Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Πρόσεξαν στις εκλογές, μαύρισαν τους κλιματικούς απατεώνες και να οι δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας!

Η σελίδα Greeklignite εντός του 2021 σκοπεύει ν' αποχωρήσει απ' τη λογοκρισία του Facebook, ήδη βρίσκεται στο MeWe. (Στη δεξιά στήλη θα βρείτε το σύνδεσμο).

Greeklignite plans to leave censoring Facebook, now is on MeWe. (Link at the right column).

Το Μάιο 2019 η Αυστραλία είχε βουλευτικές εκλογές και το ακλόνητο φαβορί ήταν οι Εργατικοί. Ακόμα και μια μέρα πριν τις εκλογές, η τελευταία δημοσκόπηση έδινε 51,5% στο Εργατικό Κόμμα και 48,5% στη Συμμαχία Φιλελευθέρων. Ήταν μάλιστα τόσο σίγουρη η νίκη των Εργατικών, που δυο μέρες πριν γίνουν οι εκλογές μια στοιχηματική πλήρωσε 1,3 εκατ. δολάρια σ' όσους ποντάριζαν στους Εργατικούς! Πρωτοφανής παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία!

Βασισμένοι στις δημοσκοπήσεις και ελπίζοντας στη φθορά της κυβέρνησης της Συμμαχίας Φιλελευθέρων, οι Εργατικοί έκαναν πρώτο θέμα της εκστρατείας τους την προώθηση της δήθεν "κλιματικής αλλαγής". Όπως κάνει παντού η προδοτική για τους λαούς νεοφιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία.

Κι έπειτα, ήρθε η ημέρα των εκλογών, η ώρα της αλήθειας. Λίγο πάνω από 13 εκατομμύρια ψηφοφόροι προσήλθαν στις 18/5/19 στις κάλπες κι έστειλαν τις δημοσκοπήσεις για ακόμα μια φορά στον κάλαθο των αχρήστων. Όχι μόνο κέρδισε η Συμμαχία Φιλελευθέρων, αλλά χρειαζόταν 76 έδρες για απόλυτη πλειοψηφία κι εξασφάλισε 78. Ο ηγέτης των Εργατικών, ο "σίγουρος" νικητής, ήδη με την πρώτη του δήλωση πήγε σπίτι του.

Η πιο σαρωτική επικράτηση της Συμμαχίας Φιλελευθέρων καταγράφηκε στην Πολιτεία του Κουήνσλαντ, όπου οι έδρες κατανεμήθηκαν 23-6, παρόλο που η τοπική κυβέρνηση ανήκε απ' το 2015 στους Εργατικούς. Τι το ιδιαίτερο έχει το Κουήνσλαντ; Εκεί ακριβώς η Ινδική εταιρεία Adani θα άνοιγε το νέο ορυχείο κάρβουνου Carmichael, με τερματικό φόρτωσης στο Abbot Point, μια επένδυση που επί χρόνια οι απανταχού του πλανήτη δήθεν "πράσινοι" και στην πραγματικότητα οικοφασίστες, προσπάθησαν να μπλοκάρουν.

Όπως είδαμε προ διμήνου, μέχρι το Νοέμβριο είχαν δημιουργηθεί από το έργο πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας και οι κάτοικοι του Κουήνσλαντ ήδη απολάμβαναν το αποτέλεσμα της ψήφου τους το 2019. Αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Για λίγο καιρό ακόμα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.

Στο τέλος Ιανουαρίου 2021 η Υπηρεσία Στατιστικής της Αυστραλίας δημοσίευσε ...

τα στοιχεία απασχόλησης για το τρίμηνο Σεπτέμβριος-Νοέμβριος 2020 και προέκυψε πως οι θέσεις εργασίας στον τομέα του κάρβουνου στο Κουήνσλαντ εκτοξεύθηκαν σε πρωτόγνωρα επίπεδα! Από 28.072 αυξήθηκαν κατά 40% σε 39.075, τις περισσότερες που έχουν καταγραφεί ποτέ! Το Δεκέμβριο το Κουήνσλαντ αύξησε τις εξαγωγές κάρβουνου από 16 σε 19 εκατ. τόνους, μια απόδειξη πως το κάρβουνο είναι "πολύ σκληρό για να πεθάνει" κι αποτελεί σημαντικό πλουτοπαραγωγικό πόρο στην άλλη άκρη του πλανήτη. Επίσης, συνολικά η εξορυκτική βιομηχανία του Κουήνσλαντ εμφάνισε τις περισσότερες θέσεις από το 2013, συνολικά 78.369 θέσεις εργασίας, αριθμός κατά σχεδόν 12 χιλιάδες θέσεις ή 18% πιο υψηλός απ' την αντίστοιχη περίοδο του 2019, που δεν υπήρχε πανδημία.

Στην επόμενη ανάρτηση θα δούμε πού πήγε και τι έγινε το κάρβουνο του Κουήνσλαντ και γιατί η κατεπείγουσα απολιγνιτοποίηση, που προώθησε ο Μητσοτάκης, είναι ένα ακόμα εθνικό έγκλημα. Μην τη χάσετε!

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου