Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Ένας χρόνος χωρίς το Δημήτρη Παυλάκη. Θυμόμαστε και συνεχίζουμε, για Ελεύθερα Βουνά, Χωρίς την αιολική απάτη!


Η σελίδα Greeklignite εντός του 2021 σκοπεύει ν' αποχωρήσει απ' τη λογοκρισία του Facebook, ήδη βρίσκεται στο MeWe. (Στη δεξιά στήλη θα βρείτε το σύνδεσμο).

Greeklignite plans to leave censoring Facebook, now is on MeWe. (Link at the right column).

Πριν από ένα χρόνο, στις 10/2/2020, έφυγε από κοντά μας ο Δημήτρης Παυλάκης, πρωτεργάτης του αγώνα διαφώτισης της κοινωνίας για το τι πραγματικά είναι τα αιολικά. Χρόνια στέλεχος στον τραπεζικό τομέα, κάποια στιγμή στην αγαπημένη του Τήνο μου το είχε διατυπώσει πολύ απλά: "με τραπεζικά κριτήρια τα αιολικά δεν είναι χρηματοδοτήσιμα". Άλλο όμως τα τραπεζικά κι άλλο τα πολιτικά κριτήρια, αν βλέπουμε σήμερα παντού αιολικά είναι καθαρά πολιτική απόφαση, οι πολιτικοί είναι που ξεπατώνουν τις βουνοκορφές, οι ίδιοι πολιτικοί που μας χρεοκόπησαν μια φορά και μας οδηγούν εκ του ασφαλούς και σε νέα χρεοκοπία.

Ξεκίνησε να γράφει σε ιστολόγιο για τα αιολικά ήδη το 2008, όταν δεν μπορούσε καν να πιστέψει πως θα έβαζαν αιολικά στα Πράσσα και στου Πολέμου Κάμπο στην Τήνο του. Και τα επόμενα χρόνια δεν περιορίστηκε στην Τήνο, όργωσε την Ελλάδα, ξυπνώντας συνειδήσεις για το έγκλημα που 'βλεπε να 'ρχεται. Ακούραστος, πολυγραφότατος, άφησε πίσω τεράστια κληρονομιά, για να γνωρίσουν και οι νεότεροι θέματα της ενέργειας και της ηλεκτροπαραγωγής, όσοι βέβαια ενδιαφέρονται για κριτική σκέψη κι όχι για τα αναμασήματα της προπαγάνδας. Τον ανακάλυψα κάπου το 2011/12 απ' τις αναρτήσεις του και μια ανταλλαγή σχολίων ήταν η αφορμή για να ξεκινήσω το 2013 το "Λιγνίτης, ο δικός μας μαύρος χρυσός" (greeklignite.blogspot.com). 
 
Στη μνήμη του παρουσιάζω σήμερα μια σειρά από ομιλίες του σε ημερίδες για τα αιολικά, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ευτυχώς κάποιες έχουν διασωθεί και στο YouTube. Δίνω επίσης συνδέσμους για να κατεβάσετε και να σώσετε παρουσιάσεις του, πλέον είναι συλλεκτικές! 


Το 1ο βίντεο είναι από εκδήλωση στην Άνω Καλεντίνη της Άρτας πριν από 6 χρόνια, το Φεβρουάριο 2015.


Λίγους μόνο μήνες μετά, το Μάιο 2015 μίλησε σε ανάλογη εκδήλωση στην Καρδίτσα

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Για λίγο καιρό ακόμα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.


Το 3ο βίντεο είναι από εκδήλωση στη Σκόπελο, τον Ιούνιο 2016.


Και το 4ο βίντεο, απ' τη μεγάλη εκδήλωση της Αθήνας, το Δεκέμβριο 2018.


Το Φεβρουάριο 2019 μίλησε στο ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας, σε εκδήλωση στην Πτολεμαΐδα, με τις δηλώσεις του να ξεκινούν στο 4:24 του βίντεο

Και δεν είναι μόνο αυτά, τον Ιούνιο 2012 ήταν ομιλητής σε εκδήλωση στη Νεάπολη Λακωνίας, το Δεκέμβριο 2016 σε εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου στο Φάληρο, τον Ιούνιο 2018 σε εκδήλωση στην Τήνο, το Σεπτέμβριο 2018 σε εκδήλωση στην Άνδρο, το Νοέμβριο 2018 σε εκδήλωση στη Χαλκίδα, το Δεκέμβριο 2018 σε εκδήλωση στο Καρπενήσι, τον Οκτώβριο 2019 ξανά σε εκδήλωση στην Άνδρο. Ίσως υπάρχουν κι άλλες, δεν τις εντόπισα.

Τον Ιανουάριο 2020 ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει ξανά στο Καρπενήσι. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Τον θυμόμαστε και συνεχίζουμε, για Ελεύθερα Βουνά, Χωρίς την αιολική απάτη!

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου