Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Νέες στιγμές ατελείωτης ιλαρότητας απ' τα Γερμανικά θαλάσσια αιολικά, στο κλείσιμο του 2021!


Όταν έρχονται γιορτές, ακόμα κι ο Αίολος χρειάζεται λίγη ξεκούραση, με αποτέλεσμα τα αιολικά να μας χαρίζουν στιγμές γέλιου για το χάλι τους. Δυστυχώς, η εμμονή της ΕΕ στη στήριξη της Γερμανικής βιομηχανίας κατασκευής ανεμογ@@ητριών μας οδηγεί και σε στιγμές θρήνου, καθώς η απουσία των αιολικών πρέπει ν' αναπληρωθεί από φυσικό αέριο, το οποίο εδώ και μήνες είναι κάτι σαν το χαβιάρι. Απολαύστε λοιπόν στο πιο πάνω διάγραμμα τα νέα κατορθώματα των Γερμανικών υπεράκτιων αιολικών το πρωί της Τετάρτης 29/12/2021, λίγο πριν την εκπνοή ενός έτους που θα το θυμόμαστε για χρόνια για την αφαίμαξη που έφερε στις τσέπες μας.

Τα στοιχεία λειτουργίας προέρχονται -ως συνήθως για τη Γερμανία- απ' το Agorameter του Agora-Energiewende. Για όσους τυχόν δεν το πληροφορηθήκατε, ο επικεφαλής του Agora-Energiewende πριν λίγες ημέρες ανέλαβε Υφυπουργός στο νέο και πανίσχυρο Υπουργείο Οικονομικών & Κλιματικής Δράσης.

Μέχρι και το Νοέμβριο 2021, που δίνει στοιχεία το Ινστιτούτο Fraunhofer, η εγκατεστημένη ισχύς των πανάκριβων υπεράκτιων αιολικών στη Γερμανία ...

ήταν 7,77GW. Στις 8πμ της 29/12/2021 αυτά τα χρυσοπληρωμένα 7,77GW απέδιδαν το συγκλονιστικό 0,001GW! Αξιοπιστία ισχύος 0,13%! Κάτι παρόμοιο μ' ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο που έμεινε από μπαταρία. Θα πρέπει προφανώς να έχουμε μονίμως έναν ανεμιστήρα, να κάνει αέρα στα αιολικά, μήπως και γυρίσουν τις ώρες που εξαφανίζεται ο Αίολος. Πλησίασαν έτσι τα θαλάσσια αιολικά ξανά το απόλυτο ρεκόρ αρνητικής απόδοσης, που είχαμε δει για τον περασμένο Ιούλιο, τότε που τα ίδια αιολικά -δεν έχουν μπει νέα από τότε- έδωσαν ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού.

Αυτά τα πανάκριβα θαλάσσια, αλλά εξίσου άχρηστα με τα χερσαία, αιολικά θέλει να τα φέρει και στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης, προφανώς για να εξυπηρετήσει τόσο την ασθμαίνουσα πλέον Γερμανική βιομηχανία κατασκευής ανεμογ@@ητριών όσο και τους πολύ γνωστούς συγκεκριμένους. που περιμένουν στη γωνία. Με πλήρη αδιαφορία για το πόσο θα κοστίσουν στους χειμαζόμενους οικονομικά Έλληνες οι δήθεν "επενδύσεις". Ξαναβλέπουμε το ίδιο έργο όπως πριν ακριβώς 30 χρόνια, τότε που ο πατέρας του είχε προωθήσει το σκάνδαλο της Tractebel.

Αλλά για την επέτειο των 30 ετών θα έχουμε σύντομα ξεχωριστό αφιέρωμα, καθώς πρέπει να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι τι παθαίνει κανείς όταν βάζει στο τιμόνι της χώρας έναν Μητσοτάκη και ξαναζεί την ίδια ιστορία ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου