Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Απ' τις ΗΠΑ μέχρι την Κρήτη η "υπερθέρμανση του πλανήτη" ή "κλιματική αλλαγή" είναι σκέτη απάτη! Μέρος 1ο: ΗΠΑ.


"Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται" λέει η παροιμία. Τα προηγούμενα χρόνια μας έπρηξαν στην προπαγάνδα -και φυσικά συνεχίζουν να μας πρήζουν- πως επειδή "ο πλανήτης υπερθερμαίνεται" θα έχουμε αύξηση των περιόδων υψηλών θερμοκρασιών, περισσότερους καύσωνες, ξηρασίες, πυρκαγιές, κλπ. Επειδή πριν μερικούς μήνες στις ΗΠΑ είχαν τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, οι απατεώνες ξιφούλκησαν: "έτσι θα είναι το κλίμα εφεξής", "ο πλανήτης υπερθερμαίνεται", "να οι ξηρασίες, να και οι πυρκαγιές". Αλλά στις 27/5/2019 το Earth Observatory της ΝΑΣΑ έδωσε στη δημοσιότητα την πιο πάνω εικόνα των 48 συνεχόμενων Πολιτειών των ΗΠΑ για το διάστημα 11-13/5, με τη χαρακτηριστική υποσημείωσηThe continental United States recently finished its wettest twelve months in 124 years of modern recordkeeping - Οι ηπειρωτικές ΗΠΑ πρόσφατα ολοκλήρωσαν τους πιο υγρούς δώδεκα μήνες σε 124 χρόνια σύγχρονης τήρησης αρχείων".

Ο χάρτης συγκρίνει την κατάσταση του υπόγειου νερού στις 13/5/2019 με όλους τους Μάιους απ' το 1948 έως και το 2012. Οι μπλε περιοχές έχουν περισσότερο άφθονα υπόγεια νερά από το συνηθισμένο για την εποχή του χρόνου, ενώ οι πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές έχουν λιγότερα. Ο χάρτης δημιουργήθηκε από ένα μοντέλο υπολογιστών, που αναπτύχθηκε στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard της NASA, χρησιμοποιώντας πολλαπλούς τύπους μετεωρολογικών δεδομένων (βροχόπτωση, θερμοκρασία κ.λπ.).

Οι απατεώνες προειδοποιούσαν συνέχεια για απειλή ξηρασίας κι οι ΗΠΑ μούλιασαν στη βροχή!  Από τις 1/5/2018 έως τις 30/4/2019, οι χαμηλότερες 48 Πολιτείες είχαν συλλογικά κατά μέσο όρο βροχόπτωση 919,48mm, που είναι 158,75mm πάνω απ' το μέσο όρο. Το προηγούμενο ρεκόρ (Απρίλιος 2015 έως Μάρτιος 2016) ήταν 913,13mm. Και πού να δείτε, πιο κάτω, τι έγινε στην Καλιφόρνια!


Ο δεύτερος χάρτης παρουσιάζει ανωμαλίες της υγρασίας του εδάφους ή πόσο η περιεκτικότητα σε νερό κοντά στην επιφάνεια της γης ήταν πάνω ή κάτω από το συνηθισμένο στις 11-13 Μαΐου 2019. Οι μετρήσεις ...
προέρχονται από δεδομένα που συλλέχθηκαν από την αποστολή Soil Moisture Active Passive (SMAP), τον πρώτο δορυφόρο της NASA αφιερωμένο στη μέτρηση της περιεκτικότητας των εδαφών σε νερό. Το ραδιόμετρο SMAP μπορεί να ανιχνεύσει το νερό στα κορυφαία 5 εκατοστά (2 ίντσες) του εδάφους. Τα δεδομένα της επιφανειακής στοιβάδας τροφοδοτούνται στη συνέχεια σ' ένα υδρολογικό μοντέλο, για να εκτιμήσουν πόσο νερό υπάρχει ακόμη πιο βαθιά, στη ζώνη ριζών των φυτών, η οποία είναι σημαντική για τη γεωργία. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ. 

Σύμφωνα επίσης με έκθεση στις 21/5 του Εθνικού Παρατηρητήριου Ξηρασίας, μόλις το 2,72% των 48 συνεχόμενων Πολιτειών ήταν σε ξηρασία, μεταξύ των χαμηλότερων επιπέδων σε αρχεία δύο δεκαετιών. Το Φεβρουάριο του 2018 το ένα τρίτο των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν σε ξηρασία.

Η Καλιφόρνια όχι μόνο είναι εντελώς εκτός ξηρασίας για πρώτη φορά από το 2011, αλλά σε πρόσφατη έκθεση του Διαχειριστή Ηλεκτρικού Συστήματος CaISO ρητά τονίζεται (σελ. 3) ότι "California hydro conditions for 2019 are well above normal. As of April 2, 2019, the statewide snow water content for the California mountain regions was 162 percent of the April 1 average, and major statewide reservoir storage levels were at 109 percent of normal. California hydroelectric capability is dramatically higher than 2018...Οι υδρολογικές συνθήκες της Καλιφόρνιας για το 2019 είναι πολύ υψηλότερες από τις συνήθεις. Στις 2 Απριλίου 2019, η συνολική περιεκτικότητα σε νερό από χιόνια για τις ορεινές περιοχές της Καλιφόρνιας ήταν 162% του μέσου όρου για την 1η Απριλίου και τα σημαντικά επίπεδα των Πολιτειακών χώρων αποθήκευσης ήταν 109% των συνήθων. Η υδροηλεκτρική ικανότητα της Καλιφόρνια είναι δραματικά υψηλότερη από το 2018 ..."

Φυσικά τώρα πια το ξέρουμε: 
  • έχει ξηρασία; φταίει η υπερθέρμανση! 
  • μουλιάζουμε στη βροχή; φταίει η κλιματική αλλαγή! 
  • ψοφάμε απ' το κρύο; έχουμε κλιματική κρίση! 
  • Θαβόμαστε στα χιόνια; Πάλι η υπερθέρμανση φταίει! 
  • Λιώνουν οι πάγοι; φταίει η υπερθέρμανση! 
  • Αυξάνονται οι πάγοι; Πάλι η υπερθέρμανση φταίει! 
Οι απατεώνες έχουν στο στόμα τη δικαιολογία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι απατεώνες! Στο 2ο μέρος θα δούμε την κατάσταση στα δικά μας μέρη, στην Κρήτη. 

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου