Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Τα 4500ppm CO2 και η έκρηξη ζωής στον πλανήτη είναι "κλιματική κρίση";


Μας λένε πως η συγκέντρωση CO2 στην ατμόσφαιρα έχει αυξηθεί απ' τα 280ppm της προβιομηχανικής εποχής στα 410ppm κι αυτό είναι "κακό", επειδή το CO2 είναι "αέριο του θερμοκηπίου" και "υπερθερμαίνει" τον πλανήτη. Η μέτρηση γίνεται στις πλαγιές ενός απ' τα πιο ενεργά ηφαίστεια του πλανήτη, στο Κιλαουέα της Χαβάης, κι είναι γνωστό πως τα ηφαίστεια εκλύουν CO2, αλλά αυτό δεν φαίνεται να έχει σημασία. Ούτε και φαίνεται να έχει σημασία πως κατά μήκος των επαφών των τεκτονικών πλακών υπάρχει έκλυση CO2. Αλλά ούτε καν το γεγονός πως ένας πιο θερμός ωκεανός εκλύει περισσότερο CO2 από ένα πιο ψυχρό κι ο Ειρηνικός ζεσταίνεται τακτικά στις περιόδους El Niño, ούτε κι αυτό φαίνεται να έχει σημασία. Σημασία έχει μόνο η προπαγάνδα πως το CO2 είναι "κακό" και γι' αυτό πρέπει να το φορολογήσουν, μαζεύοντας τεράστια ποσά, τα οποία μέσα από δαιδαλώδη κανάλια ("προγράμματα") καταλήγουν στις διάφορες ΜΚΟ των πλουσίων του πλανήτη.

Κι όμως, το CO2 είναι το αέριο που δίνει ζωή στον πλανήτη, χωρίς αυτό δεν θα υπήρχαν τα φυτά, που είναι η βάση της τροφικής αλυσίδας. Τυπικό παράδειγμα τα θερμοκήπια, όπου μηχανές ανεβάζουν τεχνητά την συγκέντρωση CO2 στην κλειστή ατμόσφαιρα, "ντοπάροντας" την ανάπτυξη των φυτών, 1000-1500ppm CO2 είναι μια "καλή" συγκέντρωση για να τρώμε τομάτες και μελιτζάνες όλο το χρόνο κι όχι μόνο το καλοκαίρι.


Αλλά τι γίνεται όταν η συγκέντρωση CO2 στην ελεύθερη ατμόσφαιρα, κι όχι στα θερμοκήπια, δεν πέφτει σχεδόν ποτέ κάτω απ' τα 1000ppm, ή αν φθάσει στα 2500ppm ή ακόμα και στα 4500ppm; Η απάντηση είναι απλή, ακολουθεί έκρηξη ζωής στον πλανήτη, κι αυτό ακριβώς είναι που ...
συνέβη στο τέλος της Τριαδικής Περιόδου, πριν από κάτι περισσότερο από 200 εκατομμύρια χρόνια. Ο πλανήτης λειτουργεί σε γεωλογικό χρόνο, όχι στον ανθρώπινο, κι οι μελετητές της γεωλογικής ιστορίας προσπαθούν να αναπαραστήσουν τη γεωλογική ιστορία εξετάζοντας απολιθώματα, ισότοπα, οργανικά κατάλοιπα σε παλαιοεδάφη, ό,τι μπορεί να τους βοηθήσει να γυρίσουν το χρόνο πίσω και να κατανοήσουν τις κλιματικές μεταβολές παλαιοτέρων γεωλογικών περιόδων. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.


Σ' εκείνο το γεωλογικό χρόνο οι ήπειροι δεν είχαν χωριστεί, υπήρχε μια ενωμένη υπερήπειρος, η Πανγαία, που περιτριγυριζόταν απ' την Πανθάλασσα. Σταδιακά, πάντα σε γεωλογικό χρόνο, οι ήπειροι άρχισαν να κινούνται, καθώς ξεχώριζαν οι τεκτονικές πλάκες. Αυτή την κίνηση βλέπουμε στην εικόνα της αρχής. Και προς το τέλος της Τριαδικής Περιόδου, εκεί που σήμερα είναι η μέση του Ατλαντικού, ξεκίνησε μια έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα, που για κάποιους ερευνητές θεωρείται πως αποτέλεσε την αιτία να χαθεί μεγάλο μέρος της τότε πανίδας. Κι αμέσως μετά ξεκινά η Ιουράσια Περίοδος, η εποχή των δεινοσαύρων. Στην πραγματικότητα ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει για ποιο ακριβώς λόγο υπήρξε μαζική εξαφάνιση ειδών κατά τη μετάβαση απ' το Τριαδικό στο Ιουρασικό, μόνο υποθέσεις υπάρχουν.

Μόνο που για να υπάρχει "μαζική εξαφάνιση", πρέπει προηγουμένως να υπήρξε έκρηξη ζωής! Έκρηξη ζωής στα 4500ppm CO2! Αυτό ακριβώς που τρομάζει όλους όσους μας λένε πως "πρέπει να μειωθεί ο ανθρώπινος πληθυσμός για να σωθεί ο πλανήτης". Αυτό ξεκίνησαν να το λένε όταν ο πληθυσμός ήταν λιγότερος από 1 δισεκατομμύριο, τώρα είναι κάπου στα 7,7 δισεκατομμύρια κι έχουν λυσσάξει απ' το κακό τους: με το πρόσχημα της "κλιματικής κρίσης" θα προσπαθήσουν τεχνητά να συγκρατήσουν την αύξηση του πληθυσμού κι αυτό το βλέπουμε πια σε πληθώρα δημοσιευμάτων, ακόμα και στη "Διακήρυξη Μίκυ Μάους", των 11.258 δήθεν επιστημόνων, ανάμεσά τους ο καθηγητής Μίκυ Μάους, μια Ελληνίδα "οικολόγα νοικοκυρά", ψυχολόγοι και λοιποί άσχετοι, που είπαν το 2019 πως έχουμε "κλιματική κρίση". 

Αλλά, για μια στιγμή, ποιος τους αναγόρευσε σε επιτηρητές του πλανήτη; Αυτοδιορίστηκαν όχι απλά αφεντικά, αλλά Θεοί, που θα αποφασίζουν ποιος ζει και ποιος πεθαίνει. Αν όμως τόσο πολύ ανησυχούν για την αύξηση του πληθυσμού, ασφαλώς μπορούν πρώτοι, αυτοβούλως, να μας απαλλάξουν απ' την παρουσία τους! 

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου