Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Γιατί μεγαλώνει διαρκώς κι όλο και περισσότερο η μύτη του Χατζηδάκη;


Οι παλαιότεροι ίσως θυμάστε πως η φράση "Ισχύς μου η αγάπη του λαού" είχε ενσωματωθεί στο θυρεό των Γκλύξμπουργκ ως βασιλέων της Ελλάδας, μέχρι που με πολλή-πολλή "αγάπη" έστω και αργά τους εξωπετάξαμε το 1974. Η φράση αυτή δείχνει πως όταν η "αγάπη του λαού" παύσει να υφίσταται, το μέλλον των αρχόντων καθίσταται άδηλο. Μας το θυμίζει άλλωστε η πιο πάνω εικόνα, απ' το Δεκέμβρη 2010, τότε που οι "αγανακτισμένοι" της Πλατείας Συντάγματος πέτυχαν στο δρόμο το βουλευτή της ΝΔ Χατζηδάκη και του εξέφρασαν την "αγάπη" τους, μόνο που απ' την πολλή "αγάπη" τον έκαναν μαύρο στο ξύλο.

Τα χρόνια πέρασαν, το 2ο μνημόνιο διαδέχτηκε το 1ο και το 3ο διαδέχτηκε το 2ο. Δυστυχώς, το συγκεκριμένο πολιτικό προσωπικό, που μας οδήγησε σε χρεοκοπία σε καιρό ειρήνης και δεν έκανε ποτέ την αυτοκριτική του, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουλίου 2019 δείχνει να θεωρεί πως αναβαπτίστηκε στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ κι επαναλαμβάνει ακριβώς τις ίδιες συμπεριφορές του αμαρτωλού παρελθόντος του. Πώς αλλιώς να σχολιάσει κανείς τη συνέντευξη που έδωσε ο Χατζηδάκης στο worldenergynews.gr και για άλλη μια φορά αραδιάζει σειρά τα ψέματα;

  • "Ο σχεδιασμός μας προβλέπει ότι ένα μεγάλο μέρος της λιγνιτικής ισχύος θα αντικατασταθεί από ενέργεια παραγόμενη από ΑΠΕ" ξεστόμισε ο Χατζηδάκης και το έλασσον είναι φυσικά πως η ισχύς αντικαθίσταται από ισχύ, όχι από ενέργεια. Το μείζον πρόβλημα είναι πως ...
    ο λιγνίτης παράγει φορτίο βάσης και πουθενά στον πλανήτη δεν έχει αντικατασταθεί φορτίο βάσης από "ενέργεια παραγόμενη από ΑΠΕ", για τον πολύ απλό λόγο πως με τις συγκεκριμένες ΑΠΕ τεχνικά ΔΕΝ γίνεται. Γίνεται με άλλες ΑΠΕ, με βιομάζα, με υδροηλεκτρικά, με γεωθερμία, αλλά όχι με αιολικά & Φ/Β.
     
  • "Όταν όλη αυτή η πράσινη ενέργεια εισέλθει στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, θα οδηγήσει σε μείωση της Οριακής Τιμής Συστήματος και άρα του τελικού ενεργειακού κόστους. Συνεπώς η πράσινη ανάπτυξη είναι όχι απλώς εφικτή, αλλά και συμφέρουσα." Ο Χατζηδάκης ή δεν πρέπει να έχει καταλάβει πως είναι Υπουργός όλων των καταναλωτών κι όχι μόνο των προμηθευτών ή το ξέρει και δεν ενδιαφέρεται. Το τι θα κάνει η Οριακή Τιμή (ΟΤΣ) δεν έχει και πολλή σχέση με το τιμολόγιο που τελικά χρεώνεται ο καταναλωτής, παρά μόνο όταν αυξάνεται η ΟΤΣ. Όσοι καταναλωτές έχουν συμβόλαια με ρήτρα ΟΤΣ, μάλλον το έχουν ήδη καταλάβει. Όταν ωστόσο η ΟΤΣ μειώνεται, τα τιμολόγια δεν μειώνονται, απλά αυξάνονται τα κέρδη των προμηθευτών, χωρίς όφελος για την οικονομία.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.


Η "πράσινη (sic) ανάπτυξη" σίγουρα είναι συμφέρουσα για εκείνους που τρώνε και πίνουν στην υγειά των κορόιδων, που πληρώνουμε το πάρτι. Για όλους τους υπόλοιπους είναι ένα χέρι που μπαίνει βαθιά στην τσέπη μας, όπως μας έχουν υποσχεθεί απ' το 2012 τα διαγράμματα της αποτυχημένης πολιτικής του ΥΠΕΚΑ, διαγράμματα που έχω δείξει απ' τον Απρίλη 2014. Και τα τιμολόγια θ' ακριβαίνουν, λόγω της ολοένα αυξανόμενης συμμετοχής του φυσικού αερίου στην ηλεκτροπαραγωγή και το κόστος δικτύων θ' ακριβαίνει. Για να μπει "όλη αυτή η πράσινη" (sic) ενέργεια" στα δίκτυα, χρειάζονται τεράστιες επενδύσεις σε νέα δίκτυα και υψηλής και μέσης και χαμηλής τάσης. Αυτές οι επενδύσεις θα πρέπει ν' αποπληρωθούν και τα τιμολόγια συνεχώς θ' ακριβαίνουν για τον τελικό καταναλωτή.

Μόνο ένας αμετανόητος πολιτικός απατεώνας θα προσπαθούσε συνειδητά να κάνει άλλη μια φορά το άσπρο μαύρο ... Αλλά εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι παίξε-γέλασε. Μια χώρα που πρώτα χρεοκόπησε ηθικά κι έπειτα οικονομικά.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου