Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Βρήκαμε μια νέα πρωταθλήτρια, συναγωνίζεται επάξια στις κωλοτούμπες τη Νάντια Κομανέτσι!


Άναυδη είχε μείνει η παγκόσμια κοινή γνώμη το 1976, κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας του Μόντρεαλ, παρακολουθώντας στην τηλεόραση ένα "θαύμα", όχι της φύσης, αλλά της Ρουμανικής Σχολής στην ενόργανη γυμναστική. Χορεύοντας περισσότερο, παρά εκτελώντας ασκήσεις, η κάτι λιγότερο από 15 ετών τότε Νάντια Κομανέτσι έγινε η πρώτη αθλήτρια στην ιστορία που κατάφερε να πάρει το "άριστα 10". Κι όχι μόνο μια, επτά φορές πήρε το δεκάρι! Με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο στη διάρκεια των αγώνων, σάρωσε τα μετάλλια κι έγραψε με ολόχρυσα γράμματα το όνομά της στην ιστορία του αθλήματος.

Πριν μόλις μια εβδομάδα είχα προβλέψει πως τη δόξα της Κομανέτσι στις κωλοτούμπες θα τη ζηλέψει πολύ σύντομα η επικεφαλής ...

των Γερμανών Πρασίνων και Υπουργός Εξωτερικών στη νέα τρικομματική κυβέρνηση της Γερμανίας, η Ανναλένα Μπέρμποκ. Προεκλογικά είχε ταχθεί κατά της ολοκλήρωσης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, ωστόσο τότε δεν ήταν ακόμα "υπεύθυνη".

Τώρα πια η Μπέρμποκ είναι κορυφαία υπουργός, το διήμερο 17-18/1/2022 πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία και, όπως μετέδωσε μέσω Twitter ο ανταποκριτής του Γερμανικού δικτυακού τόπου Clean Energy Wire, η Μπέρμποκ το διέπραξε: "Δεν μπορούμε ν' αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση χωρίς τη Ρωσία, η οποία έχει τεράστιο δυναμικό σε ΑΠΕ και πράσινο υδρογόνο. Αλλά χρειαζόμαστε επίσης μια αξιόπιστη Ρωσία για να συνεχίσει να εφοδιάζει την Ευρώπη με φυσικό αέριο στα επόμενα χρόνια, κατά τη διάρκεια της μετάβασης". Η είδηση βεβαίως διασταυρώνεται από τη Deutsche Welle. Μετά το κλείσιμο των πυρηνικών και την πρόθεση για ενωρίτερο απ' το 2038 κλείσιμο των εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής με λιθάνθρακα και λιγνίτη, το φυσικό αέριο είναι πλέον πολύ σοβαρή υπόθεση για τη Γερμανία, για να παίζει μαζί του.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού.

Στην ΕΕ η Κομισιόν έχει θέσει σε διαβούλευση την περίφημη taxonomy, το αν τα πυρηνικά και το φυσικό αέριο θα βαφτιστούν "πράσινα" και με ποιους όρους. Δεν χρειάζεται φυσικά μεγάλη φαντασία για το ποιος στοιχίζεται πίσω από ποια πρόταση: οι Γάλλοι είναι υπέρ των πυρηνικών, οι Γερμανοί είναι υπέρ του φυσικού αερίου, βάζοντας και μια κορδελίτσα περί "έτοιμου να υποδεχθεί πράσινο υδρογόνο". Και θα ρέει το φυσικό αέριο ανεμπόδιστα απ' τον αγωγό Nord Stream 2 προς όλη την Ευρώπη, κάνοντας τις υπόλοιπες χώρες ενεργειακά εξαρτημένες όχι πια απ' τη Ρωσία, αλλά καταρχήν απ' τη Γερμανία. Πόσο προφητική ήταν η ανάρτηση της 1/12/2015 Με το ευρώ και την ενέργεια κανείς δεν χρειάζεται πλέον μια Βέρμαχτ για τον έλεγχο της Ευρώπης.

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι έγραφε προχθές πως "πασίγνωστος Έλληνας επιχειρηματίας ετοιμάζεται να ανακοινώσει το πολιτικό φορέα-έκπληξη με αιχμή του δόρατος την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση!" Μετά το Brexit, εκεί θα οδηγήσουν κι όλους τους υπόλοιπους οι Γερμανοί. Δεν χρειάστηκαν ούτε καν 30 χρόνια μετά την επανένωση το 1989, για να γίνουν ξανά ο πρόξενος διαλυτικών φαινομένων στην Ευρώπη. Η επανένωση της Γερμανίας αποδεικνύεται καθημερινά ένα τεράστιο ιστορικό λάθος!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου