Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Για ακόμα μια φορά ...Windenergieanlagen an Land war massive unterzeichnet.


Τον Αύγουστο είχαμε δει τις συνεχιζόμενες αποτυχίες των διαγωνισμών για αιολικά στη Γερμανία, που οδήγησαν σε Παρέμβαση στο ΥΠΕΝ: "Αιολικά: όλο και λιγότερα στη Γερμανία, γιατί τα βάζουμε στην Ελλάδα;" Απόλυτα εύλογο ερώτημα και φυσικά κανενός τ' αυτί δεν ίδρωσε στο ΥΠΕΝ, αν δεν τ' αγοράσουμε στην Ελλάδα, πώς θα δουλεύουν οι Γερμανοί κι οι Δανοί; Το έχω γράψει άλλωστε κι άλλες φορές, το πρόβλημα της χώρας είναι τα κόμματα που μας κυβέρνησαν, μας οδήγησαν σε χρεοκοπία σε καιρό ειρήνης και μας κατέστησαν φόρου υποτελείς στους Φράγκους και τους Αλαμανούς για άλλον ένα αιώνα. Δυστυχώς ο πόλεμος κατά της βλακείας τελείωσε στις εκλογές του περασμένου Ιουλίου. Και δυστυχώς χάσαμε ...

Στις 18/10 η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των ξεχωριστών διαγωνισμών της 1/10 για αιολικά και Φ/Β. Στο διαγωνισμό των αιολικών ΔΕΝ εμφανίστηκαν αρκετοί ενδιαφερόμενοι, καθώς για τη δημοπρατούμενη ποσότητα 675MW δόθηκαν 25 προσφορές για μόλις 204MW! 9 προσφορές για 74MW πήγαν στο Βρανδεμβούργο, 6 στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία για 51MW και 6 στο Σλέσβιχ-Χολστάιν για 29MW. Όπως και στον προκαταρκτικό γύρο, οι τιμές προσφοράς των υποβληθεισών προσφορών κυμάνθηκαν από 6,19 λεπτά/kWh έως μέγιστο 6,20 λεπτά/kWh. Η μέση πρόσθετη τιμή που προέκυψε απ' το διαγωνισμό είναι 6,20 λεπτά/kWh. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ. 

Στο διαγωνισμό των Φ/Β η προσφερόμενη ποσότητα ήταν μόλις 150MW, καθώς όλοι οι προηγούμενοι ...
διαγωνισμοί είχαν υπεραπορροφήσει τις διαθέσιμες ποσότητες. Δόθηκαν 153 προσφορές, για συνολικά 648MW, μια μεγάλη υπερκάλυψη, που μόνο μελαγχολία μπορεί να προκαλεί στους αιολικούς. Επιπλέον, 11 προσφορές εξαιρέθηκαν λόγω σφαλμάτων ή καθυστερημένης πρόσβασης. Κατακυρώθηκαν τελικά 153MW και πήγαν κυρίως στη Βαυαρία, όπου δόθηκε επέκταση αγροτικής έκτασης για Φ/Β. Οι προσαυξήσεις που υπολογίστηκαν στη διαδικασία της τιμής προσφοράς κυμαίνονταν μεταξύ 4,59 λεπτά/kWh και 5,20 λεπτά/kWh. Η μέση σταθμισμένη προσαύξηση ήταν 4,90 ct/kWh (προκαταρκτικός γύρος 5,47 λεπτά/kWh).

Η αγορά το βροντοφωνάζει, τα Φ/Β είναι πιο φθηνά κι επιπλέον πιο αποτελεσματικά απ' τα αιολικά. Τώρα που το φαύλο καθεστώς των εγγυημένων τιμών τελείωσε και ξεκίνησαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες, τα Φ/Β είναι η απόλυτη προτίμηση της αγοράς. Αλλά ποιος σας είπε πως στην ΕΕ υπάρχει ελεύθερη αγορά και δικαίωμα ελεύθερης επιλογής; Μια κυβερνητικά, κεντρικά ελεγχόμενη οικονομία είναι, με αποφάσεις που παίρνονται αδιαφανώς, πίσω από κλειστές πόρτες. Αποφάσεις που καταλήγουν να διασφαλίζουν την απασχόληση της Γερμανικής βιομηχανίας κι οι υπόλοιποι απλά είναι αναλώσιμοι.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου