Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Νέο Γερμανικό παραμάγαζο θα κινεί εφεξής απ' το παρασκήνιο την κλιματική πολιτική στην Ε.Ε.


Χωρίς να το πάρει είδηση περίπου κανείς, οι Γερμανοί έστησαν το Δεκέμβριο ένα νέο παραμάγαζο, για να κινούν τα νήματα στην κλιματική πολιτική της ΕΕ, γύρω απ' την οποία έχουν προσανατολίσει τη βιομηχανία τους. Πρόκειται για το Agora Council for Europe, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Γερμανικής ΜΚΟ Agora Energiewende, ο επικεφαλής του οποίου πρόσφατα ανέλαβε Υφυπουργός στο πανίσχυρο Υπουργείο Οικονομικών & Κλιματικής Δράσης. Πρόκειται για τον Patrick Graichen, απ' τους αρχιτέκτονες της Γερμανικής Κλιματικής πολιτικής, καθώς απ' το 2001 μέχρι το 2012 δούλευε στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος, έχοντας διατελέσει σύμβουλος του Υπουργού, έχοντας συντελέσει στη διαμόρφωση του Γερμανικού Σχεδίου για την Ενέργεια & το κλίμα το 2007 και το αντίστοιχο Σχέδιο της ΕΕ το 2008.

Το Agora "Συμβούλιο για την Ευρώπη" αποτελείται από Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και 25 μέλη, που προέρχονται από διάφορες χώρες κι ανάμεσά τους βρίσκουμε κι έναν Έλληνα, τον πρώην Υφυπουργό Ενέργειας Γεράσιμο Θωμά, που εγκατέλειψε το Υπουργιλίκι για να συνεχίσει την καριέρα του στην ΕΕ. Συμμετέχει βεβαίως κι ο Graichen, οι Γερμανοί δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη και στους 27 βρίσκουμε έξι Γερμανούς!

Σκοπός του νέου παραμάγαζου είναι να προωθήσει τη νέα κλιματική πολιτική της ΕΕ "Fit for 55". Είναι η συνέχεια της πολιτικής του Green New Deal, που τόσα δεινά έχει ήδη επιφέρει στους λαούς με τους φουσκωμένους λογαριασμούς ηλεκτρισμού και καυσίμων. Λογαριασμούς που φουσκώνουν ακόμα περισσότερο από φόρους, οι οποίοι βεβαίως καταλήγουν σε τσέπες ολίγων, μέσα απ' τους πολυδαίδαλους μηχανισμούς χρηματοδότησης των διάφορων ΜΚΟ.

Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τεκμηριώνει το χαρακτηρισμό ως παραμάγαζου είναι η ρητή πρόβλεψη πως "Council members discuss views ...

informally and under strict Chatham House rules - Τα μέλη του Συμβουλίου ανταλλάσσουν απόψεις πληροφοριακά και τηρώντας αυστηρά τους κανόνες του Chatham House".

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού.

Επειδή μάλλον δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό τι είναι οι "κανόνες Chatham House" μπορούμε να δούμε στη Wikipedia: “When a meeting, or part thereof, is held under the Chatham House Rule, participants are free to use the information received, but neither the identity nor the affiliation of the speaker(s), nor that of any other participant, may be revealed - Όταν μια σύσκεψη, ή μέρος αυτής, πραγματοποιείται σύμφωνα με τους κανόνες του Chatham House, οι συμμετέχοντες είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες που έλαβαν, αλλά δεν μπορεί να αποκαλυφθεί ούτε η ταυτότητα ούτε η σχέση του ομιλητή ή των άλλων συμμετεχόντων”.

Κοινώς, πρώτα γίνεται στο παραμάγαζο το παζάρι κι έπειτα θα κοινοποιούν τις αποφάσεις στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο. Το Κουρδιστό Πορτοκάλι έγραφε πρόσφατα πως "πασίγνωστος Έλληνας επιχειρηματίας ετοιμάζεται να ανακοινώσει πολιτικό φορέα-έκπληξη με αιχμή του δόρατος την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση!" Μετά το Brexit, εκεί θα οδηγήσουν κι όλους τους υπόλοιπους οι Γερμανοί. Δεν χρειάστηκαν ούτε καν 30 χρόνια μετά την επανένωση το 1989, για να γίνουν ξανά ο πρόξενος διαλυτικών φαινομένων στην Ευρώπη. Η επανένωση της Γερμανίας αποδεικνύεται καθημερινά ένα τεράστιο ιστορικό λάθος!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου