτι το εξαιρετικό. Αλλά αυτό που έγινε φέτος, κυριολεκτικά δεν έχει προηγούμενο! Όπως φαίνεται στις εικόνες, από την περιοχή της Κοζάνης, σχεδόν ΟΛΕΣ οι αμυγδαλιές άνθισαν αργά, πολύ αργά κι είναι ΟΛΕΣ ανθισμένες στο τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου! Και θα είναι ανθισμένες και τον Απρίλιο, για αμυγδαλιές μιλάμε, όχι για βερυκοκκιές! Απ' την πολλή "υπερθέρμανση" προφανώς, πήγαν ΟΛΕΣ ένα και ενάμισι μήνα πίσω, αλλά αυτό δεν θα το δείτε σε κανένα απ' τα Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης.


Αυτή η μαζικά καθυστερημένη ανθοφορία της αμυγδαλιάς είναι πρωτοφανής κι έρχεται σαν ...
συνέχεια σ' ένα καθυστερημένο καλοκαίρι του 2018 και σ' ένα μακρύ κι ιδιαίτερα ψυχρό χειμώνα, που αύξησε ιδιαίτερα τις δαπάνες θέρμανσης. Αλλά τα Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης προτιμούν να εξαπατούν τους πολίτες, διαδίδοντας πως οι πολίτες κινδυνεύουν από "κλιματική αλλαγή". 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ. 

Το χειρότερο είναι πως κάνουν πλύση εγκεφάλου στη νέα γενιά, που δεν έχει αποκτήσει ακόμα τις γνώσεις για ν' αξιολογήσει αυτά που ακούει συνεχώς ολόγυρά της. Βρέθηκε και μια 16χρονη στη Σουηδία να "διαμαρτύρεται" για την "κλιματική αλλαγή" κάνοντας μια μέρα τη βδομάδα κοπάνα απ' τα μαθήματα κι αμέσως τη θεοποίησαν, μέχρι και για Νόμπελ Ειρήνης την πρότειναν! Και δεν βρέθηκε ένας να της τραβήξει την κοτσίδα, να της πει να πάει πρώτα να διαβάσει φυσική και γεωλογία για να μπορεί να καταλάβει στοιχειωδώς για ποιο πράγμα διαμαρτύρεται. Επιβραβεύουν την αμάθεια των νέων, επειδή θέλουν τους νέους αδαείς, εύκολα θύματα της προπαγάνδας, της κάθε προπαγάνδας, κι όχι καταρτισμένους, με κριτική ικανότητα ν' αντιληφθούν τα ψέματα που τους σερβίρουν.

Βέβαια δεν χρειάζεται ν’ ανησυχούν Τσίπρας και Ζάεφ, το Νόμπελ δεν θα το πάρει το κοριτσάκι. Αλλά όποιος κλιματολάγνος πολιτικός θέλει, ας μας εξηγήσει το πολύ απλό: αφού ο πλανήτης δήθεν "υπερθερμαίνεται", για ποιο λόγο καθυστέρησαν τόσο πολύ ν' ανθίσουν οι αμυγδαλιές; Μπορούν να κοροϊδεύουν τους πολίτες, αλλά δεν μπορούν να κοροϊδεύουν τη φύση!

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου