Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Ποιος είχε προβλέψει το 2009 τις γελοιότητες για τα "200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία".

Από 1/7/2021 η σελίδα Greeklignite σκοπεύει ν' αποχωρήσει απ' τη λογοκρισία του Facebook, ήδη βρίσκεται στο MeWe. (Στη δεξιά στήλη θα βρείτε το σύνδεσμο).

Starting July 1st, 2021, Greeklignite plans to leave censoring Facebook, now is on MeWe. (Link at the right column).

Το πρωτοφανούς γελοιότητας εξώφυλλο στο ΒΗΜΑgazino του Μαρινάκη προκάλεσε στα κοινωνικά δίκτυα ποικίλους συνειρμούς για τα όρια της ανευθυνότητας, της αλαζονείας, του θράσους και της ξετσιπωσιάς. Μετά τις αντιδράσεις και το χλευασμό που προκάλεσε, για τους νέους Μακρυγιάννη & Μπουμπουλίνα, αποσύρθηκε άρον-άρον, ωστόσο με κάνει ν' αναρωτιέμαι μέχρι πότε η μεγάλη συντηρητική παράταξη θ' αφήνει να ξεφτιλίζεται απ' το Μητσοτακέικο το κόμμα που ίδρυσε ο Καραμανλής, (ο κανονικός όχι ο θαμώνας των ψησταριών της Ραφήνας). Το ΒΗΜΑgazino λέει πως "δεν ακολουθεί τάσεις, τις δημιουργεί". Αν καταφέρει να σκάσει τη βαλβίδα, στη χύτρα που βράζει στη συντηρητική παράταξη, θα έχει προσφέρει πραγματικά μια πολύτιμη υπηρεσία στη χώρα.


Σαφώς και δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, εντάσσεται στη σειρά των περιστατικών καθεστωτισμού, στα οποία έχει πρωταγωνιστήσει όλη η συγκεκριμένη οικογένεια. Πρόκειται μήπως για κάτι καινοφανές στην πολιτική ζωή; Όχι βέβαια! Αρκεί απλά να θυμηθούμε πως το Μάιο 2009 ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, μιλώντας στο "Business Week 2009", που είχε οργανώσει το Πανεπιστήμιο Πειραιά, ξέσπασε ενάντια στην έλλειψη ηθικών αξιών στο πολιτικό σύστημα της χώρας: "Η Δημοκρατία είναι ένα πάρα πολύ ευαίσθητο πολίτευμα, που υπόκειται σε μύριες όσες προσβολές από τους ίδιους τους μετέχοντες στο πολίτευμα αυτό, που το υπηρετούν τάχα. ... Η σημερινή κρίση οφείλεται κατά τη γνώμη μου στην έλλειψη ηθικών αρχών. Πιστεύω ότι το ηθικό αυτό πολίτευμα χρειάζεται μια ιδιαίτερη προσοχή και η προσοχή αυτή συνίσταται στην επίδειξη εκ μέρους όλων των μετεχόντων στο πολίτευμα ηθικών αρχών κι αυτές οι ηθικές αρχές αναφέρονται στη δημοσία ζωή ... μπορώ να τις μνημονεύσω κάλλιστα, είναι η εργατικότητα, είναι η ευσυνειδησία, η εντιμότητα, η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός της γνώμης του άλλου, η συνείδηση καθήκοντος και η συνείδηση ευθύνης. Αυτά έχουν εκλείψει από τον τόπο μας και δεν υπάρχουν πια. Και δυστυχώς αυτά, κατά τη γνώμη μου, είναι τα αίτια με τα οποία σήμερα αντιμετωπίζουμε την παρούσα αρνητική κατάσταση."

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Για λίγο καιρό ακόμα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.

Λίγους μόνο μήνες μετά, την ηθική και οικονομική χρεοκοπία της κυβέρνησης Καραμανλή πιστοποίησε ο Τιτανικός του ΓΑΠ, που μας έβαλε στο ΔΝΤ και διέλυσε ό,τι είχε απομείνει στη χώρα. Η οικονομική χρεοκοπία ήλθε ως συνέπεια της ηθικής χρεοκοπίας, ως διαδοχή της κατάντιας του Σημιταριού και της συνέργειας των κυβερνήσεων Καραμανλή στο μπάχαλο. Δικαιώνοντας στην πράξη το Στεφανόπουλο.

Λεπτομέρεια: ο ακραιφνώς Καραμανλικός Στεφανόπουλος δεν μπορούσε ούτε να μυρίσει το Μητσοτακέικο κι είναι βέβαιο πως θα είχε πολλά να πει για το σημερινό χάλι της χώρας. Όχι, μην περιμένετε ν' ακούσετε κάτι ανάλογο ή σχετικό απ' την τωρινή, εντελώς διακοσμητική Κυρία. 

ΥΓ: Μη χάσετε την επόμενη ανάρτηση, για τη νέα απόλυτη γελοιότητα, αυτή των "δωρεάν τεστ" στα φαρμακεία. Πάντα με τεκμηρίωση και στοιχεία που θα δείτε για πρώτη φορά! 

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου