Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Ο ηθικός κατήφορος της δήθεν αριστεράς εξελίσσεται πλέον σε απέραντη μουρλαμάρα;


Το 2019 είναι χρονιά απανωτών εκλογικών αναμετρήσεων, καθώς έχουμε και αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές και, βεβαίως, βουλευτικές. Με την υπογραφή της βδελυρής Συμφωνίας των Πρεσπών ο αναλώσιμος Τσίπρας βούλιαξε πολιτικά στη Μεγάλη Πρέσπα και ξανάνοιξε το χορό των τεράτων στην πολιτική σκηνή, ένα απ' τα τέρατα που πλέον μας απειλούν είναι η παλινόρθωση του καθεστώτος που μας χρεοκόπησε σε καιρό ειρήνης. Η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα μυρίζει μπαρούτι για το Σύριζα και φαίνεται πως το άγχος της αβέβαιης εκλογικής αναμέτρησης φέρνει προχωρημένο εκνευρισμό. Ας δούμε λοιπόν ένα νεότερο κατόρθωμα, που μας έρχεται απ' την περιοχή της Πτολεμαΐδας.

Ίσως κάποιοι θυμάστε πως πριν από έξι μήνες έγραψα για Το "ηθικό πλεονέκτημα", που έγινε "ηθικός κατήφορος", της δήθεν "πρώτης φορά αριστεράς". Ήταν σε μια μονάδα της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα που την Παρασκευή 20/4 περιέφεραν κατάσταση ζητώντας απ' τους εργαζόμενους να δηλώσουν προκαταβολικά ενυπόγραφα αν σκοπεύουν ν' απεργήσουν τη Δευτέρα 23/4, μια ενέργεια που θύμισε εποχές τρομοκράτησης των εργαζόμενων και σίγουρα όχι "ηθικό πλεονέκτημα". Είναι λοιπόν πάλι η ίδια μονάδα όπου, όπως βλέπουμε στην εικόνα, τοποθέτησαν βιντεοκάμερα σε διάδρομο που οδηγεί σε τουαλέτες! Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έχει σχέση με ασφάλεια εγκαταστάσεων, αν τους ενδιέφερε η ασφάλεια θα τοποθετούσαν κάμερα στον εξωτερικό τοίχο, να παρακολουθούν τα παράθυρα απ' έξω. Τοποθετώντας την κάμερα σε εσωτερικό χώρο μπορούν να καταγράφουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων κι αυτό είναι ευθέως παράνομο! Και δεν είναι η μόνη παρανομία στην υπόθεση.


Μάλιστα η κάμερα τοποθετήθηκε σε σημείο που να μην είναι άμεσα εμφανής, κρυμμένη πίσω από προεξοχή του τοίχου. Και φυσικά ούτε λόγος για την εκ του νόμου επιβαλλόμενη ειδοποίηση πως ο χώρος βιντεοσκοπείται. Ποιος ενδιαφέρεται για τους νόμους όταν αισθάνεται πως έχει τη στήριξη του κόμματος, ιδίως μάλιστα αν ήταν και υποψήφιος δήμαρχος στις προηγούμενες εκλογές;   

Μετά από αντιδράσεις που σημειώθηκαν η κάμερα αποξηλώθηκε απ' το διάδρομο που οδηγεί στις τουαλέτες, αλλά, το διαβάσατε και πιο πάνω, ο σεβασμός ...
στους νόμους και στους εργαζόμενους είναι είδος ανύπαρκτο: η κάμερα τοποθετήθηκε λίγο πιο πέρα και ελέγχει άλλο χώρο, πάντα εν κρυπτώ και πάντα εν αγνοία των εργαζομένων πως υπάρχει κάμερα καταγραφής. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις ή να ρυθμίσετε κατάλληλα την προτεραιότητα προβολής στο Facebook, διαφορετικά δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση.


Να είναι άραγε σύμπτωση πως και τα δυο εντελώς απαράδεκτα συμβάντα αφορούν την ίδια μονάδα, που δημιουργήθηκε επί Σύριζα και σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα σε τοπικό τύπο εξετάζεται μελλοντικά η κατάργησή της; Είναι σύμπτωση πως, εκτός απ' τα πιο πάνω περιστατικά, ακούγεται πως υπάρχει και αναφορά για τη διαχείριση συγκεκριμένης σύμβασης; Το εργασιακό κλίμα πάντως είναι τόσο καλό, που έμπειρα στελέχη δεν αντέχουν άλλο αυτή τη δήθεν αριστερή μουρλαμάρα, τα βρόντηξαν και φεύγουν στη σύνταξη. Πλέον ο διευθυντής, επιλογή Παναγιωτάκη βεβαίως-βεβαίως, θα μπορεί να υπογράφει μόνος του τις καταστάσεις αυτών που ΘΑ απεργήσουν. Και θα καταγράφει στην κάμερα τον εαυτό του, όπως η κακιά βασίλισσα κοιτούσε στο μαγικό καθρέφτη το πρόσωπό της ρωτώντας: "καθρέφτη-καθρεφτάκι μου, ποια είναι η αριστερότερη πάνω στη γη;"

Το ιστολόγιο είχε προειδοποιήσει από τον Ιούλιο 2017 τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, πως μάλλον είχε δίκιο ο Τσίπρας: όταν είπε πως είναι "καιρός να προσαρμοστείτε στην πραγματικότητα", εννοούσε "των άμεσων συνεργατών σας". Όταν οι επιλογές συνεργατών γίνονται με κομματικά κριτήρια, στο τέλος τους χρεώνεται αυτός που τους επιλέγει.

Δυστυχώς, μετά τη σάπια ενεργειακή πολιτική των Πασοκ-ΝΔ και οι Σύριζα/ΑΝΕΛ δείχνουν με κάθε τρόπο πως ενοχλούνται απ' λιγνιτική βιομηχανία της χώρας και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τη μετατρέψουν σε νέα Ολυμπιακή, προκειμένου στο τέλος να παρουσιάσουν το κλείσιμο ως περίπου σωτήρια πράξη για τη χώρα. Έτσι θα μπορούν ανεμπόδιστα να φέρνουν και αμερικάνικο LNG, για να συμπληρώνει το ρώσικο αέριο. Αλλά οι πολιτικές τους οδήγησαν, οδηγούν και δυστυχώς θα συνεχίσουν να οδηγούν σε αύξηση των τιμολογίων της ηλεκτρικής ενέργειας, αφήνοντας πίσω θύματα τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, το σύνολο της οικονομίας, την ανταγωνιστικότητα της χώρας.


Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον κάτω απ' την αναδημοσιευμένη ανάρτηση εμφανίζεται επί λέξει η φράση "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr". Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, θεωρείται παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας και θα υπάρχει αστική απαίτηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου