Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Η κλιματική απάτη καταρρέει: πάγοι που "λιώνουν" σήμερα, δεν υπήρχαν καν πριν 1000-1500 χρόνια.


Οι κλιματικοί απατεώνες ισχυρίζονται πως οι πάγοι λιώνουν σήμερα από ανθρωπογενή επίδραση, λόγω της αθρόας χρήσης ορυκτών καυσίμων. Θα πρέπει ωστόσο να μας εξηγήσουν, και μάλιστα πολύ πειστικά, για ποιο ακριβώς λόγο στις ακριβώς ίδιες περιοχές οι πάγοι δεν υπήρχαν καν πριν 1000-1500 χρόνια και σε μια περίοδο έως 7500 χρόνια, σε εποχές που μάλλον δεν είχαν ανακαλυφθεί οι κινητήρες εσωτερικής καύσης. Εάν λοιπόν το κλίμα ήταν πιο θερμό εκείνα τα χρόνια, από πού κι ως πού η επιστροφή παρόμοιων θερμοκρασιών σημαίνει πως υπάρχει "ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή" κι "ο πλανήτης κινδυνεύει αν δεν δράσουμε μέχρι το 2020"; Η κλιματική τρομοκρατία έχει ξεφύγει εντελώς, η μόνη σωτηρία είναι "να τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες".

Οι ανακαλύψεις των περιπατητών και των αρχαιολόγων είναι εντελώς αποκαλυπτικές: τώρα που οι πάγοι λιώνουν, λόγω "κλιματικής αλλαγής" βεβαίως-βεβαίως, αποκαλύπτονται τεκμήρια παλαιότερων εποχών, που συντηρήθηκαν για τουλάχιστον 1000 χρόνια κάτω από στρώματα πάγου και είναι αδιάψευστοι μάρτυρες των κλιματικών συνθηκών της εποχής τους.

Όπως λοιπόν αναφέρει το Eye on the Arctic, στην περιοχή Γιούκον του ΒΔ Καναδά, (στο κομμάτι του Καναδά που συνορεύει με την Αλάσκα), βρέθηκε σε άριστη κατάσταση ένα πλήρες ...
εκτοξευόμενο κυνηγετικό ακόντιο μήκους σχεδόν δυο μέτρων, το πρόσθιο μέρος φαίνεται στην πιο πάνω εικόνα. Από πρώτη εκτίμηση πιστεύεται πως το ακόντιο είναι ηλικίας τουλάχιστον 1000 ετών κι ο μόνος τρόπος να έχει βρεθεί άθικτο εκεί είναι να έχει παραπέσει ή εγκαταλειφθεί από κυνηγό εκείνης της εποχής και να σκεπάστηκε αργότερα από πάγους. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι και σήμερα γεμάτη καριμπού/ταράνδους, που αποτελούσαν εκλεκτό θήραμα των παλαιών κυνηγών.


Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, πάλι στο Γιούκον, είχε βρεθεί η κατασκευασμένη από κέρατο καριμπού/ταράνδου αιχμή βέλους της πιο πάνω εικόνας. Το κυνήγι με τόξα και βέλη θεωρείται πως ξεκίνησε στην περιοχή πριν 1500 χρόνια και πιστεύεται πως η συγκεκριμένη αιχμή ανήκει σ' αυτή την περίοδο, το σχετικό ρεπορτάζ εδώ

Στην ευρύτερη περιοχή έχουν βρεθεί εκατοντάδες προϊστορικά κυνηγετικά εργαλεία, που χρονολογούνται έως και 7500 χρόνια πριν το παρόν, μια κληρονομιά των αυτόχθονων φυλών του Καναδά. Πλέον εξετάζεται να προταθεί η κήρυξη της περιοχής ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις ή να ρυθμίσετε κατάλληλα την προτεραιότητα προβολής στο Facebook, διαφορετικά δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση.


Η κλιματική απάτη ωστόσο δεν καταρρέει μόνο απ' τα ευρήματα στο Γιούκον, αλλά και από την έρευνα της ιστορίας των εποχιακών αποικίσεων της Δυτικής Γροιλανδίας. Σύμφωνα με δημοσίευση του 2011 στο PNAS, με τίτλο "Abrupt Holocene climate change as an important factor for human migration in West Greenland", τα τελευταία 4500 χρόνια συνέβησαν στην περιοχή απότομες θερμοκρασιακές μεταβολές, οι οποίες φαίνονται στο πιο πάνω διάγραμμα ανακατασκευής θερμοκρασιών και μαζί με άλλους παράγοντες επηρέασαν την παρουσία ανθρώπων στην περιοχή.

Η ανακατασκευή θερμοκρασιών αποκαλύπτει τη θέρμανση από τα 1100 έως 850 έτη "πριν το σήμερα", που συμπίπτει με τη μετανάστευση των Νορβηγών στη Γροιλανδία. Η απότομη μείωση της θερμοκρασίας στα περίπου 850 έτη "πριν το σήμερα" (4°C σε περίπου 80 χρόνια - Σχήμα 4Α), σε συνδυασμό με την επικράτηση ψυχρών θερμοκρασιών μέχρι περίπου τα 630 έτη "πριν το σήμερα", προκάλεσε προοδευτικά δυσμενές κλίμα για αρκετές δεκαετίες με σωρευτικές δυσμενείς επιπτώσεις για το γεωργικό πληθυσμό της Νορβηγίας στη Δυτική Γροιλανδία. Έτσι, μια μετατόπιση προς χαμηλότερες θερμοκρασίες συνέβαλε πιθανότατα στην εγκατάλειψη του οικισμού των Νορβηγών κοντά στο Nuuk της Δυτικής Γροιλανδίας και υποστηρίζει επιχειρήματα ότι η κλιματική επιδείνωση διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην κατάρρευση των Νορβηγικών οικισμών στη Γροιλανδία.

Επιπλέον, όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι ερευνητές για το πιο πάνω διάγραμμα, το αρχείο θερμοκρασίας για το Kangerlussuaq της Δυτικής Γροιλανδίας δείχνει μια ισχυρή αντίστροφη φάση με θερμοκρασίες που προκύπτουν από σπηλαιοθέματα της Νότιας Ιρλανδίας (Σχήματα 4B-C). όταν οι κανονικοποιημένες εγγραφές τμηματοποιούνται (Σχήμα 4D), τα διαστήματα 5200-4600, 3000-1900 και 1200-0 έτη "πριν το σήμερα" παρουσιάζονται να χαρακτηρίζονται από ψυχρές θερμοκρασίες στο Kangerlussuaq της Δυτικής Γροιλανδίας και θερμές θερμοκρασίες στη νοτιοδυτική Ιρλανδία. Τα διαστήματα 4600-3000 και 1900-1600 έτη "πριν το σήμερα" απεικονίζουν θερμές θερμοκρασίες στο Kangerlussuaq και χαμηλές θερμοκρασίες στη νοτιοδυτική Ιρλανδία.



Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον κάτω απ' την αναδημοσιευμένη ανάρτηση εμφανίζεται επί λέξει η φράση "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr". Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, θεωρείται παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας και θα υπάρχει αστική απαίτηση.
 

1 σχόλιο:

  1. ποιά κλιματική αλλαγή; η αύξηση των θερμοκρασιών του πλανήτη έχει σταματήσει τα τελευταία 20 χρόνια. ήδη από το 2005 με την πρωτότυπη εργασία μου στην ηλιακή δραστηριότητα και το κλίμα το είχα προβλέψει. ένα επίκαιρο άρθρο μου στο Αντίβαρο
    http://www.antibaro.gr/article/15503

    ΑπάντησηΔιαγραφή