Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Die Zeit der niedrigen Strompreise ist vorbei - Τα χρόνια των χαμηλών τιμών ηλεκτρικής ενέργειας έχουν παρέλθει ...


Η Γερμανία σκέφτεται να κλείσει τα λιθανθρακικά και λιγνιτικά εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής μέχρι το 2038 κι αυτό έχει προκαλέσει ρίγη ανατριχίλας στη βιομηχανία της, που το 2022 θα χάσει και τα τελευταία πυρηνικά εργοστάσια. Μια εταιρεία συμβούλων στο Μόναχο εξέτασε τις εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής λόγω της σταδιακής απόσυρσης των ανθρακικών εργοστασίων και το βασικό συμπέρασμα το βλέπετε στην πιο πάνω εικόνα: Τα χρόνια των χαμηλών τιμών ηλεκτρικής ενέργειας έχουν παρέλθει, καθώς ο άνεμος φυσά δωρεάν κι ο ήλιος λάμπει τζάμπα, αλλά το χέρι των "επενδυτών" μπαίνει όλο και πιο βαθιά στην τσέπη των καταναλωτών.

"Η τιμή του ρεύματος θα μπορούσε να εκτοξευθεί, από περίπου 40€/MWh το 2018 σε έως 65€/MWh μέχρι το 2022", λέει το δελτίο τύπου που παρουσιάζει τα συμπεράσματα της εξέτασης. Χάρη στη διαβόητη Energiewende η Γερμανία έχει ήδη τα πιο ακριβά τιμολόγια ρεύματος στην ΕΕ, ενώ στις 15/10 ανακοινώθηκε και νέα αύξηση 5% στην προσαύξηση της τιμής ρεύματος λόγω του νόμου EEG, που για το 2020 θα φθάσει στα 6,756 λεπτά/kWh. Κι αφού το 2022 είναι πια κοντά, πολύ κοντά, μια ...
αύξηση έως 62,5% στην χονδρική τιμή θα είναι το κερασάκι στην τούρτα, για το μάδημα των Γερμανών καταναλωτών. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.


Για όποιον δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει στη Γερμανία, την Κυριακή 27/10 είχε τοπικές εκλογές το κρατίδιο της Θουριγγίας, ο "πράσινος πνεύμονας" της Γερμανίας. Το CDU, το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Μέρκελ, κυριολεκτικά καταβαραθρώθηκε, χάνοντας 11,7% και πέφτοντας απ' την 1η στην 3η θέση. Ανεβαίνοντας μόλις 2,8% το Die Linke, η Αριστερά, βρέθηκε απ' τη 2η στην 1η θέση. Αλλά ο μεγάλος, ο πολύ μεγάλος κερδισμένος, για άλλη μια φορά σε τοπικές εκλογές, ήταν το AfD, η Εναλλακτική για τη Γερμανία, που κέρδισε 12,8%, υπερδιπλασιάζοντας το ποσοστό και περνώντας απ' την 4η στη 2η θέση. Χαμένοι για άλλη μια φορά οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD στο 8,2%, χαμένοι οι Πράσινοι στο 5,2%, αλλά παραμένοντας στο Κοινοβούλιο, κερδισμένο το FDP, αφού αυτή τη φορά έπιασε το όριο του 5% και μπήκε στο Κοινοβούλιο.

Τα αποτελέσματα δείχνουν σαφή μετατόπιση των ψηφοφόρων στα κόμματα που καθόλου δεν καλοβλέπουν την Energiewende κι αυτή θα είναι τελικά η κληρονομιά που αφήνει η Μέρκελ φεύγοντας: η μεγάλη ενίσχυση της ακροδεξιάς. 

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".
 

2 σχόλια:

  1. https://www.energia.gr/article/161173/agora-hlektrismoy-anodos-gia-th-mesh-ots


    Ανοδική πορεία κατέγραψε η μέση Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ) το περασμένο επταήμερο, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Πιο αναλυτικά, η μέση ΟΤΣ στο χρονικό διάστημα μεταξύ 28 Οκτωβρίου και 3 Νοεμβρίου ανήλθε στα €60,36/MWh


    FacebookTwitterE-mailΕκτύπωσηΠερισσότερα...
    δηλαδή αυξημένη σε ποσοστιαία βάση κατά 6,49% από τη μέση ΟΤΣ της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας, με τη μέγιστη και την ελάχιστη ΟΤΣ να διαμορφώνονται στα €84,49/MWh και στα €15,45/MWh αντιστοίχως. Αξίζει να αναφερθεί ότι η υψηλότερη μέση ΟΤΣ, ανά ημέρα, που καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα, επετεύχθη την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, φτάνοντας τα €67,53/MWh.






    Σύμφωνα με ανάλυση του ΙΕΝΕ, η ζήτηση ηλεκτρισμού την περασμένη εβδομάδα παρέμεινε σε παρόμοια επίπεδα με το προηγούμενο επταήμερο, ενώ η ηλεκτροπαραγωγή των μονάδων ΑΠΕ σημείωσε σημαντική πτώση κατά 42%, δίνοντας ώθηση στη μέση ΟΤΣ. Οι ΑΠΕ κάλυψαν μόλις το 17% της ζήτησης, ενώ οι καθαρές εισαγωγές σημείωσαν υψηλό 7 εβδομάδων ως αποτέλεσμα της αποσυμπίεσης των τιμών στις χονδρεμπορικές αγορές ηλεκτρικής ενέργειας της ΝΑ Ευρώπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσες περισσότερες "Α"ΠΕ μπαίνουν, τόσο περισσότερο θ' ακριβαίνει το ρεύμα. Δεν υποκαθιστούν αξιόπιστα απολύτως τίποτα, απλά προστίθενται στο σύστημα.

      Διαγραφή