Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Νέο πολιτικό κόμμα: "Η βίαιη κλιματική μετάβαση οδηγεί στην καταστροφή. «Τελευταία Υπόμνηση»"


Ένα ενδιαφέρον άρθρο για την ενεργειακή μετάβαση, με τίτλο "Η βίαιη κλιματική μετάβαση οδηγεί στην καταστροφή «Τελευταία Υπόμνηση»" λάβαμε απ' το Δρ Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, Πρόεδρο της νέας πολιτικής κίνησης Πανελλήνια ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΈΝΩΣΗ. Όπως θα δείτε στο άρθρο, οι απόψεις που διατυπώνει για το ενεργειακό ζήτημα ο επιχειρηματίας, Πρόεδρος του Ομίλου της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ κι όχι επαγγελματίας πολιτικός, είναι ταυτόσημες με τις απόψεις που διατυπώνει πάνω από οκτώ χρόνια τώρα το ιστολόγιο. Δεν χρειάζονται μαγικά για να καταλάβει κανείς το έγκλημα της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας σε βάρος των λαών, κοινή λογική μόνο χρειάζεται. Ακολουθεί το άρθρο:

Τα σημάδια άρχισαν να φαίνονται. Η τιμή του φυσικού αερίου δεν μειώνεται, αντίθετα αυξάνεται. Ο πληθωρισμός δεν μειώνεται, αντίθετα αυξάνεται.

Οι «επιδοτήσεις» δεν είναι δυνατόν να επιλύσουν τη διατάραξη της διεθνούς οικονομικής ισορροπίας, και καμία χώρα – πλην της δικής μας – δεν είναι διατεθειμένη να οδηγήσει τον λαό της στην άμεση καταστροφή για χάριν μελλοντικής μειώσεως του CO2.

Η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου των νοικοκυριών, των μεταφορών, των βιοτεχνιών και των βιομηχανιών, θα οδηγήσει όλους σε αδυναμία πληρωμών, σε κλείσιμο επιχειρήσεων, πτωχεύσεις, ανεργία και δυστυχία!

Ομοίως αναμένεται σοβαρή αύξηση αλλά και έλλειψη προϊόντων διατροφής λόγω της αλματώδους αύξησης της τιμής των λιπασμάτων. Βασικό υλικό παραγωγής των λιπασμάτων είναι η ουρία, η οποία απαιτεί φυσικό αέριο. Ήτοι, η άνοδος της τιμής του Φ.Α. θα οδηγήσει σε αντίστοιχη αύξηση της τιμής της ουρίας και των λιπασμάτων, πράγμα το οποίο ήδη συμβαίνει και θα ενταθεί με την εξάντληση των αποθεμάτων. Χαρακτηριστικά [βλ. και το διάγραμμα της αρχής]:


Πού μας οδηγεί λοιπόν η βίαιη πράσινη μετάβαση; Στην καταστροφή των αφελών προς κέρδος των επιτηδείων. Σας φαίνεται παράξενο που η Αμερική αποσύρθηκε από ...
τον
East Med. Γιατί να βγάλει φθηνό αέριο η Κύπρος και η Ελλάδα και κατ’ επέκταση η Ε.Ε. όταν η Αμερική πουλάει το σχιστολιθικό της αέριο ως LNG πανάκριβα στην Ευρώπη και θησαυρίζει. Το ίδιο και η Ρωσία. Και η αφελής Ε.Ε. πληρώνει και οδηγείται σε οικονομική καταστροφή.

Το «αγοράζω και δεν παράγω» αποδείχτηκε πλήρης αποτυχία. Οι συζητήσεις στην Ε.Ε. περί φυσικού αερίου και πυρηνικών σταθμών υπό προϋποθέσεις ως αποδεκτών «καθαρών» μορφών ενέργειας, δείχνει τον πανικό της.

Αν δεν θέλουμε να καταστραφούμε από τις επιπτώσεις της δήθεν «δίκαιης μετάβασης», η λύση είναι απλή.

Η Ε.Ε. να παρατείνει τη μετάβαση κατά 50 χρόνια και να επιδιώξει πλανητική συμφωνία προς ομαλή μετάβαση.

Η Ελλάδα πρέπει:

1.     Να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της για απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων Πτολεμαΐδας και Μεγαλόπολης.

2.     Να απαιτήσει  περιορισμό τους «τέλους ρύπων» στα 10-20€/t CO2 για τις μονάδες Φ.Α. και τις λιγνιτικές αντιστοίχως.

3.     Να σταματήσει οποιαδήποτε επιδότηση σε ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά.

4.     Να απαιτήσει από την Ε.Ε. ειδική χρηματοδότηση για την άμεσο εξόρυξη των υδρογονανθράκων της Ελληνικής ΑΟΖ.

5.     Να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12ν.μ.  και να ξεκινήσει άμεσα η εξόρυξη πετρελαίου στην περιοχή Μπάμπουρας, ανατολικά της Θάσου.

 

Κύριε Μητσοτάκη, άκουσε έστω την τελευταία στιγμή τη φωνή της λογικής. Άλλαξε άρδην την ενεργειακή πολιτική της χώρας.

ΤΩΡΑ ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ

ΜΗΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

ΣΕ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

 _______________

 Υ.Γ. Η γεωπολιτική κατάσταση είναι ανησυχητικά ρευστή. ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, AUKUS, Λευκορωσία, Ουκρανία, Καζακστάν, αναταράσσουν τα δεδομένα με άδηλη τελική κατάληξη. Στα Βαλκάνια ομοίως η αναταραχή εξαπλώνεται. Η Τουρκία προσπαθεί να μας κυκλώσει, η Κύπρος κλυδωνίζεται.

Προς Θεού, ΟΧΙ οικονομική αναταραχή στην Ελλάδα. Είναι πολύ επικίνδυνη!


1 σχόλιο: