Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Η Αττική Οδός, η Νέα Οδός, τι είδε στο χιονιά και τι δεν είδε η δικαστική εξουσία.


Έρευνα για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών ακούσαμε πως παρήγγειλε η Εισαγγελία, μετά τα όσα τραγελαφικά διαδραματίστηκαν στις 24/1/2022 στην Αττική Οδό. Πριν περάσει ένας χρόνος απ' το χιονιά του περασμένου Φλεβάρη, ένας ακόμα συνήθης χιονιάς, που τον είχαν προβλέψει με απόλυτη επιτυχία οι μετεωρολόγοι, ήταν αρκετός για να παραλύσει -ξανά- το κράτος. Χιλιάδες πολίτες αποκλείστηκαν και ταλαιπωρήθηκαν για πολλές ώρες στην Αττική οδό, η Εθνική Οδός προς Λαμία έκλεισε απ' τη Λεωφόρο Αθηνών, δηλαδή απ' το ύψος της Πλατείας Ομονοίας, η Κατεχάκη μια απ' τα ίδια, ακόμα και η Βασιλίσσης Σοφίας! Όπως ήταν αναμενόμενο, τα κανάλια κατέγραψαν νέες εκδηλώσεις "λατρείας" των πολιτών προς τον πολυχρονεμένο τους Σουλτάνο πρωθυπουργό.

Εκ του αποτελέσματος προκύπτει πως ούτε οι εργολάβοι είχαν φροντίσει να έχουν ρίξει αλάτι και να έχουν αποχιονιστικά μέσα, ούτε και η Αστυνομία να απαγορεύσει έγκαιρα την κίνηση των φορτηγών, και να επιβάλει την κυκλοφορία οχημάτων μόνο με αλυσίδες. Προφανώς όταν βάζει κανείς υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας κάποιον Κύπριο, όταν στην Κύπρο χιόνι πέφτει μόνο στο Τρόοδος, είναι ο ίδιος υπεύθυνος για το χάλι και τη ντροπή της 24/1/2022.


Η Δικαιοσύνη λοιπόν είδε πιθανή "παρακώλυση συγκοινωνιών" και ζήτησε έρευνα.Δεν είδε βέβαια πως ένας συνήθης χιονιάς είναι αρκετός για να κάνει τα τρομοκάναλα να μας βομβαρδίζουν επί ώρες για "πολικό ψύχος", περίπου σαν πολικές αρκούδες και πιγκουίνοι να εμφανίστηκαν στην Ακρόπολη ή άλμπατρος να πετούν στον Αττικό ουρανό. Μόνο που δεν είναι η πρώτη φορά που ένας ...
συνήθης χιονιάς διαλύει το σύμπαν του Ελληνικού Κράτους. Μήπως να μας πουν τι συνέβη στους προηγούμενους χιονιάδες; Αν έκαναν έρευνα για τους αποκλεισμένους οδηγούς στη συνήθως προβληματική Μαλακάσα, στις ευθείες της Θήβας, στο Μαρτίνο και τους Αγίους Θεοδώρους; Μήπως να μας πουν πώς ζουν οι κάτοικοι στη Φλώρινα, στο Νευροκόπι, στο Μέτσοβο, την Αργιθέα;

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού.

Είναι βεβαίως η ίδια "Δικαιοσύνη" που ΔΕΝ είδε ποτέ να τρέχει κάτι με τη χρεοκοπία της χώρας το 2010, δεν είδε ποτέ κάτι το αντισυνταγματικό πέρα απ' τις μειώσεις στους μισθούς των δικαστικών, δεν είδε ποτέ παρακώλυση της ζωής των πολιτών απ' την εντελώς αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας. Και είναι ακριβώς η ίδια "Δικαιοσύνη" που δεν είδε ποτέ στις τάξεις της τον καθ' ομολογία κίναιδο δικαστικό, ακόμα κι όταν αυτός έμενε μεσοτοιχία με συνάδελφό του.

Στο παραμύθι με τα καινούρια ρούχα του βασιλιά όλοι σκάνε στα γέλια όταν ένα παιδάκι φωνάζει "ο βασιλιάς είναι γυμνός". Στην καθημερινότητα της Ελλάδας τον 21ο αιώνα δικαιούμαστε όλοι να φωνάξουμε "η "Δικαιοσύνη" είναι γυμνή". Κι αυτό είναι τελικά πιο μεγάλο πρόβλημα απ' τη συνήθη διάλυση του κράτους, που φέρνει ένας συνήθης χιονιάς. Η λειτουργία της δημοκρατίας χρειάζεται μια Δικαιοσύνη που να κρατά ίσες αποστάσεις απ' όλους, δεν χρειάζεται δικαστικούς που περιμένουν στη σειρά για "αξιοποίηση" απ' τα κόμματα. 

ΥΓ. Την ώρα που γράφεται η ανάρτηση τα κανάλια μεταδίδουν πως "με παρέμβαση Μητσοτάκη η Αττική Οδός αποζημιώνει με 2.000€ κάθε εγκλωβισμένο οδηγό". Αμέσως ήρθε η επιβεβαίωση πως η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά επιλέγει την απόλυτη κοροϊδία των πολιτών και ουδόλως προτίθεται να ενοχλήσει τους "εθνικούς εργολάβους", καταγγέλλοντας τη σύμβαση με την Αττική Οδό και τη Νέα Οδό. Προμηθευτείτε λοιπόν ξηρά τροφή και νερό στο αυτοκίνητο για τον επόμενο αποκλεισμό, στον επόμενο χιονιά: ο χειμώνας έχει δρόμο ακόμα!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου