Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Και το ΕΜ Πολυτεχνείο "αδειάζει κανονικά" το Μανιάτη για τη θέρμανση ...

http://www.lsbtp.mech.ntua.gr/sites/default/files/Calculations_NTUA_Nov_2013.pdfΗ κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι μπορεί για να μας πείσει για την παντελή αδυναμία της να καταλάβει ότι ο λαός παγώνει μέσα στο καταχείμωνο. Αρνείται να καταλάβει ότι καίει τα τζάκια επειδή δεν έχει διαθέσιμο άλλο, πιο οικονομικό τρόπο να ζεσταθεί, κι όχι για να χαζεύει τις φλόγες.
Το πυκνό σύννεφο της αιθαλομίχλης, που σκεπάζει αυτή την περίοδο πολλές πόλεις, αλλά και χωριά -όλοι τα ξεχνούν τα χωριά-, είναι ξεκάθαρο αποτέλεσμα μιας ανερμάτιστης πολιτικής, που ...
επέβαλε ανείπωτους φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης, κάνοντας το απαγορευτικό για τους πολίτες. Κι όταν οι πολίτες άρχισαν να καίνε τα μαγκάλια και να πεθαίνουν απ' τις αναθυμιάσεις, όταν άρχισαν να καίνε τις ξυλόσομπες και να πεθαίνουν παιδιά σε πυρκαϊές, όταν άρχισαν να καίνε τα τζάκια και να δημιουργείται σύννεφο καπνιάς, η εκτός τόπου και χρόνου κυβέρνηση βρήκε τη λύση : αφού δεν μπορείτε να κάψετε πετρέλαιο, κάψτε ηλεκτρικό! Κάψτε ηλεκτρικό όλοι εσείς οι 350.000 που δεν έχετε να πληρώσετε το λογαριασμό της ΔΕΗ και σας κόψανε το ρεύμα, κάψτε ηλεκτρικό όλοι εσείς που δεν πληρώσατε το χαράτσι της ΔΕΗ και σας κόψανε το ρεύμα, κάψτε ηλεκτρικό όλοι εσείς που μείνατε άνεργοι απ΄την πολιτική των μνημονίων και δεν σας περισσεύει μία, κάψτε ηλεκτρικό όλοι εσείς που δεν έχετε να πληρώσετε το λογαριασμό της ΔΕΗ και στοιβάζεστε στις απέραντες τριτοκοσμικές ουρές, για να κάνετε αίτηση για το "κοινωνικό" τιμολόγιο. 
 Κι έρχεται η κυβέρνηση και ανακοινώνει μειώσεις στο ανταγωνιστικό, -προσέξτε, μόνο στο ανταγωνιστικό- κομμάτι των τιμολογίων της ΔΕΗ και διεύρυνση των ορίων της τετραμηνιαίας κατανάλωσης: λογικό, θα σκεφτεί κάποιος, αν πρόκειται να καίω συνέχεια ηλεκτρικό, θα ξεφύγω στο όριο και θα έχω μεγαλύτερη χρέωση. Πόση είναι λοιπόν η διεύρυνση της τετραμηνιαίας κατανάλωσης; Δίνουν οι γραφειοκράτες στο ΦΕΚ ένα καταπληκτικό τύπο υπολογισμού της διεύρυνσης. Αν δοκιμάσετε να εφαρμόσετε τον τύπο για τρεις (3) μέρες που θα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα, (προσοχή: που θα ισχύουν τα μέτρα, όχι που θα υπάρχει αιθαλομίχλη, άλλο το ένα, άλλο το άλλο!), θα δείτε το εξής ωραίο :  Δ.Ο.Τ.Κ.i (το νέο όριο) = Ο.Τ.Κ.i (το παλιό όριο) * (1+ 0,7*A.H.E.M.(τρεις μέρες)/120), δηλαδή Δ.Ο.Τ.Κ.i= 2000 * (1+0,7*3/120) = 2035! Επειδή για τρεις μέρες θα καίτε συνέχεια ηλεκτρικό για να ζεσταθείτε, η πολυεύσπλαχνη κυβέρνηση σας μεταφέρει το όριο κατά 35 ολόκληρες κιλοβατώρες! 11,5 ολόκληρες κιλοβατώρες για κάθε μέρα, μην ξοδευόμαστε κιόλας! Είπαμε να μην πεθάνετε απ' το κρύο, δεν είπαμε ότι θα ζεσταθείτε κιόλας! Αν τις ξεπεράσετε, κακό του κεφαλιού σας, θα πάτε σε πιο ακριβή κλίμακα χρέωσης! Για τις τέσσερις μέρες ισχύος των μέτρων (ε, μετά δεν μπορεί, θα φυσήξει λίγο, θα μας ανακοινώσουν απ' τα δελτία προπαγάνδας των 8 ότι απέδωσαν τα μέτρα της πετυχημένης κυβέρνησης και θα πάψει η ισχύς των μέτρων)  το όριο γίνεται 2047!

Εδώ σημειώστε ότι οι αναρτήσεις του ιστολόγιου "Λιγνίτης: ο δικός μας μαύρος χρυσός" βρίσκονται πλέον και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite !
Δείτε μας λοιπόν τώρα και στο Facebook  και κάντε Like στη σελίδα μας!

Θα ήταν φαιδρή η κατάσταση αν δεν ήταν τραγική: ο λαός παγώνει και η κυβέρνηση παρακολουθεί εντελώς αμήχανη και ανίκανη να δώσει την παραμικρή λύση. Συμπεριφέρεται σαν τη Μαρία Αντουανέτα, που όταν οι αυλικοί της έλεγαν "ο λαός πεινάει, δεν έχει ψωμί", αυτή απαντούσε "αφού δεν έχουν ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι". Και πολύ σύντομα η Μαρία Αντουανέτα έχασε το κεφάλι της στη γκιλοτίνα της Γαλλικής Επανάστασης, κάτω απ' τη λαϊκή οργή για την ανέχεια, που περιέγραψε ο Βίκτωρ Ουγκώ στους "Άθλιους."
http://www.lsbtp.mech.ntua.gr/sites/default/files/Calculations_NTUA_Nov_2013.pdfΑυτή λοιπόν την κυβέρνηση, που λέει "κάψτε ηλεκτρικό", έρχεται το Πολυτεχνείο και την "αδειάζει κανονικότατα". Στη μελέτη που έκανε πρόσφατα, και το εξώφυλλο βλέπετε δίπλα, συγκρίνει το κόστος θέρμανσης για 13 διαφορετικές τεχνολογίες και καύσιμα. Και ποιό είναι το συμπέρασμα;
Μα φυσικά αυτό που ξέρουν όλοι, αυτό που ξέρουν και οι κότες, αλλά προφανώς όχι η κυβέρνηση: η θέρμανση με ηλεκτρικό είναι ο πιο ακριβός τρόπος θέρμανσης απ' όλους! 
 Κι αν το τζάκι είναι ενεργειακό, όπως σχεδόν όλα τα τζάκια που έγιναν τα τελευταία 15-20 χρόνια, το κόστος, όπως φαίνεται στο γράφημα, είναι λιγότερο απ' το μισό απ' τη θέρμανση με ηλεκτρικό! Στο 60% ως προς τον καυστήρα πετρελαίου (για τιμή πετρελαίου~1,256 €/lt), το ενεργειακό τζάκι, στο 145% το σύστημα με ηλεκτρικές αντιστάσεις, ακόμα και στο 163% έχοντας συμπεριλάβει και επιβάρυνση στη τιμολόγηση των πάγιων καταναλώσεων (extra 800kWh incl.). Και η παραδοχή της μελέτης ότι "η τυπική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μιας κατοικίας εμβαδού 120m2 είναι περί τις 800 kWhel ανά τετράμηνο (πάγιες καταναλώσεις)" είναι μάλλον πολύ συντηρητική, μια τετραμελής οικογένεια εύκολα θα φτάσει τις 1200 κιλοβατώρες στο τετράμηνο, οπότε τα νούμερα για τη θέρμανση με ηλεκτρικό ανεβαίνουν κι άλλο!
Ακόμα και το απλό, ανοιχτό τζάκι είναι πιο φθηνό απ' τη θέρμανση με ηλεκτρικό, αλλά πιο ακριβό απ' τη θέρμανση με πετρέλαιο, ακόμα κι εκεί που το έχουν φτάσει το πετρέλαιο! 
Οι πολίτες λοιπόν, κρίνοντας με την τσέπη τους κι όχι με τις βουλές των κυβερνώντων, πολύ σωστά επιλέγουν να ζεσταίνονται με τα τζάκια: είναι πιο φθηνά!
Και βέβαια η μελέτη μιλάει για ένα σπίτι, δεν εξετάζει πώς είναι δυνατόν να ζεσταθεί ένα ξενοδοχείο με ηλεκτρικό, πώς είναι δυνατόν να ζεσταθεί μια καφετέρια με ηλεκτρικό, πώς είναι δυνατόν να ζεσταθεί ένα σούπερ μάρκετ με ηλεκτρικό, για να περιοριστούμε μόνο σ' αυτά. Για να ζεσταθούν οι τοίχοι μέσα στο χειμώνα πρέπει να καίνε τα ηλεκτρικά με τις ώρες και βέβαια να αλλάξουν και κλίμακα χρέωσης λόγω υπερκατανάλωσης. 
Και δεν λέει η μελέτη πώς θα ζεσταθούν όσοι είναι στην κλιματική ζώνη Δ, της ορεινής Ελλάδας, που η αντλία θερμότητας, που -κατά τη μελέτη- είναι το πιο φθηνό σύστημα, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κι έτσι κι επιχειρήσεις να ζεσταθείς με ηλεκτρικό έχεις καεί στο λογαριασμό με απόλυτη βεβαιότητα!
Αν μάλιστα προσέξετε την ημερομηνία της μελέτης είναι το Νοέμβριο, πολύ πριν ανακοινώσει η κυβέρνηση τα μέτρα της. 
Και πάλι καλά να λέτε, ο Μανιάτης είναι κατάλοιπο της "πράσινης ανάπτυξης και θα μπορούσε να ξεφουρνίσει κανένα κίνητρο για να ζεσταινόμαστε με αιολικά, "αφού ο άνεμος είναι δωρεάν" ή Φ/Β, αφού "ο ήλιος είναι και δωρεάν και ανεξάντλητος".
Το γράψαμε ξανά: η έκδηλη αμηχανία τους μπροστά στις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν το Σύριζα πρώτο, τη ΝΔ καταϊδρωμένη 2η, τη Χρυσή Αυγή να εισπράτει τη λαϊκή αγανάκτηση και το κόμμα της σφραγίδας του Βενιζέλου μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, τους οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις, να εμφανιστούν ότι τάχα κάτι κάνουν, ότι εξακολουθούν να κυβερνούν..
Ο μόνος τρόπος για να ζεσταθούν οι πολίτες, να μειωθεί το νέφος και να αυξηθούν και τα δημόσια έσοδα είναι ένας απλός μηχανισμός αυτόματης επιστροφής του εξωφρενικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, τη στιγμή της προμήθειας απ' το πρατήριο. Όλου του φόρου, κι αυτού που είχε προλάβει να βάλει κι ο Παπακωνσταντίνου πριν το Βενιζέλο. Όλα τα στοιχεία των ακινήτων υπάρχουν πια στο Ε1, δεν είναι δύσκολο να γίνει. Αρκεί μόνο να υπάρχει κοινός νους και πολιτική βούληση. Και, δυστυχώς για μας, δεν φαίνεται να υπάρχει ούτε το ένα ούτε το άλλο ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου