Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΑΔΜΗΕ: και τα δικά σας δικά μας, επειδή έτσι γουστάρουμε!

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/8302607.pdf
Ο ΑΔΜΗΕ είναι περιουσία του Ελληνικού λαού: τα δίκτυα μεταφοράς της ηλεκτρ. ενέργειας δημιουργήθηκαν  απ' το μηδέν στη ρημαγμένη απ' το 2ο Παγκόσμιο & τον Εμφύλιο Πόλεμο Ελλάδα, με χρηματοδότηση απ' το υστέρημα των πολιτών, αλλά και τις εισφορές των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Ο ΑΔΜΗΕ δεν είναι μόνο καλώδια & πυλώνες, είναι ο μόχθος των ανθρώπων να πάει το ρεύμα και στην τελευταία γωνιά της Ελληνικής γης, εκεί πού μόνο ένας δημόσιος φορέας μπορούσε ποτέ να το πάει, χωρίς να σκέφτεται με όρους κερδοφορίας, αλλά με όρους κοινωνικής προσφοράς. Αυτή την περιουσία έρχεται η κυβέρνηση να την ξεπουλήσει, χωρίς να λογαριάζει ούτε καν το προστατευόμενο απ' το Σύνταγμα δικαίωμα στην περιουσία.
Η ΔΕΗ είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και η αξία του ΑΔΜΗΕ είναι ενσωματωμένη στην αξία της μετοχής της ΔΕΗ. Το 51% το έχει το Δημόσιο, αλλά το υπόλοιπο 49% το έχουν ιδιώτες: επενδυτικά σχήματα, ο Οργανισμός Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ, ακόμα και απλοί εργαζόμενοι της ΔΕΗ. Οι ιδιώτες λοιπόν αποξενώνονται απ' την περιουσία τους, που ...
ξεπουλάει η κυβέρνηση ανάλογα με τις μνημονιακές ανάγκες της, και, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον οικονομικό τύπο, δεν αποζημιώνονται ούτε καν με τη μορφή μερίσματος.
Το πιο ωραίο δε είναι ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να αποζημιώσει τη ΔΕΗ (και τους ιδιώτες μετόχους, βεβαίως-βεβαίως) ούτε καν για το 34% του ΑΔΜΗΕ που θα περάσει στην κυριότητα του Δημοσίου, αφού ναι μεν έχει success story, ναι μεν έχει πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά λεφτά δεν έχει !
Κι αφού δεν έχει λεφτά, έβαλε στο άρθρο 1 παρ. 4 του νομοσχέδιου την "πολύ ωραία" διάταξη ότι "το τίμημα για την απόκτηση των μετοχών, που αντιστοιχούν στο ανωτέρω ποσοστό 34%, προσδιορίζεται με βάση την τελική προσφορά του επενδυτή που θα αποκτήσει τις μετοχές που αντιστοιχούν στο 66% των μετοχών εκδόσεως της ΑΔΜΗΕ ΑΕ στο πλαίσιο του οικείου διαγωνισμού και δύναται να εξοφληθεί δια συμψηφισμού με οφειλόμενους φόρους τέλη ή άλλες απαιτήσεις του Ελληνικού Δημοσίου έναντι της ΔΕΗ ΑΕ, από οποιαδήποτε αιτία και αν προκύπτουν αυτές, περιλαμβανομένων μελλοντικών απαιτήσεων και δικαιωμάτων".
Ωραίο κράτος δικαίου, κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Με τέτοιες διατάξεις η Ευρώπη μας μάρανε! Αφού δεν έχουμε λεφτά να πληρώσουμε, αλλά έχουμε τη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία δικιά μας, ρίχνουμε, όποτε γουστάρουμε στο μέλλον, μια "ρύθμιση" για να δημιουργήσουμε απαιτήσεις έναντι της ΔΕΗ, να τις συμψηφίσουμε και καθαρίσαμε! Στην Ευρώπη όμως των ιδεών του διαφωτισμού και των κοινωνικών δικαιωμάτων κάτι τέτοιες κουτοπονηριές τις λένε "δήμευση της περιουσίας της ΔΕΗ".
Και για να δείτε και τη μεγάλη ωφέλεια που προκύπτει για τους πολίτες απ' την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, δείτε αριστερά την "Έκθεση Αξιολόγησης Συνεπειών Ρυθμίσεων", που έχει καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή: το απόλυτο κενό ως απάντηση στα ερωτήματα που βάζει το τυποποιημένο έντυπο! Δείτε στο 4.3 το "Περιγράψτε ξεχωριστά και αναλυτικά τα οφέλη που αναμένεται να προκύψουν για τον πολίτη από την προτεινόμενη ρύθμιση". Δεν υπάρχει τίποτα, ούτε καν έτσι, για τα μάτια του κόσμου, βρε αδερφέ! Η κυβέρνηση, που υποτίθεται φροντίζει για το καλό μας και μας έχει σώσει δυο-τρεις φορές τουλάχιστον, δεν βρήκε ούτε ένα επιχείρημα να γράψει.  Εκτός κι αν ήταν τόσο μεγάλη η πρεμούρα, να καταθέσουν τη σχετική έκθεση άρον-άρον, που κατέθεσαν το έντυπο μόνο για το θεαθήναι, αδιαφορώντας για την ουσία. Άλλωστε "στη δημοκρατία κυβερνάει η πλειοψηφία", έτσι δεν μας λένε; Πόσο όμως δημοκρατικό είναι να κάνει η πλειοψηφία ό,τι γουστάρει, χωρίς να προκύπτουν οφέλη για τον πολίτη;

1 σχόλιο:

  1. Η ιδιωτικοποίηση του ηλεκτρικού δικτύου συντέλεσε στην δεύτερη μεγαλύτερη διακοπή ηλεκτροδότησης στον πλανήτη, επειδή οι ιδιοκτήτες του ιδιωτικοποιημένου δικτύου δεν φρόντιζαν γιά την αναβάθμιση του. Από μία μικρή μαλακία, και ένα εγκατελειμμένο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρισμου, 256 εργοστάσια αναγκάστηκαν να βγούν εκτός του δικτύου παραγωγής!!!

    Το αποτέλεσμα ήταν μόνο 11 νεκροί και $6~10 δις...

    https://en.wikipedia.org/wiki/Northeast_blackout_of_2003#Findings

    Findings[edit]
    In February 2004, the U.S.-Canada Power System Outage Task Force released their final report, placing the causes of the blackout into four groups:[8]
    First, that FirstEnergy (FE) and its reliability council "failed to assess and understand the inadequacies of FE's system, particularly with respect to voltage instability and the vulnerability of the Cleveland-Akron area, and FE did not operate its system with appropriate voltage criteria."
    Second, that FirstEnergy "did not recognize or understand the deteriorating condition of its system."
    Third, that FirstEnergy "failed to manage adequately tree growth in its transmission rights-of-way."
    Finally, the "failure of the interconnected grid's reliability organizations to provide effective real-time diagnostic support."
    The report states that a generating plant in Eastlake, Ohio (a suburb of Cleveland) went offline amid high electrical demand, putting a strain on high-voltage power lines (located in a distant rural setting) which later went out of service when they came in contact with "overgrown trees". The cascading effect that resulted ultimately forced the shutdown of more than 100 power plants.
    This trip caused load to transfer to other transmission lines, which were not able to bear the load, tripping their relays. Once these multiple trips occurred, multiple generators suddenly lost parts of their loads, so they accelerated out of phase with the grid at different rates, and tripped out to prevent damage.



    ΑπάντησηΔιαγραφή