Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Τρία χρόνια χωρίς το Δημήτρη Παυλάκη. Θυμόμαστε και συνεχίζουμε, για Ελεύθερα Βουνά, Χωρίς την αιολική απάτη!

Πέρασαν κιόλας τρία χρόνια που ο Δημήτρης Παυλάκης είναι στη γειτονιά των αγγέλων. Το ιστολόγιο είχε παλαιότερα εκτενές αφιέρωμα στον πρωτεργάτη της διαφώτισης της κοινωνίας για το τι πραγματικά είναι τα αιολικά και το επαναλαμβάνουμε φέτος, στη συμπλήρωση 3 ετών απ' την τραγική απώλεια.

Ήταν πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής και Μηχανολογίας του Dartmouth College και κατείχε μεταπτυχιακούς τίτλους στην Μηχανολογία και στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το ίδιο πανεπιστήμιο. Στην πολυετή καριέρα του έχει διατελέσει αντιπρόεδρος στη Salomon Brothers Inc., ιδρυτικό και διευθυντικό στέλεχος στην Alpha Finance SA, ιδρυτικό στέλεχος και διευθύνων σύμβουλος στην Ernst & Young Finance SA καθώς και διευθύνων σύμβουλος στην Ε.Τ.Ε.Β.Α. Είχε επίσης υπηρετήσει σε θέσεις-«κλειδιά» μεγάλων βιομηχανικών ομίλων, όπως στον όμιλο Στασινόπουλου.

Το 2018 στην αγαπημένη του Τήνο μου το είχε διατυπώσει πολύ απλά: "με τραπεζικά κριτήρια τα αιολικά δεν είναι χρηματοδοτήσιμα". Άλλο όμως τα τραπεζικά κι άλλο τα πολιτικά κριτήρια, αν βλέπουμε σήμερα παντού αιολικά είναι καθαρά πολιτική απόφαση, οι πολιτικοί είναι που ξεπατώνουν τις βουνοκορφές, οι ίδιοι πολιτικοί που μας χρεοκόπησαν μια φορά και μας οδηγούν εκ του ασφαλούς και σε νέα χρεοκοπία. Είναι ακριβώς οι ίδιοι που με την πρόστυχη άρον-άρον ενεργειακή μετάβαση προκάλεσαν "πράσινο" πληθωρισμό, φέρνοντας σε όλους μας "πράσινη" φτώχεια. Το ακριβό ρεύμα ΔΕΝ οφείλεται στον Πούτιν, οφείλεται στις τεχνικο-οικονομικές ανοησίες των πολιτικών, που γεμίζουν τις βουνοκορφές με τα εντελώς αναξιόπιστα αιολικά, τα οποία βεβαίως από πίσω τους σέρνουν μονάδες φυσικού αερίου για εγγυημένη ηλεκτροδότηση.

Ο Δημήτρης Παυλάκης ξεκίνησε να γράφει σε ιστολόγιο για τα αιολικά ήδη το 2008, όταν δεν μπορούσε καν να πιστέψει πως θα έβαζαν αιολικά στα Πράσσα και στου Πολέμου Κάμπο στην Τήνο του. Και τα επόμενα χρόνια δεν περιορίστηκε στην Τήνο, όργωσε την Ελλάδα, ξυπνώντας συνειδήσεις για το έγκλημα που ‘βλεπε να 'ρχεται. Ακούραστος, πολυγραφότατος, άφησε πίσω τεράστια κληρονομιά, για να γνωρίσουν και οι νεότεροι θέματα της ενέργειας και της ηλεκτροπαραγωγής, όσοι βέβαια ενδιαφέρονται για κριτική σκέψη κι όχι για τα αναμασήματα της προπαγάνδας. Τον ανακάλυψα κάπου το 2011/12 απ' τις αναρτήσεις του και μια ανταλλαγή σχολίων ήταν η αφορμή για να ξεκινήσω το 2013 το "Λιγνίτης, ο δικός μας μαύρος χρυσός" (greeklignite.blogspot.com).

Στη μνήμη του βάζω ξανά σήμερα το σύνδεσμο για την ανάρτηση Ένας χρόνος χωρίς το Δημήτρη Παυλάκη. Θυμόμαστε και συνεχίζουμε, για Ελεύθερα Βουνά, Χωρίς την αιολική απάτη!

Περιλαμβάνει μια σειρά από ομιλίες του σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, σε ημερίδες για τα αιολικά, καθώς ευτυχώς κάποιες έχουν διασωθεί και στο YouTube. Δίνω επίσης συνδέσμους για να κατεβάσετε και να σώσετε παρουσιάσεις του, πλέον είναι συλλεκτικές!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε, μην κάνετε το μουλάρι!

 

ΥΓ: Το ιστολόγιο διανύει τους τελευταίους μήνες και μάλλον κάτι νέο φαίνεται στον ορίζοντα! Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9 χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου