Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Κυβέρνηση - επιτελικό τσίρκο! Θα πηγαίνουμε στις παραλίες με χειμωνιάτικα λάστιχα!


Όπως μας ενημέρωσε Κυριακάτικα στις 13/3/2022 το Υπουργείο Μεταφορών, με Απόφαση, που υπέγραψε ο αρμόδιος Πτολεμαϊδιώτης Υφυπουργός, "επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών η υποχρέωση εφοδιασμού των οχημάτων τους με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες, εφόσον το όχημα δεν φοράει ειδικά χιονολάστιχα. Η συγκεκριμένη υποχρέωση των οδηγών αφορά σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο της χώρας, κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο κάθε έτους και όταν οι επικρατούσες συνθήκες το επιβάλουν".

Φυσικά το αρμόδιο Υπουργείο μιας κυβέρνησης-τσίρκο δεν μας κάνει την τιμή να μας έχει πρόσβαση στο σχετικό ΦΕΚ για να δούμε το κείμενο της Απόφασης, πρέπει να ψάχνουμε τον ψύλλο στ' άχυρα του Εθνικού Τυπογραφείου: "Στις 14.03.2022 έχουν δημοσιευθεί συνολικά 42 ΦEK σε 5 διαφορετικά τεύχη", μας ενημερώνει το Εθνικό Τυπογραφείο! Τα 26 τεύχη είναι Φύλλο Β, εκεί που δημοσιεύονται οι Υπουργικές Αποφάσεις. Τι πρωτότυπο όμως; Στα 26 ΦΕΚ τ. Β' της 14/3/2022 ΔΕΝ υπάρχει η επίμαχη Απόφαση! Οπότε ας παίξουμε την κολοκυθιά! Μήπως είναι στα μόλις 5 ΦΕΚ τ. Β' του Σαββάτου 12/3/2022; Και γιατί να είναι στις 12/3/2022; Που φυσικά δεν είναι; Αμ' πότε να είναι; Έλα μου ντε! Μήπως να 'ναι στα 11 ΦΕΚ τ. Β' της Παρασκευής 11/3/2022; Μπα, ούτε κι εκεί είναι!


Και τι να πρωτοθαυμάσει κανείς στην ανακοίνωση του Υφυπουργού; Πώς δεν μπορεί καν ν' αποφασίσει αν ...
η υποχρέωση για αλυσίδες αφορά τους ιδιοκτήτες ή τους οδηγούς των οχημάτων, αφού είναι πασίγνωστο πως ΔΕΝ ταυτίζονται πάντα; Ή την εντελώς αόριστη διατύπωση "όταν οι επικρατούσες συνθήκες το επιβάλουν"; Ποιες θα είναι άραγε αυτές οι επικρατούσες συνθήκες; Μια Εθνική ή μια Αττική Οδός που ο Ανάδοχος δεν κάνει αποχιονισμό για να μην ξοδευτεί, οπότε η ευθύνη της συνέχισης της κυκλοφορίας μεταφέρεται απ' τον Ανάδοχο στο Κράτος κι απ' το Κράτος στους οδηγούς, προς δόξαν για ακόμα μια φορά της "ατομικής ευθύνης", σ' ένα κράτος που η κυβέρνηση καθημερινά αποδεικνύει πως είναι τσίρκο;


Το πλέον θλιβερό είναι πως "μας έχουν πάρει στο μεζέ" ακόμα και στην ΥποΣαχάρια Αφρική, όπως βλέπουμε στην πιο πάνω εικόνα. Έχουμε μια κυβέρνηση-τσίρκο, που θέλει αλυσίδες στο πορτ μπαγκάζ τον Οκτώβριο, χωρίς να διευκρινίζει αν στην Πελοπόννησο και στα νησιά θα βάζουν τις αλυσίδες πάνω ή κάτω απ' τις ξαπλώστρες και τα βατραχοπέδιλα, όταν θα πηγαίνουν για μπάνιο στις παραλίες.

Ακόμα και στην ιδιαίτερη πατρίδα του Υφυπουργού, την Πτολεμαΐδα, Οκτώβρη μήνα δύσκολο να βρείτε κάποιο αυτοκίνητο με χιονολάστιχα, αυτά οι πολλοί συνήθως τα βάζουν το Νοέμβριο. Κατόπιν αυτών το τρολάρισμα στο διαδίκτυο "πέφτει σύννεφο", ενδεικτικά τα πιο πάνω σχόλια στην ανάρτηση της σχετικής είδησης στο Capital.gr.

Κάθε πρόσθετο κιλό βάρους που μεταφέρει ένα όχημα είναι γνωστό πως επιβαρύνει την κατανάλωση καυσίμων. Με τη βενζίνη και το ντίζελ κίνησης να έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ιστορικό υψηλό τιμής, εκτός των άλλων είναι και ενεργειακή ηλιθιότητα να παίρνει κανείς μέτρα που αυξάνουν αναίτια την κατανάλωση καυσίμου των οχημάτων. Πολύ περισσότερο που τα καύσιμα είναι 100% εισαγόμενα, αφού έχουμε μια "πράσινη" κυβέρνηση, που δεν ενδιαφέρεται για την εξόρυξη Ελληνικών υδρογονανθράκων. Οπότε η αύξηση της κατανάλωσης απλά αυξάνει τα κέρδη όσων εισάγουν τα καύσιμα. Τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνετε, για την κυβέρνηση - επιτελικό τσίρκο;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου