Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

"Κλιματική αλλαγή" δια πάσα νόσο και πάσα βλακεία: πλέον σχετίζεται και με ...σεισμούς;


Στις 14/7/2019 μια σεισμική δόνηση 4,6 ρίχτερ, αρκετά αισθητή, ξύπνησε μνήμες του 6,5 ρίχτερ σεισμού του 1995 στη συνήθως μικρής σεισμικότητας περιοχή της Κοζάνης. Ακολούθησαν κάποιοι μικροί μετασεισμοί και μια νέα ρηγματωμένη ζώνη προστέθηκε στη λιγνιτοφόρα λεκάνη Κοζάνης-Σερβίων. Καθόλου τυχαία, η ζώνη αυτή, που μπορούμε χονδρικά να τη βάλουμε στο χάρτη με βάση τα οριστικοποιημένα επίκεντρα των σεισμικών δονήσεων, όπως τα δίνει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου, έχει διεύθυνση ΒΑ-ΝΔ. Είναι ακριβώς παράλληλη με τη ζώνη που έδωσε το σεισμό του 1995 και τη ζώνη που διαμόρφωσε το ρου του Αλιάκμονα, λίγο νοτιότερα. Εφελκυστικά ρήγματα, αποτέλεσμα της συνδυασμένης γεωδυναμικής ώθησης, που ασκούν οι επιμέρους λιθοσφαιρικές πλάκες της Ιταλικής Απουλίας και της Μικρασιατικής Ανατολίας στη χώρα μας. Ο πλανήτης εξελίσσεται στο γεωλογικό χρόνο κι όχι τον ανθρώπινο, τα 24 χρόνια που πέρασαν απ' το 1995 είναι ένα ανοιγοκλείσιμο των ματιών.

Είχε προηγηθεί στις 13/7 4,7 μια σεισμική δόνηση 4,7 ρίχτερ κοντά στο Αγρίνιο κι ακολούθησαν στις 19/7 τα 5,1 ρίχτερ της Πάρνηθας. Κάθε συσχετισμός των απανωτών σεισμικών δονήσεων με το αποτέλεσμα των εκλογών της 7/7 δεν μπορεί να είναι τυχαίος, ούτε ο Θεός δεν αντέχει τόση ανθρώπινη ανοησία, να ζητάς να σε σώσει αυτός που σε χρεοκόπησε και συνεχίζει να χρεοκοπεί το ίδιο του το κόμμα.

Ωστόσο, οι σεισμοί της Ελλάδας ακολούθησαν κάποιους άλλους, στην άλλη γωνιά του πλανήτη: στις αρχές του μήνα ...
ισχυροί σεισμοί 6,4 και 7,1 ρίχτερ χτύπησαν τη νότια Καλιφόρνια, ξυπνώντας μνήμες του καταστροφικού σεισμού που ισοπέδωσε το Σαν Φραντσίσκο στις αρχές του 20ού αιώνα. Φυσικά από τότε πολλά έχουν αλλάξει στις κατασκευές, αλλά ο φόβος του ανθρώπου μπροστά στις δυνάμεις της φύσης δεν πρόκειται ν' αλλάξει ποτέ. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.


Πλέον για ο,τιδήποτε γίνεται στον πλανήτη ευθύνεται η "κλιματική αλλαγή". Κατόπιν αυτού, όπως βλέπουμε στην πιο πάνω εικόνα, κλιματικοί απατεώνες έσπευσαν να τη συνδέσουν με τις σεισμικές δονήσεις της Καλιφόρνια! Κατάφεραν σε δυο προτάσεις να συνδέσουν τους σεισμούς που "προκαλούν τρόμο και θα 'ρθουν κι άλλοι" με τις "καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής". Κατόπιν αυτού καλούν τον τοπικό κυβερνήτη "να δράσει άμεσα" για "να προστατεύσει τους Καλιφορνέζους από περαιτέρω καταστροφή" και "να περιορίσει την κλιματική καταστροφή".

Τέτοια χυδαία εκμετάλλευση των φόβων των ανθρώπων μπροστά στο άγνωστο φυσικά και δεν είναι καινοφανής, είναι η γραμμή που έχουν τηρήσει πιστά όλοι οι τύραννοι και λαοπλάνοι απ' τα βάθη των αιώνων μέχρι σήμερα. Η ίδια γραμμή που ακολουθούσε η παπική εκκλησία στο Μεσαίωνα, πουλώντας συγχωροχάρτια, προκειμένου να βάλει χέρι στις οικονομίες των πολλών. Και μόνο αηδία προκαλεί η "προθυμία" των Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης να προβάλουν συστηματικά και με κάθε τρόπο την κλιματική απάτη.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο: "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου