Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Λόγω αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου αυξάνεται και η τιμή του πετρελαίου: έργο της ΕΕ κι αυτό!


Πάνω κι απ' τα 90$/βαρέλι βρέθηκε στο τέλος του Ιανουαρίου η τιμή του πετρελαίου Brent, για παράδοση τον επόμενο μήνα. Η διοχέτευση του φυσικού αερίου για θέρμανση στη χειμωνιάτικη Ευρώπη άφησε κενό στην ηλεκτροπαραγωγή, οπότε έμεινε χώρος για να καίνε όλοι κάρβουνο. Επειδή ωστόσο το χειραγωγημένο απ' την ΕΕ Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών "αερίων θερμοκηπίου" έχει στείλει την τιμή στα ύψη, αίφνης έγινε ελκυστικό για ηλεκτροπαραγωγή και το πετρέλαιο! Απολύτως επόμενο συνεπώς ήταν η αυξημένη ζήτηση στο καταχείμωνο ν' ανεβάσει την τιμή, καθώς, παρά τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που έχουν κοστίσει οι "Α"ΠΕ δεν μπορούν να υποκαταστήσουν ποτέ το κενό που αφήνει πίσω της η άρον-άρον απανθρακοποίηση της ηλεκτροπαραγωγής.

Έργο της ΕΕ συνεπώς η άνοδος της τιμής και του πετρελαίου, που έρχεται να προστεθεί στην άνοδο της τιμής του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού. Μόνο που όλες οι μεταφορές γίνονται με πετρέλαιο κι όλα τα προϊόντα θ' ακριβύνουν λόγω των μεταφορικών. Πληθωρισμός άλλων, ξεχασμένων εποχών στην ΕΕ, έργο της εντελώς ανόητης πολιτικής της "Πράσινης Συμφωνίας".

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού.


Η τιμή του πετρελαίου είναι πλέον σε υψηλά επταετίας, έχοντας φθάσει στο φθινόπωρο του 2014 και έχει βάλει πλώρη για τα 100$/βαρέλι. Το μόνο στο οποίο μπορούμε πλέον να ελπίζουμε είναι να λειτουργήσει η μακροπρόθεσμη αντίσταση (πάνω γραμμή στο διάγραμμα). Αν ωστόσο δούμε τιμές λίγο πάνω απ' τα 100 κυριολεκτικά τη "βάψαμε", μόνο ο ουρανός θα είναι το όριο για την τιμή του πετρελαίου μεσομακροπρόθεσμα! Ποιες "Α"ΠΕ;
 
Μέχρι το 2022 οι μεταβολές της τιμής του φυσικού αερίου συνήθως ακολουθούσαν τις μεταβολές της τιμής του πετρελαίου. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που βλέπουμε το αντίστροφο! Η πολιτική του Green New Deal  της ΕΕ κυριολεκτικά φέρνει τα πάνω κάτω και διαλύει τόσο τις οικονομίες των χωρών όσο και τις ζωές των πολιτών.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου