Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Το Off-shore (υπεράκτιο) αιολικό της Λήμνου και τα Κολομβιανά καρτέλ.

Από 1/7/2021 η σελίδα Greeklignite σκοπεύει ν' αποχωρήσει απ' τη λογοκρισία του Facebook, ήδη βρίσκεται στο MeWe. (Στη δεξιά στήλη θα βρείτε το σύνδεσμο).

Starting July 1st, 2021, Greeklignite plans to leave censoring Facebook, now is on MeWe. (Link at the right column).

Αφού ξεπάτωσαν τις βουνοκορφές της χώρας, τώρα στόχος είναι και οι παράκτιες περιοχές των νησιών. Πολύ θόρυβο έκαναν πρόσφατα οι διάφοροι γνωστοί "πράσινοι παπαγάλοι" για το υπεράκτιο αιολικό που σχεδιάζεται στα ΒΑ παράλια της Λήμνου. Η περιοχή είναι γνωστή για το Ιερό των Καβείρων και τα Καβείρια μυστήρια της αρχαιότητας, ενώ ακριβώς εκεί βρίσκεται η αρχαία Πολιόχνη, ιστορικός νεολιθικός οικισμός του Αιγαίου απέναντι απ' την Τροία, η οποία χτίστηκε κάπου χίλια χρόνια αργότερα. Εκεί βρέθηκε ο θησαυρός της εικόνας, που φυλάσσεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και μοιάζει πολύ με το "θησαυρό του Πριάμου", που βρίσκεται στο Μουσείο Περγάμου του Βερολίνου.

Η Πολιόχνη είναι η πιο γνωστή ακρόπολη της 3ης χιλιετίας π.Χ. σε ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο, αλλά αυτό ουδόλως εμποδίζει τους "επενδυτές" να ξεπατώσουν ό,τι μπορούν και φυσικά για τη σημερινή κυβέρνηση νόμος είναι το δίκιο του "επενδυτή". "Επενδύσεις" στις οποίες ευημερούν οι αριθμοί, αλλά δυστυχούν οι άνθρωποι και το περιβάλλον.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το θηριώδες αιολικό εργοστάσιο, που το καλοκαίρι του 2020 πήρε άδεια παραγωγής απ' τη ΡΑΕ για συνολική ισχύ 498,15MW, θα περιλαμβάνει 33 έως 36 ακόμα πιο θηριώδεις ανεμογεννήτριες, ισχύος 15 MW ή/και 14 MW. Τέτοιες ανεμογεννήτριες έχουν μήκος πτερυγίων γύρω στα 110m, σαρώνουν κατά την περιστροφή πάνω από 40 στρέμματα κι αλίμονο στα θαλασσοπούλια που θα περνούν από εκεί, αλίμονο και στα φλαμίνγκο, που συνηθίζουν να περνούν απ' τις μικρές λίμνες-καταπληκτικούς υδροβιότοπους στην ανατολική άκρη του νησιού. Ερωδιοί, αβοκέτες, αλκυόνες, χαλκόκοτες, φλαμίγκο, βουτηχτάρες, πελεκάνοι, καστανόπαπιες, καλαμοκανάδες είναι μερικά μόνο απ' τα είδη που βλέπει κανείς στην Αλυκή, την Ασπρόλιμνη και τη Χορταρόλιμνη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Capital, ένα απ' τα πολλά Μέσα της Λίστας Πέτσα, ζητούμενο για την εκτιμώμενου ύψους 2 δισ. ευρώ "επένδυση" είναι "να εξασφαλιστεί μια εύλογη απόδοση, η οποία θα καθιστά το έργο βιώσιμο και επιλέξιμο για τραπεζική χρηματοδότηση. Σύμφωνα με μελέτες που έχει στη διάθεσή της η εταιρεία, για να επιτευχθεί IRR 12% θα πρέπει η τιμή της ενέργειας να κινηθεί στα επίπεδα των 194 €/MWh ενώ αντίστοιχα για IRR 16% η τιμή θα πρέπει να φτάσει τα 223,98€/MWh." Κι όπως γράφει σχολιαστής, "Τέτοιες αποδόσεις μόνο στα Κολομβιανά καρτέλ". 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Για λίγο καιρό ακόμα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ, (αλλά προτιμότερο να κάνετε λογαριασμό στο MeWe).

Απορώ γιατί ο σχολιαστής μιλά υποτιμητικά για τα Κολομβιανά καρτέλ σε μια χώρα που η κυβέρνηση ...

άφησε τη Σύμη (κι ένα σωρό άλλες περιοχές) χωρίς γιατρό, αλλά έσπευσε να δώσει 40 εκατομμύρια στη Μίζενς, για ν' αγοράσει σελφ-τεστ για τον κορονοϊό. Φυσικά η αγορά των τεστ συνδυάζεται με την ανάγκη της κυβέρνησης να ανακαλύπτει διαρκώς όλο και περισσότερα κρούσματα και να έχει "δικαιολογία", προκειμένου να συνεχίζει τον εγκλεισμό των Ελλήνων. Ούτε η Χούντα δεν είχε διανοηθεί ποτέ να εργαλειοποιήσει μια επιδημία, για να χτυπήσει τις ελευθερίες των πολιτών.

Το Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας 2022-2031 προβλέπει τη διασύνδεση της Λήμνου με το ΚΥΤ Ν. Σάντας, με υποβρύχιο καλώδιο (AC 150 kV ικανότητας 250 MVA από το νέο Υ/Σ Λήμνου μέχρι το νέο Υ/Σ ζεύξης περιοχής Θράκης) μήκους 123 km περίπου, εναέρια γραμμή 150 kV μήκους 38 km περίπου, από τον Υ/Σ ζεύξης περιοχής Θράκης μέχρι το ΚΥΤ Ν. Σάντας και μετασχηματιστή μετατόπισης φάσης (phase shifter) 150/150 kV στο ΚΥΤ Ν. Σάντας, ισχύος 280 MVA. 

Ο μετασχηματιστής μετατόπισης φάσης, που φωνάζει "αιολικά", σε συνδυασμό με την πρόσφατη χορήγηση άδειας στη ΔΕΗ, για κατασκευή κυρίως αεριοστροβιλικής μονάδας φυσικού αερίου στον ΑΗΣ Κομοτηνής (450MW αεριοστρόβιλοι, 215MW ατμοστρόβιλοι), που φωνάζει υποστήριξη της τυχαιότητας των αιολικών, δείχνει πώς γίνονται οι δουλειές προώθησης του υπεράκτιου αιολικού σ' αυτό τον τόπο. Κι ύστερα απορεί ο σχολιαστής του Capital για "Κολομβιανά καρτέλ" ...

Λεπτομέρεια, που έχει τη δική της σημασία: το αιολικό εργοστάσιο θέλει να κάνει η R.F. Energy ΑΕ, όπου R προφανώς σημαίνει "Ρέστης" και F "Φειδάκης", από τα ονόματα των μετόχων. Κάνοντας μια σχετική αναζήτηση, όλο και κάτι ενδιαφέρον θα βρείτε, για να συμπληρώσετε το παζλ ...

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου