Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

EV-Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: η προπαγάνδα για τις πωλήσεις στη Νορβηγία και η αποκάλυψη της αλήθειας.


Η Νορβηγία είναι ένα πολύ πλούσιο κράτος, χάρη στην πετρελαϊκή της βιομηχανία. Με τεράστιες εξαγωγές απ' τα πετρέλαια της Βόρειας Θάλασσας έχει δημιουργήσει ένα -ας το πούμε- Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών, (Government Pension Fund Global), που επενδύει σε 73 χώρες ανά τον πλανήτη και η αξία του φαίνεται στο πιο πάνω διάγραμμα (στιγμιότυπο οθόνης απ' τον ιστότοπο του Ταμείου): πάνω από 1,3 τρισεκατομμύριο δολάρια και φαίνεται πως δεν επηρεάστηκε καθόλου απ' την πανδημία. 

Αυτό το πετρέλαιο προφανώς δημιουργεί εκπομπές CO2 εκεί που καίγεται και η Νορβηγία, πάλι προφανώς, ευθύνεται για τις εκπομπές αυτές, όσο κι αν προσπαθεί να χτίσει το προφίλ μιας περιβαλλοντικά φιλικής και κλιματικά ευαίσθητης χώρας. Η Νορβηγία λοιπόν έχει δώσει πολύ μεγάλα κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων κι οι Νορβηγοί τ' αγοράζουν περίπου μετά μανίας. Ανάλυση για τα κίνητρα που δίνει η Νορβηγία εύκολα θα βρείτε στο διαδίκτυο, π.χ. εδώ

Εκείνο που ωστόσο δεν θα βρείτε εύκολα στο διαδίκτυο είναι αν οι Νορβηγοί κινούνται πράγματι με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή τα έχουν περίπου ως ένα στολίδι στον κήπο! Μια απάντηση σ' αυτό μας δίνει επενδυτικός οίκος απ' τη Φλόριντα των ΗΠΑ, που ενόψει της Συνδιάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα τον περασμένο Νοέμβριο στη Γλασκώβη (COP26) έδωσε στη δημοσιότητα μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση 21 σελίδων. Η ανάλυση αφορά το επενδυτικό μέλλον των πετρελαϊκών εταιρειών και κάπου στη σελίδα 11 βλέπουμε το πιο κάτω: 

"Norway has indeed shown amazing growth in EVs which make up about 80% of recent sales. But these have come with ...

very large subsidies. Some studies have shown that the value of subsidies in Norway amount to $50,000-$60,000 per car. With this level of subsidies, we wonder who is still buying an internal combustion car? Norway can afford this as it is a rich country (How did it get that rich? Must be the salmon farms). There are very few countries in the world that can afford this level of government largess. - Η Νορβηγία έχει πράγματι επιδείξει εκπληκτική ανάπτυξη στα ηλεκτρικά οχήματα, που αποτελούν περίπου το 80% των πρόσφατων πωλήσεων. Αλλά αυτές έχουν έρθει με πολύ μεγάλες επιδοτήσεις. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι η αξία των επιδοτήσεων στη Νορβηγία ανέρχεται σε $50.000-$60.000 ανά αυτοκίνητο. Με αυτό το επίπεδο επιδοτήσεων, αναρωτιόμαστε ποιος εξακολουθεί να αγοράζει αυτοκίνητο εσωτερικής καύσης; Η Νορβηγία μπορεί να το αντέξει οικονομικά καθώς είναι μια πλούσια χώρα (Πώς έγινε τόσο πλούσια; Πρέπει να είναι οι φάρμες εκτροφής σολομού). Υπάρχουν πολύ λίγες χώρες στον κόσμο που μπορούν να αντέξουν οικονομικά αυτό το επίπεδο κυβερνητικής γενναιοδωρίας".

Και συνεχίζει "An interesting side fact, despite the enormous growth in EV sales in Norway, they had one of the lowest declines in oil consumption in the world last year (down 2.5% versus Europe down 13.8%, and the world down 9.3%). They may be buying EVs, but they seem to be driving their gasoline cars.- Ένα ενδιαφέρον γεγονός, παρά την τεράστια αύξηση των πωλήσεων EV στη Νορβηγία, είχαν μια από τις χαμηλότερες μειώσεις στην κατανάλωση πετρελαίου στον κόσμο πέρυσι (πτώση 2,5% έναντι της Ευρώπης κατά 13,8% και του κόσμου κατά 9,3%). Μπορεί να αγοράζουν EVs, αλλά φαίνεται να οδηγούν τα βενζινοκίνητά τους αυτοκίνητα." 

Το ιστολόγιο έχει αναφερθεί πολλές φορές στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που ο Μητσοτάκης κοιτάζει να μας πλασάρει λες και κατασκευάζονται στην Ελλάδα. Οι τεχνολογίες είναι εντελώς ανώριμες, αν ήταν ώριμες δεν θα είχαν ανάγκη επιδοτήσεων. Κι όταν βλέπετε επιδοτήσεις, να έχετε πάντα κατά νου πως αυτές γεμίζουν τις τσέπες των λίγων, με χρήματα που βγαίνουν απ' τις τσέπες των πολλών! Πολύ σύντομα θα έχουμε μια σύνοψη των αναρτήσεων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που ξεκίνησαν το μακρινό πια 2015.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού.


Φαίνεται ωστόσο πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι απαραίτητο αξεσουάρ στη δυστοπική κοινωνία που προωθούν οι δυτικές κυβερνήσεις. Δείτε το βίντεο, οι τεχνολογίες που φαίνονται όλες ήδη υπάρχουν και σταδιακά τις βάζουν στη ζωή μας. Φυσικά, πάντα "για το καλό μας" ... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου