Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος του 1898 θα συνεχίζεται μέχρι τον 22ο αιώνα; ΤτΕ = Τράπεζα των Επιτηρητών.


ΝΔ και Πασοκ κυβέρνησαν εναλλάξ στη μεταπολίτευση, κατάφεραν να μας χρεοκοπήσουν σε καιρό ειρήνης, με τα δυο πρώτα μνημόνια μας έδεσαν χειροπόδαρα και μας κατέστησαν φόρου υποτελείς στους ξένους για έναν αιώνα. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, οπότε κουβέντα δεν κάνουν για τα μνημόνια που μας φόρεσαν. Όπως είδαμε στην προηγούμενη ανάρτηση, αυτοί έχουν βρει "το μήνα που τρέφει τους εννιά" σε δάνεια τραπεζών που δεν έχουν κανένα σκοπό να ξεπληρώσουν.

Το 2015 ο Τσίπρας ζήτησε τη γνώμη του λαού σε δημοψήφισμα, για να εγκρίνει ή ν' απορρίψει το πακέτο Γιούνγκερ. Οπλίστηκε μ' ένα καθαρό Όχι, πήγε στις Βρυξέλλες κι έφερε το 3ο μνημόνιο. Πήγε κατευθείαν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, είπε πως αυτός μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τη χρεοκοπία και κέρδισε. Ξέρουμε πλέον καλά πως είτε ο "πρώτη φορά αριστερός" είτε ο "παρθενογενημμένος" Υπουργός Απολύσεων του Σαμαρά είναι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, καθώς η χώρα παραμένει φόρου υποτελής στους ξένους. Όπως με το Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο του 1898; Μπα, ακόμα χειρότερα!

Σε λιγότερο από ένα μήνα θα έχουμε ξανά εκλογές κι όλοι προσπαθούν να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου πως ...
το δίλημμα είναι "Τσίπρας ή Μητσοτάκης, δεν υπάρχει εναλλακτική". Αλλά είναι έτσι; Προφανώς όχι! Το δίλημμα είναι "Με τους υπηρέτες των ξένων ή αγώνα για ανάκτηση της Εθνικής κυριαρχίας;"

Η ανάκτηση της Εθνικής κυριαρχίας περνά απ' την κατάργηση δυο θεσμών που δημιουργήθηκαν για να επιτηρούν εντός συνόρων την Ελληνική Οικονομία, την Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Σήμερα θα δούμε την ΤτΕ, που μας προέκυψε ως "Bank of Greece" το Σεπτέμβριο 1927 μέσω της Διεθνούς Οικονομικής Επιτροπείας του 1898, μετά από ένα δάνειο που πήρε η τότε Κυβέρνηση Αλ. Ζαΐμη" για τη σταθεροποίηση του νομίσματος, τα ελλείμματα του προϋπολογισμού και την αποκατάσταση των προσφύγων", (βλ. ΝΔ 10.11.1927, ΦΕΚ Α΄ 246 και ν. 3423 & 3424/7.12.1927, ΦΕΚ Α΄ 298). Το πιο σωστό της όνομα συνεπώς θα ήταν Τράπεζα των Επιτηρητών. Ψάξτε όσο θέλετε τα βιβλία της Νεότερης Ιστορίας, τα Ελληνόπουλα μπορούν πια να ψηφίζουν στη Γ΄Λυκείου, αλλά δεν κάνει να μαθαίνουν τι ακριβώς συνέβη στη χώρα το 1927, μη τυχόν και ψηφίσουν αλλιώς.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.


Το Σύνταγμα λέει πως όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι του νόμου και πρέπει να συνεισφέρουν στους φόρους κατά τις δυνάμεις του καθενός. Όταν ανοίξει κανείς τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, στο άρθρο 46 βλέπει πως προβλέπεται φορολογική απαλλαγή της Τράπεζας της Ελλάδας. Κι αυτό συμβαίνει απ' το 1927 ... 

Δεν "κομίζω γλαύκα εις Αθήνας", τα προηγούμενα χρόνια υπάρχουν πολλά ανάλογα δημοσιεύματα, που τονίζουν πως η ΤτΕ ΔΕΝ είναι φορέας του Ελληνικού Δημοσίου, όπως πολύ πιθανά πιστεύουν οι περισσότεροι. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το Καταστατικό της, (άρθρο 8), "Το ∆ηµόσιον και αι ∆ηµόσιαι Επιχειρήσεις δεν δύνανται να κατέχωσιν αµέσως ή εµµέσως µετοχάς της Τραπέζης κατά ποσόν υπερβαίνον εν συνόλω τα τριανταπέντε εκατοστά του εκδεδοµένου ονοµαστικού κεφαλαίου." Αν θα ψάξετε τα δικαιώματα ψήφου, το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει το 8,93% (τελευταία μεταβολή 13.4.2011) κι ο ΕΦΚΑ το 7,619% (τελευταία μεταβολή 29.6.2018, όταν ενοποιήθηκαν τα Ταμεία), αθροιστικά το 16,5%. Σε ποιον ανήκει το 83,5%; Ο ευρών αμειφθήσεται. Καληνύχτα σας ...

Από το 1927 δεν το κουνά απ' το σβέρκο μας. Στην πρώτη εικόνα, απ' το Καταστατικό της ΤτΕ, βλέπετε πως η διάρκειά της κατά καιρούς παρατείνεται με μονομερή απόφαση των μετόχων, δηλαδή των ξένων. Ήδη το Δεκέμβριο 2012 η διάρκειά της παρατάθηκε μέχρι το 2050. Για να μην ξεχνιόμαστε, το Δεκέμβριο 2012 είχαμε κυβέρνηση ΣαμαροΒενιζέλων. Σήμερα κι οι δυο είναι παροπλισμένοι και τα κόμματά τους θεωρούν πως η αλλαγή προσώπων είναι αρκετή για να παρθενογεννηθούν. Το 2050 ή λίγο νωρίτερα, προφανώς, με νέα απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων και συνέργεια πρόθυμων πολιτικών, θα παραταθεί ξανά μέχρι το 2080 ή το 2100. Εκτός κι αν την εξωπετάξουμε.

Στις προσεχείς εκλογές, εκτός απ' το τι θα κάνουν με τα αιολικά, έχετε μια ευκαιρία να ρωτήσετε τους επίδοξους σωτήρες μας τι σκοπεύουν να κάνουν με το απολίθωμα της ξενικής επικυριαρχίας, την Τράπεζα των Επιτηρητών: θα την εξωπετάξουν επιτέλους ή όχι; Για την ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας πρόκειται! 

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου