Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

"Βρομερός" ο λιγνίτης; Ετοιμαστείτε για επιστροφή στις γκαζόλαμπες!

Είδαμε εδώ το άρθρο "Τάσος Σαραντής: Η αναγέννηση του βρομερού λιγνίτη" και θυμηθήκαμε αυτό που έλεγε η Μπιρμπίλη: "δεν αρκεί να είμαστε με τις ΑΠΕ, πρέπει να είμαστε ενάντια στο λιγνίτη". Για δισεκατομύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ο λιγνίτης έχει ταυτιστεί με τη φθηνή ηλεκτρική ενέργεια, την οικονομική ανάπτυξη, την πρόοδο, την κοινωνική συνοχή. Για εκατομύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, που ...
εργάζονται στη βιομηχανία λιγνίτη, ο λιγνίτης όχι μόνο δεν είναι "βρομερός", αλλά είναι πηγή ζωής και ευημερίας. Γι' αυτό και σ' όλο τον κόσμο, όπως το ίδιο το άρθρο ομολογεί, όχι μόνο δεν εγκαταλείπουν το λιγνίτη, αλλά στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης επιστρέφουν σ' αυτόν. Ακόμα και η Γερμανία, που προωθεί την πολιτική της για τις ΑΠΕ σ' όλη την Ευρώπη, όχι απλά επενδύει στο λιγνίτη, αλλά το 2013 έκανε νέο ρεκόρ παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη.
Δεν είναι λοιπόν ο λιγνίτης "βρομερός". Μόνο "βρομερά μυαλά" υπάρχουν, που από μπροστά πουλάνε "οικολογικές" ευαισθησίες κι από πίσω τσεπώνουν εξωφρενικές επιδοτήσεις. Το μόνο "πράσινο" σε κάτι τέτοιες πολιτικές είναι το χρώμα του δολάριου, ή το χρώμα του χαρτονομίσματος των 100 ευρώ.
Κι επειδή στην Ελλάδα λιγνίτη έχουμε, δεν είμαστε Κατάρ για να έχουμε φυσικό αέριο, δεν είμαστε Σαουδική Αραβία για να έχουμε πετρέλαιο, δεν είμαστε Νορβηγία για να έχουμε πολλά νερά, δεν είμαστε Γαλλία για να έχουμε πολλά πυρηνικά, αν δεν σας αρέσει ο λιγνίτης ετοιμαστείτε για επιστροφή στις γκαζόλαμπες: όπως τεκμηρίωσε προχθές ο ΑΔΜΗΕ, το 2020 θα έχουμε πολλές ΑΠΕ, αλλά, το βράδυ ΔΕΝ θα έχουμε ρεύμα!
Και ξέρετε τι παθαίνει ο σύγχρονος πολιτισμός χωρίς ρεύμα! Μπλακ άουτ! Ούτε ψυγεία για τα τρόφιμα, ούτε πλυντήρια για τα ρούχα, ούτε μηχανήματα στα νοσοκομεία, ούτε και φορτιστές για τα pc, τα laptop και τα smartphones ! Και δεν ξέρω για τα ψυγεία και τα πλυντήρια, αλλά άντε να πείτε σε κάποιους ότι θα ζήσουν χωρίς smartphones!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου