Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Ή, αν προτιμάς, ζήσε το μύθο στη Ρουμανία

http://www.rcs-rds.ro/internet-digi-net/fiberlink?t=internet-fix&pachet=digi_net_fiberlink_1000
Μόνο μελαγχολία μπορεί να μας προκαλούν, εδώ στην Ελλάδα, τα τελευταία νέα από το Ρουμάνικο ίντερνετ: την ώρα που ο ΟΤΕ διαφημίζει ως "ασύλληπτη" την ταχύτητα των 50Μbps και πουλάει πακέτα στα 30Μbps, προφανώς για να μη ζαλιστούμε απ' την πολλή ταχύτητα, στη Ρουμανία είχαν "αργή" ταχύτητα στα 50Μbps (κατέβασμα/ανέβασμα) με 29 λέι/μήνα και "γρήγορη" στα 100Μbps με 39 λέι/μήνα (με ισοτιμία στα περίπου 4,37λέι/ευρώ, οι τιμές είναι αντίστοιχα στα περίπου 6,6 & 8,9 ευρώ/μήνα). 
Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να κλάψουμε πραγματικά:
στη Ρουμανία πουλούν πλέον ταχύτητες 500Μbps στα 49 λέι/μήνα και 1000Μbps στα 59λέι/μήνα (11,2 & 13,5 ευρώ/μήνα αντίστοιχα). Και βέβαια μπορείτε να αγοράσετε μόνο ίντερνετ, χωρίς σταθερή τηλεφωνία.

Και μπορεί η Ρουμανία να είχε Τσαουσέσκου, αλλά εμείς είχαμε Οικουμενική Κυβέρνηση, που έπρεπε να επιλέξει μεταξύ Ιντρακόμ & Ζήμενς. Και στη συνέχεια είχαμε Χριστοφοράκο, για να μοιράζει χορηγίες και τηλεφωνικά κέντρα στον Τσουκάτο και το Μαντέλη, τη Ντόρα και τον Κυριάκο. Όταν στη Ρουμανία είχαν εκσυγχρονισμό των υποδομών, εμείς είχαμε "εκσυγχρονισμό" με Σημίτη και "Κοινωνία της Πληροφορίας" με Παπακωνσταντίνου. Είναι αυτό που λένε "ας προσέχαμε" ...

2 σχόλια:

  1. Πολύ χρήσιμη αλλά και εξοργιστική η πληροφόρηση, αλλά δεν θάπρεπε να ασκείται και κριτική και για την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και πανάκριβα τα τιμολόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουμε μια "απέραντη κατανόηση" των "ανεξάρτητων Αρχών" προς τους "επενδυτές" σε τηλεπικοινωνίες κι ενέργεια για να είναι διασφαλισμένη η απόδοση των επενδύσεων. Οπότε κάποιος πληρώνει τα σπασμένα και δεν είναι άλλος απ' το σύνηθες θύμα, τον πολίτη. Πανάκριβες υπηρεσίες, τεχνολογικά είτε παρωχημένες είτε ανώριμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή