Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Βρήκαμε τις 7 κρεβατοκάμαρες και τους 8 καμπινέδες που δεν πρόκειται να κινδυνεύσουν απ' την "κλιματική αλλαγή".


29 εκτάρια (290 στρέμματα) οικόπεδο, 640 τετρ. μέτρα κατοικία χτισμένη το 2001, 7 κρεβατοκάμαρες, 8 μπάνια, θολωτά ταβάνια, τζακούζι στο μπαλκόνι του 2ου ορόφου κι όλα αυτά τοποθετημένα μπροστά σε ιδιωτική παραλία σε νησί του Βόρειου Ατλαντικού, σε υψόμετρο μόλις 3 μέτρων σύμφωνα με το Google Earth. Πρόκειται σίγουρα για ένα μέρος που κινδυνεύει να πλημμυρίσει απ' την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και να εξαφανιστεί λόγω της "κλιματικής αλλαγής". Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να σταματήσει τον μέχρι το 2016 επιφανέστερο των κλιματικών απατεώνων απ' το να διαθέσει κάποια εκατομμύρια δολάρια και να το κάνει δικό του, καθώς η κινδυνολογία για την άνοδο της στάθμης των ωκεανών είναι για τα κορόιδα, όχι για τους προωθητές της.

Τοποθετημένο στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με τη Βαρκελώνη, το οικόπεδο αποτελεί μιας πρώτης τάξης παραθεριστική επιλογή. Φυσικά "ου παντός πλειν ες Κόρινθον" και το ίδιο ισχύει για το συγκεκριμένο νησί, αλλά είναι στις ΗΠΑ, δεν είναι η Μύκονος. Οπότε εκεί δεν πάνε Άραβες σεΐχηδες και νεόπλουτοι που θέλουν να επιδείξουν τον πλούτο τους, πάει η παραδοσιακή Αμερικανική πλουτοκρατία κι αριστοκρατία της Ανατολικής ακτής. Ένας απ' αυτούς λοιπόν είδε τους 8 καμπινέδες, ίσως σκέφτηκε κιόλας πως είναι ένας περισσότερος απ' τους αντίστοιχους σε βίλα στα Χανιά και μάλιστα σε παραθεριστική κατοικία, οπότε τι είναι μερικά εκατομμύρια δολάρια;

Ο λόγος για το μέγα προωθητή της κλιματικής απάτης ...
πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Ομπάμα, που πέρασε το φετινό καλοκαίρι στο φτωχικό της πιο πάνω εικόνας και τ' αγάπησε τόσο πολύ ώστε θέλει να τ' αγοράσει, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αμερικανικά μέσα. Το φτωχικό βρίσκεται στο νησάκι των πλουσίων, το περίφημο Martha's Vineyard στ' ανοιχτά της Μασαχουσέτης. Είναι ακριβώς το ίδιο νησάκι που την ανατολική ακτή έχουν οι Κέννεντυ και τη δυτική ακτή η Τζάκι Κέννεντυ-Ωνάση. Κατά διαβολική σύμπτωση, το φτωχικό της Τζάκι, σε οικόπεδο 340 εκταρίων (3.400 στρέμματα), μόλις στο τέλος Ιουνίου 2019 βγήκε κι αυτό για πώληση. Αν σας περισσεύουν 65 εκατ. δολάρια, σπεύσατε! 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ. 

Παρόλο που το σπίτι της Τζάκι είναι εμβληματικό σπίτι των ΗΠΑ, φαίνεται πως στον Ομπάμα δεν περισσεύουν και πάει για άλλο. Περισσότερες λεπτομέρειες και εικόνες του δικού του φτωχικού μπορείτε να δείτε στο κτηματομεσιτικό γραφείο που το προωθεί, με τιμή 14,85 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για τιμή "κοψοχρονιά", καθώς πρωτοβγήκε για πώληση τον Αύγουστο 2015 στα 22,5 εκατ. και τον Οκτώβρη 2018 η τιμή είχε πέσει στα 16,25 εκατ.

Η αναγραφή του κτηματομεσιτικού "The sprawling lawn and incredible water views make for the perfect family compound setting for generations to come" φαντάζει πολύ παράταιρη με την κλιματική απάτη: σε ποιες "επόμενες γενιές" αναφέρεται, αφού "θα λιώσουν οι πάγοι" και η "άνοδος της στάθμης της θάλασσας" θα εξαφανίσει το οικόπεδο;

Κάθε εχέφρων άνθρωπος, όταν θεωρεί μια επένδυση επικίνδυνη αποφεύγει να την κάνει, πολύ περισσότερο όταν είναι ο ίδιος που προβάλει τον κίνδυνο. Η ουσία στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως η νέα αγορά των Ομπάμα αποκαλύπτει την απύθμενη υποκρισία όσων προωθούν την κλιματική απάτη: άλλα λένε μπροστά κι άλλα κάνουν μόλις τα φώτα τραβηχτούν από πάνω τους. Και γλεντούν στην υγειά των κορόιδων ...


Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου