Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Άχρηστοι, Άσχετοι, Ανίκανοι, Ανεγκέφαλοι, Ανάλγητοι και τελικά Επικίνδυνοι! Μητσοτάκη, φύγε!

"Προειδοποιητικό μήνυμα", από την Πολιτική Προστασία μέσω του 112, για "πυκνές χιονοπτώσεις από τις πρώτες πρωινές ώρες της 26-1-2023 στην περιοχή σας", έφθασε γύρω στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης 25/1/23 σε κινητά τηλέφωνα της περιοχής της Κοζάνης και Πτολεμαΐδας. Η απόλυτη γελοιότητα είναι πως σε κάποια κινητά το ίδιο μήνυμα ανέφερε κίνδυνο πλημμύρας! Και η ακόμα μεγαλύτερη γελοιότητα είναι πως αυτά τα μηνύματα στάλθηκαν σε περιοχή που στο παρελθόν έχει βιώσει χιόνια ύψους άνω του μέτρου και ολικούς παγετούς διάρκειας εβδομάδων, χωρίς το χάος που είδαμε με την κακοκαιρία "Μήδεια" στο "κλεινόν άστυ", χωρίς να κλείνονται αυτοκίνητα στην Αττική Οδό.

Κατόπιν αυτού, προγνώστης καιρού σε τοπικό κανάλι της Δυτικής Μακεδονίας έγραψε το πιο πάνω σχόλιο στο φατσοβιβλίο, "σφάζοντας με το βαμβάκι" τους άχρηστους, άσχετους, ανίκανους, ανεγκέφαλους και τελικά επικίνδυνους της δήθεν "Πολιτικής Προστασίας", που κλεισμένοι στα γραφεία της Αθήνας στέλνουν μήνυμα για ένα απλό χιονάκι στην Κοζάνη, αλλά δεν έστειλαν ποτέ στη νότια Κρήτη τον περασμένο Οκτώβριο, όταν τα μπαζωμένα ρέματα φούσκωσαν απ' τη νεροποντή και χάθηκαν δυο συνάνθρωποί μας.

Εκείνο βεβαίως που αποσιωπά η δήθεν "Πολιτική Προστασία", είναι πως ακριβώς η δική τους κυβέρνηση κατέστρεψε το μεγαλύτερο αποχιονιστικό μηχανισμό που υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια και είναι τα πάνω από 1000 μηχανήματα του Λιγνιτικού Κέντρου της Δυτικής Μακεδονίας. Μηχανήματα που στέλνονταν παντού ανά τη χώρα όπου υπήρχαν ακραίες χιονοπτώσεις, όπως π.χ. στην Εύβοια ή την Πάρνηθα. Αυτή ήταν Πολιτική Προστασία με έργα, ενώ οι τωρινοί μένουν στα λόγια και μπερδεύουν τα μπούτια τους, στέλνοντας στην ίδια περιοχή μηνύματα του 112 τόσο για πλημμύρες όσο και για χιόνια.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε, μην κάνετε το μουλάρι!

Αυτά τα πάνω από 1000 μηχανήματα ανήκουν πια στο παρελθόν, καθώς η κυβέρνηση των άχρηστων, άσχετων, ανίκανων, ανεγκέφαλων και τελικά επικίνδυνων για τους πολίτες έκλεισε λιγνιτωρυχεία και διέλυσε τη μεγαλύτερη μεταλλευτική βιομηχανία της χώρας, προκειμένου στις εκτάσεις των ορυχείων να βάλουν οι Γερμανοί και η ΔΕΗ φωτοβολταϊκά. Τα οποία φυσικά όταν σκεπαστούν από χιόνι είναι παντελώς άχρηστα!

Έχοντας πια προχωρήσει η Πέμπτη 26/1/23, παρά την πρόγνωση των μετεωρολόγων για χιόνι από υψόμετρο 400-500μ. και πάνω, η Κοζάνη (700μ) ...

δεν έχει ίχνος χιονιού & η Πτολεμαΐδα (630μ) έχει-δεν έχει 5 πόντους χιόνι, με τους δρόμους πεντακάθαρους! Απλά χρειάζονται χιονολάστιχα ή αλυσίδες στις ορεινές διαβάσεις της Δυτικής Μακεδονίας, κάτι εντελώς συνηθισμένο για 3ο 10ήμερο Ιανουαρίου. Στη Δυτική Μακεδονία ξέρουν από χειμώνα και δεν πανικοβάλλονται αν χιονίσει τέλη Γενάρη!

Μια που στη Βουλή συζητείται πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, η λύση είναι πολύ απλή: καταψηφίστε την κυβέρνηση των άχρηστων, άσχετων, ανίκανων, ανεγκέφαλων και τελικά επικίνδυνων για τους πολίτες! Μητσοτάκη, πάρε τον Κύπριο που έβαλες στην Πολιτική Προστασία και ξεκουμπιστείτε!

Να απαλλαγούμε μια ώρα νωρίτερα απ' τη σαπίλα τους, που οδηγεί τη χώρα στην απίστευτη παρακμή να ζουν οι πολίτες με δελτίο για τρόφιμα ("market pass"), δελτίο για ενέργεια ("power pass"), δελτίο ακόμα και για οδοντίατρο ("dentist pass"). Με διαλυμένο ΕΣΥ, καθώς ακριβώς την ώρα που οι πολίτες έπαιρναν το μήνυμα του 112 δημοσιεύτηκε η είδηση πως το Μαμάτσειο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης, της πρωτεύουσας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ετοιμάζεται να κλείσει τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας επειδή δεν υπάρχουν γιατροί.

Μόλις μια μέρα νωρίτερα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ παρέταξαν τα ασθενοφόρα μπροστά στο Δημαρχείο της Κοζάνης, διαμαρτυρόμενοι για την ελλιπή στελέχωση των ασθενοφόρων στη Δυτική Μακεδονία, στην περιοχή όπου νωπή είναι η απώλεια του 6χρονου απ’ τα Γρεβενά, που τον έτρεχε το ασθενοφόρο για περίθαλψη στην Πάτρα. 

Και το απόγευμα της 25/1/23, την ώρα που οι Άχρηστοι, Άσχετοι, Ανίκανοι, Ανεγκέφαλοι, Ανάλγητοι και τελικά Επικίνδυνοι έπαιζαν με τη νοημοσύνη των πολιτών, στέλνοντας μηνύματα απ' το 112, πολίτες διαδήλωναν μπροστά στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης για τις σημαντικές ελλείψεις στην παιδιατρική κλινική και το ΕΣΥ.

Όποιος ζήσει έζησε, όποιος πεθάνει πέθανε, σαν το σκυλί στ' αμπέλι: αυτή είναι η Ελλάδα του Μητσοτάκη! Η Ελλάδα που βρήκε στις τσέπες μας πολλά δισεκατομμύρια για να δώσει στους "παρόχους" ηλεκτρισμού, προκειμένου να μη χρεοκοπήσουν, βρήκε ατελείωτα κονδύλια για εμβόλια και τεστ κοροϊδοϊού, ταΐζοντας τις φαρμακευτικές, βρήκε κονδύλια για προσλήψεις αστυνομικών στα ΑΕΙ, αλλά δεν βρίσκει ποτέ λεφτά για γιατρούς και νοσηλευτές. Προφανώς γιατί από προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών δεν προκύπτει μαύρο πολιτικό χρήμα., αυτό που ανακαλύπτουν οι πεφτοσυννεφάκηδες σε λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς, Παναμά και δεν συμμαζεύεται. Ε, όχι, νισάφι πια, αξίζουμε καλύτερα!

ΥΓ: Το ιστολόγιο διανύει τους τελευταίους μήνες και μάλλον κάτι νέο φαίνεται στον ορίζοντα! Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9 χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου