Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος: Τι πρέπει να προσέχετε, για το πού πληρώνετε εφεξής τους φόρους σας.

Στην προηγούμενη ανάρτηση είδαμε την Τράπεζα των Επιτηρητών, σήμερα, μια που ακόμα είναι εποχή δηλώσεων φόρου εισοδήματος, θα δούμε γιατί "ΑΑΔΕ" σημαίνει κάτι σαν "Ανεξέλεγκτη  Αρπακτική Δανειστών Επιτηρητών".

Όπως η Τράπεζα των Επιτηρητών μας προέκυψε το 1927 μετά από το δάνειο της κυβέρνησης Ζαΐμη, η ΑΑΔΕ αποτελεί καρπό του 3ου μνημονίου, που μας κουβάλησε ο Τσίπρας. Μπορεί η συμφωνία με τους επικυρίαρχους δανειστές να έκλεισε τον Ιούλιο 2015, αλλά η ΑΑΔΕ προέκυψε το Μάιο 2016, με το ν. 4389 (ΦΕΚ Α΄ 94/27.5.2016). Το άρθρο 1 του επαίσχυντου νόμου λέει πως "Συνιστάται Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή χωρίς νομική προσωπικότητα, με σκοπό τον προσδιορισμό, τη βεβαίωση και την είσπραξη των φορολογικών, τελωνειακών και λοιπών δημοσίων εσόδων. Η Αρχή απολαύει λειτουργικής ανεξαρτησίας, διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας και δεν υπόκειται σε έλεγχο ή εποπτεία από κυβερνητικά όργανα, κρατικούς φορείς ή άλλες διοικητικές αρχές. Από την έναρξη λειτουργίας της Αρχής καταργείται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών."

Μέσα σε λίγες γραμμές πιστοποιείται η επικυριαρχία των δανειστών στην είσπραξη των φόρων, προκειμένου να σιγουρευτούν πως θα κρατούν τους Έλληνες φόρου υποτελείς για έναν ακόμα αιώνα. Ρώτησα σε νομικό τι θα πει "χωρίς νομική προσωπικότητα" κι η απάντηση ήταν "δεν μας μάθανε τέτοια κόλπα στη Νομική".

Με το Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο (Δ.Ο.Ε.) του 1898 είχαν κρατήσει τα έσοδα των μονοπωλίων αλατιού, πετρελαίου, σπίρτων, τραπουλόχαρτων, τσιγαρόχαρτων και σμύριδας Νάξου, το φόρο καπνού, τα τέλη χαρτοσήμου και τους δασμούς του τελωνείου Πειραιά. Τώρα επέβαλαν πλήρη έλεγχο των δημοσίων εσόδων.  

Το "δεν υπόκειται σε έλεγχο ή εποπτεία από κυβερνητικά όργανα, κρατικούς φορείς ή άλλες διοικητικές αρχές" δείχνει το εντελώς ανεξέλεγκτο της ΑΑΔΕ απ' το Ελληνικό Δημόσιο. Κι αν το Σύνταγμα λέει πως όλες οι εξουσίες πηγάζουν απ' το λαό, μήπως πρώτη φορά το κάνουν διακομματικά οι κυβερνήσεις κουρελόχαρτο; Το "δημοκρατικό τόξο" τους μάρανε ...

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ. 

Επειδή όμως η "Αυτόνομη Αρπακτική" φαίνεται δεν ήταν αρκετή για τους διεθνείς επιτηρητές, πριν ένα χρόνο, με το ...
ν. 4549 (ΦΕΚ Α' 105/14.6.2018) έβαλαν χέρι σ' όλους τους λογαριασμούς του Ελληνικού Δημοσίου! Με το άρθρο 80 "Όλοι οι λογαριασμοί της Κεντρικής Διοίκησης τηρούνται υποχρεωτικά στην Τράπεζα των Επιτηρητών και εντάσσονται στον Ενιαίο Λογαριασμό Θησαυροφυλακίου. Το σύνολο των ταμειακών διαθεσίμων όλων των φορέων της Κεντρικής Κυβέρνησης, πέραν εκείνων που ανήκουν στην Κεντρική Διοίκηση, μεταφέρονται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών σε λογαριασμούς υπό τον Ενιαίο Λογαριασμό. Τα κεφάλαια που μεταφέρονται από κάθε Φορέα Γενικής Κυβέρνησης στην ταμειακή διαχείριση και στο Κοινό Κεφάλαιο στην Τράπεζα των Επιτηρητών είναι διαθέσιμα προς απόληψη από τον δικαιούχο φορέα", αλλά, προτεραιότητα έχει η καταβολή τοκοχρεολυσίων του Δημοσίου. 

Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε, όποιος δεν κατάλαβε, η Ελλάδα για τον επόμενο αιώνα θα είναι ένα οικονομικό προτεκτοράτο των επικυρίαρχων δανειστών. Μετά το Δ.Ο.Ε. του 1898 μας έστειλαν τοποτηρητή τον Εδουάρδο Λω, που τον έχουμε και δρόμο δίπλα στην Ακαδημία, τρομάρα μας, τώρα μας έστειλαν την ΑΑΔΕ. Με το καλό να βρεθεί κυβέρνηση που θα ονομάσει ένα δρόμο προς τιμήν της. Ή ίσως να μετονομάσει τη Σίνα ή τη Χρήστου Λαδά, για να δείχνει τη συνέχεια της επιτροπείας.

Αλλά ΝΔ-Πασοκ, που μας χρεοκόπησαν σε καιρό ειρήνης, τα κόμματα που εξακολουθούν να τρώνε και να πίνουν στην υγειά μας με δανεικά κι αγύριστα, καθώς κι ο Σύριζα, που έφερε το 3ο μνημόνιο, δεν κάνουν την παραμικρή κουβέντα για το πώς η χώρα θα ανακτήσει την Εθνική της Κυριαρχία. Μας παραμυθιάζουν για "κοινοτική αλληλεγγύη" απ' την πλευρά των "εταίρων", έχοντας αφήσει κατά μέρος τα περί "επονείδιστου" χρέους, καθώς το νέο αφήγημα λέγεται "Γερμανικές αποζημιώσεις". Και κατά τα λοιπά όλοι ενδιαφέρονται για να μας σώσουν, δεν τους αρκεί η "σωτηρία" του 2010, του 2012 και του 2015. Δεν αντέχεται τόση "σωτηρία", δεν αντέχεται! Η μόνη πραγματική σωτηρία της χώρας περνά απ' το εξωπέταγμα των θεσμών της επιτροπείας. Τίποτα λιγότερο ...

Το 1942 οι αντιστασιακές οργανώσεις ενώθηκαν, παρά τις διαφορετικές αφετηρίες τους, κι ανατίναξαν τη γέφυρα στο Γοργοπόταμο, προκειμένου να διώξουν τον κατακτητή. Το 2019 μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο, για τους οικονομικούς κατακτητές;

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου