Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

1821-2021: ξεκινήσαμε με απελευθέρωση απ' τους Τούρκους, καταλήξαμε με υποδούλωση στις τράπεζες.


Συμπληρώθηκαν 200 χρόνια απ' την Επανάσταση του 1821, 200 χρόνια από τότε που οι προύχοντες κι οι κοτζαμπάσηδες ξεκίνησαν να βάζουν κάθε τόσο χέρι στο δημόσιο ταμείο, να οδηγούν το κράτος σε υπέρμετρο δανεισμό και να στέλνουν στη συνέχεια το λογαριασμό της χρεοκοπίας στους πολλούς.

Από μια τέτοια χρεοκοπία μας προέκυψε το Σεπτέμβριο 1927 ως επικυρίαρχος η Τράπεζα των Επιτηρητών, άλλως γνωστή ως Τράπεζα της Ελλάδος. Η "Bank of Greece" μας έκατσε στο σβέρκο μέσω της Διεθνούς Οικονομικής Επιτροπείας του 1898, μετά από ένα δάνειο που πήρε η τότε Κυβέρνηση Αλ. Ζαΐμη" για τη σταθεροποίηση του νομίσματος, τα ελλείμματα του προϋπολογισμού και την αποκατάσταση των προσφύγων". Ψάξτε όσο θέλετε τα βιβλία της Νεότερης Ιστορίας, τα Ελληνόπουλα μπορούν πια να ψηφίζουν στη Γ΄ Λυκείου, αλλά δεν κάνει να μαθαίνουν τι ακριβώς συνέβη στη χώρα το 1927, μη τυχόν και ψηφίσουν αλλιώς.

Μετά την επισημοποίηση της πλέον πρόσφατης χρεοκοπίας το 2010, το Πασοκ κι ο ΓΑΠ και στη συνέχεια οι ΣαμαροΒενιζέλοι με τον Παπαδήμο έσπευσαν να σώσουν τις τράπεζες και να εξοντώσουν τους Έλληνες. Το τελευταίο επεισόδιο της επικυριαρχίας των τραπεζών το βλέπετε στο πιο πάνω στιγμιότυπο οθόνης: για να εκδώσετε εξουσιοδότηση απ' την κυβερνητική πύλη gov.gr πρέπει να μπείτε με κωδικούς web banking! Αν τυχόν νομίζετε πως μπορείτε να μπείτε με τη 2η επιλογή, τους κωδικούς TaxisNet, λυπάμαι, χάσατε!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Για λίγο καιρό ακόμα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ, (αλλά προτιμότερο να κάνετε λογαριασμό στο MeWe).

Ακολουθώντας τη σύνδεση με κωδικούς TaxisNet πρέπει να "πιστοποιήσετε" τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, αλλά για να το κάνετε αυτό πρέπει να συνδεθείτε πάλι με κωδικούς web banking! Κράτος τραπεζών ... Κι αν τυχόν νομίζετε πως μπορεί να είναι δική σας απόφαση το αν θα κάνετε ή όχι ηλεκτρονική τραπεζική, πάλι λάθος κάνετε!


Όπως φαίνεται στο πιο πάνω στιγμιότυπο οθόνης από κινητό τηλέφωνο, ήδη κάποια τράπεζα ενημερώνει πως αν θέλετε να ξέρετε τι λεφτά έχετε στην τράπεζα πρέπει να κάνετε ηλεκτρονική τραπεζική και ν' αποκτήσετε κωδικούς web banking! Φυσικά ούτε λόγος για να μην έχετε λεφτά στην τράπεζα, είτε οι συναλλαγές πάνω από €500 είναι ηλεκτρονικές είτε πρέπει να ξοδέψετε το 30% του εισοδήματος με ηλεκτρονικό τρόπο.
 
Κι αν τυχόν παρακολουθείτε αμήχανοι όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες με την αύξηση κεφαλαίου σε βάρος των παλαιών μετόχων στην Τράπεζα Πειραιώς, θυμηθείτε πως η Τράπεζα Πειραιώς είχε απορροφήσει την Αγροτική Τράπεζα, μετά το ξεκοκκάλισμά της απ' τα δυο τότε μεγάλα κόμματα. Μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια: στην Αγροτική Τράπεζα είναι υποθηκευμένη η αγροτική γη της χώρας και πρόσφατα ψηφίστηκε και νέος Πτωχευτικός Κώδικας. Τα κομμάτια του παζλ μπαίνουν ένα-ένα στη θέση τους, οι καλές κομπίνες δεν γίνονται με τη μία.

Το 1821 γλιτώσαμε απ' τη Σκύλλα (τους Τούρκους), αλλά το 2021 είμαστε στη Χάρυβδη (τις τράπεζες). Το 2121 πού θα είμαστε; Όχι βέβαια εμείς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Ζητείται σωτηρία, για την Ελλάδα ρε γαμώ το!

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου