Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ο λαός παγώνει! Τι δεν καταλαβαίνεις;

Η τρόικα και η κυβέρνηση αποφάσισαν εδώ και δυο χρόνια ότι το χειμώνα πρέπει να παγώνουμε μέχρι θανάτου κι ανέβασαν το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, κάνοντάς το απαγορευτικό για τους πολίτες. Ταυτόχρονα ανέβασαν στα ουράνια το κόστος θέρμανσης για τις τουριστικές επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας και γενικά των ορεινών περιοχών, εκεί όπου μόνο ...
με πετρέλαιο μπορεί να ζεσταθεί κανείς: φυσικό αέριο δεν υπάρχει κι αν κάψουν ηλεκτρικό η χρεοκοπία είναι περισσότερο από σίγουρη.

Η λαοφιλής κυβέρνησή μας βρήκε τη λύση, για μια ακόμα φορά καθυστερημένα στα μέσα Οκτωβρίου ενώ η χειμερινή περίοδος στη Βόρεια Ελλάδα αρχίζει πάντα στα τέλη Σεπτεμβρίου: θα δώσει, λέει, μεγαλύτερο επίδομα θέρμανσης. Κι έφτιαξε μια πολύπλοκη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος, που δεν έλυσε κανένα πρόβλημα: δεν είναι τα 30 λεπτά που λείπουν απ' τους πολίτες, το ένα ευρώ είναι! Κι αφού οι πολίτες επιμένουν να παγώνουν το χειμώνα, παρά το γεγονός ότι φέτος δεν είδαμε ακόμα τις μεγάλες παγωνιές, και να καίνε ό,τι βρουν για να ζεσταθούν, η κυβέρνηση βρήκε νέα λύση : επίδομα αιθαλομίχλης! Αφού οι πολίτες δεν έχουν λεφτά για ν' αγοράσουν πετρέλαιο, ας κάψουν ηλεκτρικό ρεύμα για να ζεσταθούν! Νοοτροπία Μαρίας Αντουανέτας! Την ώρα που 350.000 νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα, επειδή έχουν βυθιστεί στην ανεργία και την ανέχεια. Την ώρα που η κυβέρνηση του Πασοκ φόρτωσε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με το χαράτσι, κάνοντας το λογαριασμό ασήκωτο!
Κι αφού στις πολυκατοικίες ο κόσμος δεν έχει λεφτά για να βάλει πετρέλαιο και δεν λειτουργεί η κεντρική θέρμανση, βρέθηκε νέα λύση: να αποδεσμευθούν απ' τον κανονισμό της πολυκατοικίας όσοι έχουν λεφτά και μπορούν να βάλουν ατομικό λέβητα! Και οι υπόλοιποι, όσοι δεν έχουν λεφτά, δεν πειράζει να παγώσουν! Τι να κάνουμε, υπάρχουν και οι παράπλευρες απώλειες ...  Δείτε και φρίξτε, τι μας προτείνει ο Πρόεδρος του ΙΕΝΕ :
"Χρειάζεται νομοθετική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που ρυθμίζει τον κανονισμό των πολυκατοικιών σχετικά με την κεντρική θέρμανση. Αφού καθίσταται προβληματική η λειτουργία της κεντρικής θέρμανσης, μπορούν οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων να αποδεσμεύονται χωρίς πλέον την απόφαση της πλειοψηφίας των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας και να εγκαθιστούν ατομική θέρμανση με φυσικό αέριο εφόσον προσφέρεται ή πετρέλαιο, επιλύοντας και τις τεχνικές λεπτομέρειες για να γίνει εφικτή η εγκατάσταση και η λειτουργία της ανεξάρτητης πλέον εγκατάστασης θέρμανσης. Η αγορά διαθέτει αξιόπιστο εξοπλισμό με υψηλές αποδόσεις και πιστοποιήσεις σε μάλλον προσιτές τιμές, οπότε κρίνεται αναγκαίο να διευκολύνονται οι ενδιαφερόμενοι με δάνεια τραπέζης ή και με την αρωγή των εταιρειών φυσικού αερίου και των εγκαταστατών".
Τι είναι το ΙΕΝΕ; Ένας ΜΚΟ, που χρηματοδοτείται από μεγάλες ενεργειακές εταιρείες.  Εταιρείες που ξέρουν πολύ καλά τις έννοιες "οικονομίες κλίμακας", "ενεργειακή αποδοτικότητα", που ξέρουν πολύ καλά ποια είναι η η κατάσταση της "αγοράς" στην Ελλάδα, πόσο "προσιτές" είναι οι τιμές για τους πολίτες που παγώνουν, πόσο πρόθυμες είναι οι τράπεζες να "διευκολύνουν" με νέα δάνεια τους καταναλωτές, πόσο φιλανθρωπική δράση ασκούν οι εταιρείες φυσικού αερίου, που ζητούν απ' τις πολυκατοικίες να χρηματοδοτήσουν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα κεφάλαια κίνησής τους προκειμένου να επεκτείνουν κατά μερικές εκατοντάδες μέτρα τα δίκτυα και να μπορέσουν να συνδεθούν κάποιες ακόμα πολυκατοικίες.
Στην Ελλάδα λοιπόν του success story αν έχεις λεφτά θα ξεπεράσεις κι αυτό το χειμώνα, αν όχι την έβαψες! Κοινωνικό κράτος δεν υπάρχει, η κυβέρνηση αυξάνει καθημερινά τους έμμεσους φόρους, αυτούς που όλοι μας λένε ότι είναι κοινωνικά άδικοι: ένα ευρώ σε κάθε συνταγή, 25 ευρώ για είσοδο στα νοσοκομεία, πιο ακριβά τσιγάρα για ισοδύναμο μετά την κατακραυγή. 
Την ίδια ώρα η λίστα Λαγκάρντ είναι θαμένη στα συρτάρια, για να ελέγξουν τα εμβάσματα που έφυγαν στο εξωτερικό θα χρειαστούν 550 χρόνια, η λίστα Λιχτενστάιν εξαφανίστηκε, οργιάζει το λαθρεμπόριο στα τσιγάρα, το λαθρεμπόριο στα ναυτιλιακά καύσιμα δεν το συζητάει κανείς, οι οφσορ στο Κρανίδι και το Θεολόγο παραμένουν ανέλεγκτες, το σκάνδαλο της Proton Bank δεν βρίσκει το δρόμο για την Ευελπίδων με τίποτα, τα καθεστωτικά ΜΜΕ βρίσκουν πολύ εύκολα δάνεια απ' τις ανακεφαλαιοποιημένες με τα χρήματα του λαού τράπεζες κι ο Στουρνάρας με τον Άδωνι τολμούν να ψελλίζουν : προτείνετέ μας ισοδύναμα!, προκαλώντας ασύστολα τη νοημοσύνη μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου