Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Έκτακτο δελτίο της ΕΛΣΤΑΤ: Θάνατοι "από" ή "με" κορονοϊό, για το σύνολο του 2020.

Από 1/7/2021 η σελίδα Greeklignite σκοπεύει ν' αποχωρήσει απ' τη λογοκρισία του Facebook, ήδη βρίσκεται στο MeWe. (Στη δεξιά στήλη θα βρείτε το σύνδεσμο).

Starting July 1st, 2021, Greeklignite plans to leave censoring Facebook, now is on MeWe. (Link at the right column).

Στις 9/3/2021 η ΕΛΣΤΑΤ εξέδωσε το 2ο έκτακτο δελτίο θανάτων του 2021, το οποίο καλύπτει πλέον το σύνολο του 2020. Ένα δελτίο-κόλαφος για την κυβέρνηση, καθώς εντοπίζει την αυξημένη θνησιμότητα ειδικά στην περίοδο τέλος Νοεμβρίου-αρχές Δεκεμβρίου, όταν εκδηλώθηκε το 2ο κύμα κορονοϊού. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ το 96% των θανόντων "με" κορονοϊό είχαν υποκείμενα νοσήματα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, κάποιοι απ' αυτούς ενδεχομένως θα πέθαιναν έτσι κι αλλιώς μέσα στο 2020, αλλά η πλήρης αδυναμία της κυβέρνησης να θωρακίσει το σύστημα υγείας ασφαλώς τους βοήθησε να πάνε στον Άγιο Πέτρο μια ώρα νωρίτερα.
 

44 δισεκατομμύρια ευρώ για τη δήθεν "πράσινη" ανάπτυξη σκοπεύει να ξοδέψει τη δεκαετία μέχρι το 2030 η κυβέρνηση, από λεφτά που δεν υπάρχουν και τα δανείζεται, αυξάνοντας καθημερινά το δημόσιο χρέος. Μας έχουν βάλει σε μια πολιτικά κατασκευασμένη, αλλά στην πραγματικότητα εντελώς ανύπαρκτη, "κλιματική κρίση", προκειμένου να διοχετεύσουν τα λεφτά ΜΑΣ στα σκοτεινά και δαιδαλώδη μονοπάτια που κάνουν καθημερινά τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Κι αδιαφορούν πλήρως αν αυτή η πολιτική αφήνει πίσω της θύματα.

Αντί να ενισχύσουν το σύστημα υγείας και να το καταστήσουν επαρκές στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, όπως μια πανδημία γρίπης ή άλλου ιού, κατέφυγαν στην "εύκολη" λύση της καταστροφής των ζωών όλων μας, με τα αλλεπάλληλα απαγορευτικά. Στην απολύτως εύλογη ανάγκη των οικογενειών να βγάλουν τα παιδιά στην πλατεία ή το πάρκο, απαντούν με βίαιη καταστολή, πρόκληση του κοινού περί δικαίου αισθήματος και τελικά διχασμό της κοινωνίας.


Επί ένα χρόνο διασπείρουν τον τρόμο "να μη γίνουμε Μπέργκαμο", την ώρα που η Αυστραλία έχει ουσιαστικά απαλλαγεί απ' τον κορονοϊό και η πιο πολυάνθρωπη περιοχή του πλανήτη, η Ασία, καταγράφει ελάχιστα προβλήματα. Αλλά οι εδώ ανίκανοι χρειάστηκαν 3,5 μήνες για να ...
κλείσουν την υγειονομικά αφύλακτη συνοριακή διάβαση της Κρυσταλλοπηγής με την Αλβανία, παρά τη ρητή γραπτή προειδοποίηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας από αρχές Αυγούστου. Άφησαν τη Βόρεια Ελλάδα απροστάτευτη στην ανεξέλεγκτη εισαγωγή φορτίων κορονοϊού με τους εποχικούς εργάτες. Μόνο αφού είχε ξεδιπλωθεί πλήρως το θανατηφόρο 2ο κύμα έκλεισαν την Κρυσταλλοπηγή. Και κατάφεραν τη στατιστικά σημαντική απόκλιση θανάτων, που δείχνει το διάγραμμα από το δελτίο της ΕΛΣΤΑΤ.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Για λίγο καιρό ακόμα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.

Ακόμα και τώρα, προκειμένου να κουκουλώσουν την παταγώδη αποτυχία τους στη διαχείριση της πανδημίας, αυξάνουν καθημερινά τον αριθμό των δειγμάτων, προκειμένου να εμφανίζουν όλο και αυξανόμενο τον αριθμό κρουσμάτων. Όπως φαίνεται στο διάγραμμα του ΕΟΔΥ, αυξάνουν ουσιαστικά τα μειωμένης αξιοπιστίας (ως προς τα RT-PCR) Rapid-AG τεστ. Παρά την αύξηση του αριθμού των τεστ, το ποσοστό θετικότητας (ο λόγος κρούσματα/συνολικά τεστ) παραμένει στα επίπεδα τέλους Οκτωβρίου. Παρόλο που στις 9/3 τα ημερήσια κρούσματα ήταν σε επίπεδο κορύφωσης του 2ου κύματος το Νοέμβριο. Και, βεβαίως, ο ΕΟΔΥ συνεχίζει ακάθεκτος κάθε 2-3 μέρες να εξαφανίζει ένα μικρό αριθμό απ' τα κρούσματα που είχε ανακοινώσει τις προηγούμενες ημέρες. Με την ανοχή της "Δικαιοσύνης", βεβαίως-βεβαίως ...


Για ακόμα καλύτερη εικόνα, το πιο πάνω διάγραμμα δείχνει τα τεστ που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ από 1/11 και μετά, στο 2ο & 3ο κύμα. Αλλά υπάρχουν ειδικοί επιστήμονες, όπως ο καθηγητής του Stanford Ιωαννίδης, που επί μήνες έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου πως "η Ελλάδα συνεχίζει να μην κάνει τον αριθμό τεστ που χρειάζεται" και καταφεύγει στα καταστροφικά λοκντάουν. Ενδεχομένως επειδή δεν υπήρχαν λεφτά για ν' αγοραστούν τεστ, καθώς προορίζονταν για προσλήψεις αστυνομικών για τα ΑΕΙ. Άλλη μια αχρείαστη και διχαστική επιλογή, για διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Ενδεικτικά, σύμφωνα με το worldometers.info η Κύπρος έχει κάνει 1,931 εκατ. τεστ ανά εκατομμύριο πληθυσμού, το Ισραήλ 1,378, ενώ η Ελλάδα μόλις 0,543 κι αυτά καθυστερημένα, τρέχοντας το τελευταίο διάστημα.


Το πρόβλημα τελικά είναι πως αναθέτουμε στις κυβερνήσεις τη διαχείριση του κράτους, αλλά αυτές θεωρούν πως έχουν αποκτήσει την ιδιοκτησία του. Κι ας λέει το Σύνταγμα πως όλες οι εξουσίες πηγάζουν απ' το Λαό, ενώ ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας. Όλα πλέον δείχνουν πως για την κυβέρνηση πρωταρχική υποχρέωση αποτελεί η εξυπηρέτηση των Γερμανικών εταιρειών. Και να μην ξεχνούμε πως,  σύμφωνα με προ διμήνου δημοσίευμα του Politico, η "πτωχή πλην τιμία" Ελλάς δεν αγόρασε 1,8 εκατ. δόσεις εμβολίων που δικαιούνταν από την ποσόστωση της ΕΕ, τα οποία κατέληξαν, (πού αλλού;), στη Γερμανία ...

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου