Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Ευχαριστούμε όσους αναδημοσιεύουν τις αναρτήσεις μας


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiy211-EYq5IuHD0tuR6ll0OsnNyLI-8fUBtHY7czAe0Q26GHIX446QO3ZTDsp4GWeuWB4FkE3iAqQrztZgpfujuU113WNWiMMd-dMwxNPerOWIgGa_VVE-CH1tnNC-4csyzTlX_Z20R5M/s1600/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%B1%CF%82.jpg
Το ιστολόγιο "Λιγνίτης: ο δικός μας μαύρος χρυσός" είναι πολύ καινούριο, ξεκίνησε μόλις τα Χριστούγεννα 2013. Είναι ιστολόγιο αφιερωμένο στην προάσπιση του εθνικού μας καυσίμου. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να παρακολουθεί τις ενεργειακές εξελίξεις και την επικαιρότητα, από τον Ελληνικό & Διεθνή τύπο και να ενημερώνει, όσο μας επιτρέπει ο ελεύθερος χρόνος από τη βιοποριστική επαγγελματική δραστηριότητα.  

Το ιστολόγιό μας δεν φιλοξενεί διαφημίσεις, λειτουργεί μόνο ενημερωτικά, όχι ανταγωνιστικά με επαγγελματικούς δημοσιογραφικούς ιστότοπους.

Δεν κάνουμε μια απλή αναπαραγωγή κάποιας είδησης: οι ειδήσεις, εκείνες που μας φαίνονται ενδιαφέρουσες, αναλύονται, σχολιάζονται και εξετάζεται πώς επιδρούν στην Ελλάδα. Διατυπώνεται άποψη, υπάρχει δική μας αναζήτηση, επεξεργασία και "προστιθέμενη αξία" στην είδηση. Δεν διεκδικούμε αλάθητο, απλά παραθέτουμε επιχειρήματα και συλλογισμούς και είμαστε ανοικτοί σε σχόλια, τα οποία μπορεί να αναρτά ο καθένας χωρίς εμείς να συμφωνούμε με το περιεχόμενό τους, αλλά θέλουμε να είναι επιχειρήματα και γνώμες, όχι ύβρεις ή σεξουαλικού χαρακτήρα περιεχόμενο. Με την έννοια αυτή το ιστολόγιο θέλει να είναι χρήσιμο στους πολίτες, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμο και στον προβληματισμό όσων ασχολούνται με την ενεργειακή πολιτική.
Είδαμε με χαρά αναρτήσεις μας να αναδημοσιεύονται από την πρώτη στιγμή, από την πρώτη ανάρτηση, σε αρκετούς ιστότοπους ή ιστολόγια κι αυτό δείχνει πως αρκετοί θεωρούν πως κάτι έχουμε να πούμε. Ωστόσο είδαμε και αναδημοσιεύσεις χωρίς καμιά αναφορά στην πηγή, είδαμε η προέλευση να κρύβεται πίσω από χρωματικά "αόρατη" γραμματοσειρά, είδαμε να κρύβεται πίσω από τη λέξη "πηγή", είδαμε νέα υπογραφή (!) στο δικό μας κείμενο, κλπ. Λέμε λοιπόν ξεκάθαρα : Αναδημοσιεύστε ελεύθερα, όσο υπάρχει σαφής και ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή : "http://greeklignite.blogspot.gr". Και, όταν αναδημοσιεύετε, φροντίστε να παίρνετε ολόκληρο το περιεχόμενο, έχουμε δει να δημοσιεύεται μόνο το εισαγωγικό κείμενο. Μην αδικείτε τους αναγνώστες σας!

Όλοι όσοι γράφουμε ηλεκτρονικά προσπαθούμε, απ' τη μεριά του ο καθένας, να συμβάλλουμε στην ενημέρωση των πολιτών. Αν θεωρούμε ότι κάτι αξίζει να διαβαστεί και το αναδημοσιεύουμε ως ολόκληρο άρθρο, (όχι απλά μια πρόταση ή μια παράγραφο ή μια εικόνα όπου βάζουμε το σύνδεσμο), καλό είναι να ενημερώνουμε και για το πού το είδαμε.

Ευχαριστούμε λοιπόν όλους όσους αναδημοσιεύουν τις αναρτήσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου