Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Τα ΜΑΤ υπερασπίζουν αιολικά στην Τήνο και βυθίζουν το μαχαίρι του μάντη Κάλχα.


Μετά το σημερινό αποχαιρετισμό στο Δημήτρη Παυλάκη, συνεχίζουμε στο δρόμο που μας έδειξε. 
Η δεκαετία του 1960 δεν είχε μόνο τα Ιουλιανά, δεν είχε μόνο τη χούντα, είχε και την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του Παπανούτσου. Μια μεταρρύθμιση που θεωρήθηκε φωτεινή για την εποχή της κι όσο κι αν πολεμήθηκε απ' τη χούντα, αποτέλεσε τη βάση της μεταρρύθμισης Ράλλη στη μεταπολίτευση. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια, το εκπαιδευτικό σύστημα μεταρρυθμίστηκε πολλές φορές, αλλά όποιος συγκρίνει παλαιότερα βιβλία με τα σημερινά μόνο μελαγχολία μπορεί να νιώσει. Οι σημερινές εικόνες είναι απ' το Αναγνωστικό της Ε΄ Δημοτικού του 1968, που δεν ξέρω αν είναι του Παπανούτσου, αλλά δείχνει πώς τα παιδιά εκείνης της εποχής διδάσκονταν τη θυσία της Ιφιγένειας.


Έτσι τα παιδιά τη δεκαετία του 1960 και 1970 μάθαιναν πως τα καράβια που είναι με πανιά χρειάζονται τον άνεμο για να ταξιδέψουν, αλλά ο άνεμος δεν φυσά πάντα, ο Αίολος κάνει τα δικά του. Μόνος τρόπος για να φυσήξει και να παραχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να θυσιάσουμε κάτι στους Θεούς. Τα παιδιά βέβαια μάθαιναν πως στο τέλος η Ιφιγένεια τη γλιτώνει, οι πρόγονοί μας δεν έκαναν ανθρωποθυσίες: η Άρτεμη αρπάζει την Ιφιγένεια, τη στέλνει στην Ταυρίδα κι αφήνει στη θέση της ένα ελάφι. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ. 

Τα χρόνια πέρασαν και φαίνεται πως κάποιοι νεότεροι, μπορεί να έχουν σπίτια στο Παρίσι ή στην Κυψέλη, αλλά στο Δημοτικό δεν έμαθαν αυτά που έπρεπε να μάθουν. Η σημερινή ανάρτηση λοιπόν αφιερώνεται εξαιρετικά σε αμόρφωτους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς, που νομίζουν ότι το ρεύμα το φέρνουν οι πελαργοί ή φυτρώνει κάτω απ' τα λάχανα. Πολιτικούς κι αυτοδιοικητικούς που ενδιαφέρονται μόνο για ...
την "καρέκλα" τους κι αδιαφορούν για το αν η πατρίδα θα επιβιώσει ή θα καταστραφεί. Πολιτικούς κι αυτοδιοικητικούς που, όταν συναινούν στην ισοπέδωση και στο τσιμεντάρισμα των βουνοκορφών μας, για να μας πουλήσουν Γερμανοί και Δανοί αυτά που κανείς δεν τα θέλει πια στις δικές τους χώρες, στην ουσία προσφέρουν θυσία στους Θεούς τη χώρα μας. Μετατρέπουν τη χώρα σε Ιφιγένεια, αλλά αυτή τη φορά θαύματα δεν γίνονται, καμιά Άρτεμη δεν θα στείλει ένα ελάφι στο βωμό.

Τα ΜΑΤ που στάθηκαν προχθές απέναντι στους κατοίκους στην Τήνο, στην αγαπημένη Οφιούσα του Δημήτρη Παυλάκη, στην πραγματικότητα ήταν το μαχαίρι του Κάλχα τη στιγμή που θυσίαζε το ελάφι. Όλα τσιμέντο και σίδερο, θυσία στο βωμό μιας αχαλίνωτης κερδοσκοπίας, θυσία της χώρας στην επιβίωση των θέσεων εργασίας της βιομηχανίας των δανειστών. 6000MW αιολικά και φωτοβολταϊκά είχαμε βάλει μέχρι τέλος του έτους, αλλά στην πράξη δεν αντικαθιστούν ούτε καν μια παλιά λιγνιτική μονάδα 300MW. Ούτε μία! 24800MW αιολικά να βάλουν, πάλι δεν θα μπορούν να αντικαταστήσουν αξιόπιστα ούτε μια λιγνιτική μονάδα: δεν είναι ποσοτικό το θέμα, ποιοτικό είναι, ηλεκτροδοτικά τα αιολικά είναι ασήμαντα κι αν τολμούν οι πολιτικοί ας ηλεκτροδοτήσουν τη Βουλή με αιολικά, τώρα που τους πληρώσαμε και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τρομάρα τους!

Αυτά τα 6000MW όμως είναι χρυσοπληρωμένα με 8-9 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο για να εγκατασταθούν, χώρια τα λεφτά που πληρώνουμε με το ΕΤΜΕΑΡ κάθε χρόνο για την αναξιόπιστη ενέργεια που "εγχέουν" στο σύστημα όταν κι αν φυσά, όταν κι αν έχει ήλιο. 1,825 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο για το 2017, μας κόστισε η εντελώς αναξιόπιστη "έγχυση", όπως είχε την ευγενή καλοσύνη να μας ενημερώσει το ΕΣΕΚ της κυβέρνησης Σύριζα/ΑΝΕΛ. Κι αυτά ήταν μόνο οι άμεσες πληρωμές, όχι οι έμμεσες, για εφεδρείες και για σταθεροποίηση δικτύου.

Λεφτά υπάρχουν! Αλλά όχι για νοσοκομεία και σχολεία, όχι για δρόμους και λιμάνια, όχι για μισθούς και συντάξεις. Μόνο για να αγοράζουμε όσα μας πουλούν οι ξένοι. Κι η κοινή λογική λέει πώς όλο και κάποιος ντόπιος θα παίρνει το μπαξίσι του, κάνω μήπως λάθος;

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".



1 σχόλιο:

  1. http://moulari.blogspot.com/2020/02/made-in-germany.html

    Το τίμημα της αγχωμένης απολιγνιτοποίησης: Φτώχια, απολύσεις και νταμάρια με φωτοβολταικά made in Germany

    την Φεβρουαρίου 16, 2020

    Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή