Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Κόλαφος για τα λοκ ντάουν ο καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Stanford Δρ Γιάννης Ιωαννίδης


Στις 4/11/2020 ο καθηγητής ιατρικής στο Stanford Δρ. Γιάννης Ιωαννίδης μίλησε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Κυπριακού Sigmalive.com κι ήταν κόλαφος για τα λοκ ντάουν, μια φωνή απόλυτης ψυχραιμίας μέσα στο κατακλυσμό δηλώσεων πρόκλησης πανικού από τους "ειδικούς" στα Ελληνικά κανάλια.


Ολόκληρη τη 18λεπτη τοποθέτηση του Δρ Ιωαννίδη μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο του Sigmalive.com και το σχετικό κείμενο εδώ, από όπου και η εικόνα της αρχής. Το ιστολόγιο απομόνωσε κι επεξεργάστηκε ένα μικρό τμήμα του βίντεο, για να τονίσει τα σημεία ειδικά για τα λοκ ντάουν. Σε λιγότερο από 3 λεπτά, ο Δρ Ιωαννίδης ξεμπροστιάζει τους εδώ "ειδικούς", καθώς ρητά επισημαίνει ότι "η Ελλάδα, δυστυχώς, συνεχίζει να μην κάνει τον αριθμό των τεστ που χρειάζεται". Την άνοιξη η Ελλάδα έκανε μόλις μερικές εκατοντάδες τεστ ανά ημέρα, με αποτέλεσμα να μην έχει σαφή εικόνα της εξέλιξης της επιδημίας. Σταδιακά τα αύξησε σε μερικές χιλιάδες μέσα στο καλοκαίρι και στο τέλος Οκτωβρίου έφθασε λίγο κάτω απ' τις 30 χιλιάδες τεστ ανά ημέρα. Κι όμως, ο Δρ Ιωαννίδης ρητά το τονίζει: ...
"η Ελλάδα, δυστυχώς, συνεχίζει να μην κάνει τον αριθμό των τεστ που χρειάζεται". Πόσα χρειάζονται; Ενδεικτικά, η Σλοβακία έκανε σ' ένα Σαββατοκύριακο περίπου 2,5 εκατομμύρια τεστ, εντόπισε 25 χιλιάδες κρούσματα και τα έβαλε σε καραντίνα. Όποιος ενδιαφέρεται, εύκολα μπορεί να κάνει σύγκριση της κατάστασης στη Σλοβακία με την κατάσταση στην Ελλάδα.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.

Κυρίως όμως ο Δρ Ιωαννίδης δεν φείδεται χαρακτηρισμών για τα λοκ ντάουν: "είναι κάτι πραγματικά καταστρεπτικό", "θα πρέπει να έχει κανείς πάρα, πάρα πολύ προσοχή και πάρα πολύ μεγάλη φειδώ όταν προσπαθεί να εφαρμόσει τέτοια δρακόντεια μέτρα". Δίνει δε τη χαριστική βολή λέγοντας πως όταν κανείς επιβάλει λοκ ντάουν "πρέπει να καταλαβαίνει τι πάει να κάνει, και γιατί το κάνει και για πόσο το κάνει και τι συνέπειες έχει αυτό που κάνει", καθώς "υπάρχουν πάρα πολλές μελέτες που δείχνουν πως τα λοκ ντάουν έχουν καταστρεπτικές συνέπειες πάνω στη ψυχική υγεία".

Μετά απ' τα πιο πάνω, αναμένονται οι αντιδράσεις των εδώ "ειδικών". Φυσικά τα Ellinika Hoaxes, το Facebook, το YouTube, θα δυσκολευτούν λιγάκι να χαρακτηρίσουν "συνωμοσιολόγο" και "ψεκασμένο" έναν διεθνούς κύρους καθηγητή. Τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή, έχει και τις δυσκολίες της ...

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου