Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5: άλλη μια θυσία στο βωμό των συμφερόντων του φυσικού αερίου.

Από 1/7/2021 η σελίδα Greeklignite σκοπεύει ν' αποχωρήσει απ' τη λογοκρισία του Facebook, ήδη βρίσκεται στο MeWe. (Στη δεξιά στήλη θα βρείτε το σύνδεσμο).

Starting July 1st, 2021, Greeklignite plans to leave censoring Facebook, now is on MeWe. (Link at the right column).

Στο ιστολόγιο μιλάμε για πράγματα που ΘΑ γίνουν και σχεδόν δυο χρόνια νωρίτερα, τον Ιούνιο 2019, το ιστολόγιο αποκάλυψε το κρυφό κι ανομολόγητο σχέδιο, για μετατροπή της νέας/υπό κατασκευή λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5 σε μονάδα φυσικού αερίου. 

Το πρόσχημα για την αρπαγή μερικών ακόμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ απ' τις τσέπες των Ελλήνων θα είναι βεβαίως η "μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου", την ίδια στιγμή που η Κίνα θα καίει μερικά δισεκατομμύρια τόνους κάρβουνο, η υπόλοιπη Ασία άλλα τόσα κι όλη μαζί η Ασία θα καίει τρεις φορές το κάρβουνο που καίει όλος ο υπόλοιπος πλανήτης μαζί! Κατά τα λοιπά η ΕΕ θα "σώζει τον πλανήτη", οι εδώ εθνομηδενιστές θα τρώνε και θα πίνουν στην υγεία των κορόιδων και στο τέλος θα εισάγουμε ακόμα περισσότερο ρεύμα απ' την Τουρκία.

Μόλις χθες, διαρροές (απ' τη ΔΕΗ, το ΥΠΕΝ ή από τα ...αφεντικά του ΥΠΕΝ;) στο worldenergynews.gr φανέρωσαν πως με ακόμα 300 εκατομμύρια ευρώ, (ετοιμαστείτε να ξηλωθείτε κι άλλο), η εταιρεία που κατασκεύασε τον εξοπλισμό της νέας/υπό κατασκευή λιγνιτικής μονάδας αναλαμβάνει να τη μετατρέψει σε μονάδα που θα καίει φυσικό αέριο (και μελλοντικά υδρογόνο). Πού θα βρεθεί το αέριο; Μα, βεβαίως, απ' τον αγωγό ΤΑΡ, που περνά από δίπλα, λίγο βόρεια της Πτολεμαΐδας. Θυμάται κανείς πως ο αγωγός ΤΑΡ τροφοδοτείται απ' τον αγωγό ΤΑΝΑΡ, στην Τουρκία; Εύγε "πατριώτες", θα αντικαταστήσετε την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας όχι απλά με ενεργειακή εξάρτηση, αλλά και με εξάρτηση απ' τις διαθέσεις της Τουρκίας!

Προωθούν για υλοποίηση το 2021 ένα σχεδιασμό που ετοίμασε η "Ομάδα Λάλα", επί κυβέρνησης ΓΑΠ, η ίδια Ομάδα ...

των συντακτών το 2012 του Οδικού Χάρτη για το 2050, ενός επαίσχυντου σχεδιασμού, που εγγυόταν συνεχείς αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρισμού.

Βεβαίως το έγκλημα είχε προδιαγραφεί αμέσως μετά την είσοδο της χώρας στα μνημόνια, καθώς ο Μανιάτης, στις 15.10.2010, είχε πει ξεκάθαρα στη Βουλή: " ...βαδίζουμε, όσο πιο γρήγορα μπορούμε, σε μια άλλη κατεύθυνση: Πλήρης αντικατάσταση των περισσότερων μονάδων της ΔΕΗ που καίνε λιγνίτη με μονάδες ίδιας, ή ανάλογης δυναμικότητας που θα καίνε πια το πολύ πιο ευγενές καύσιμο, το φυσικό αέριο".
 
Το έγκλημα προώθησε με τη σειρά της η κυβέρνηση ΣαμαροΒενιζέλων, που στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 24/10/2014 συμφώνησε οι χώρες που έχουν ΑΕΠ μικρότερο του 60% του Κοινοτικού Μέσου Όρου να πάρουν δωρεάν δικαιώματα εκπομπής CO2, αλλά δεν διασφάλισε το δικαίωμα αυτό στην Ελλάδα, που ήταν ακριβώς πάνω απ' τον πήχη του 60% και παρόλο που το Μάρτιο 2013 είχε υπογραφεί η σύμβαση κατασκευής για τη νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5. Ένα χρόνο μετά διαπιστώθηκε πως, χάρη στην εμπνευσμένη διακυβέρνηση των ΣαμαροΒενιζέλων, το ΑΕΠ της Ελλάδας είχε πέσει κάτω απ' το 60%, αλλά η ζημιά στη χώρα είχε ήδη γίνει. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Για λίγο καιρό ακόμα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.

Τα μνημονιακά κόμματα, που κυβέρνησαν την Ελλάδα στον 21ο αιώνα, είναι όλα μαζί υπεύθυνα για την κατάντια της χώρας. Υλοποιούν όλοι μαζί την ίδια πολιτική, που τους υπαγορεύεται απ' τους δανειστές και τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης καλλιεργούν μονίμως το δικομματισμό, που μετά τις εκλογές καταλήγει στο "άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς". Κατόπιν αυτού μην παραξενεύεστε που ο Μητσοτάκης το είπε πριν ένα χρόνο, καμαρώνοντας στη Bild, πολύ πιο κυνικά απ' το Μανιάτη: (με την απολιγνιτοποίηση) "... θα πρέπει πλέον οι κάτοικοι να βρουν κάτι άλλο να κάνουν. Και, βεβαίως, θα επωφεληθούν και Γερμανικές εταιρείες". 

Στην πρώτη-πρώτη ανάρτηση, με την οποία ξεκίνησε το ιστολόγιο το Δεκέμβριο 2013, έγραφα "το ερώτημα ξαναμπαίνει : ποιος κερδίζει; Μήπως είμαστε το ... Κατάρ σε αποθέματα φυσικού αερίου; Μακάρι να βρεθεί στην Κρήτη το φυσικό αέριο που λένε ότι υπάρχει, μόνο αυτό μας σώζει!" Δυστυχώς τα μνημονιακά κόμματα κατάφεραν να απομακρύνουν και αυτή την προοπτική. Ολετήρες, καταστροφείς της χώρας ...

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου