Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Συνέβη στην Αυστραλία-ΝΔ Βικτώρια με τα αιολικά, και πρέπει να το μάθουν και οι αυτοδιοικητικοί στην Ελλάδα.


ΠΡΟΣΟΧΗ: από 15/11/2020 το Facebook έχει μπλοκάρει τις δημοσιεύσεις της σελίδας. Συνεπώς οι νέες δημοσιεύσεις δεν εμφανίζονται πλέον στο Facebook.

Attention, since Nov. 15th, 2020, Facebook has blocked new posts by the Greeklignite page. Visit greeklignite.blogspot.com!

 
Καταρχήν το FB έκανε πάλι το "θαύμα" του και κατάφερε να εξαφανίσει την προηγούμενη ανάρτηση, μια πολύ τεκμηριωμένη ανάλυση για τα "περίεργα" στις ΗΠΑ. Προφανώς πρέπει να προσκυνούμε τους βαρώνους των Μέσων και τις πολιτικές επιλογές τους. Μην τη χάσετε! Και δείτε οπωσδήποτε τα βίντεο στα σχόλια ...

Στην Ελλάδα οι "επενδυτές", πριν καν γίνει γνωστό πως ενδιαφέρονται για κάποιες βουνοκορφές, επισκέπτονται τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς, τάζουν λαγούς και πετραχήλια και πράσινα άλογα και καταφέρνουν να αποσπάσουν τη συναίνεση όσων "χρήσιμων ηλίθιων" θέλουν να αποκαλούνται "οικολόγοι" και υποστηρικτές της "πράσινης ενέργειας". Αλλά το μόνο πράσινο που υπάρχει στα αιολικά είναι το χρώμα του χρήματος, που φεύγει απ' τις τσέπες όλων μας για να γεμίσει τις τσέπες των "επενδυτών". 
 
Στην Αυστραλία λειτουργούν διαφορετικά και να μην ξεχνούμε πως μεσολάβησε και το μεγάλο μπλακ άουτ της Νότιας Αυστραλίας. Η περιοχή Moyne Shire βρίσκεται στα δυτικά παράλια της Πολιτείας της Βικτόρια στην Αυστραλία, πολύ κοντά προς τη Νότια Αυστραλία κι είναι μια περιοχή όπου "επενδυτές" ενδιαφέρονται ν' αναπτύξουν νέα αιολικά. Στο τέλος Οκτωβρίου είχε τοπικές αυτοδιοικητικές εκλογές: εκεί οι εκλογές γίνονται ταχυδρομικά, με υλικό που απ' τις 6/10/2020 έστειλε η Εκλογική Αρχή στους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους. Οι φάκελοι με τις προτιμήσεις έπρεπε να ταχυδρομηθούν ή παραδοθούν το αργότερο μέχρι 23/10/2020 και λίγες ημέρες νωρίτερα οι 16 υποψήφιοι ανέπτυξαν τις απόψεις τους για τα νέα αιολικά στην περιοχή τους στη "The Standard", (απ' όπου η πιο πάνω εικόνα).

Στο Moyne Shire υπάρχουν ήδη πέντε αιολικά έργα σε λειτουργία, άλλα δύο είναι υπό κατασκευή, άλλα τρία έχουν λάβει άδεια και πέντε έχουν αιτηθεί άδειες. Τις άδειες εκδίδει ο Υπουργός Προγραμματισμού της Βικτώρια κι όχι το Moyne Shire, ωστόσο η Πολιτεία ζητά την άποψη του Τοπικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αδειοδότησης.

Πιο συγκεκριμένα, επτά υποψήφιοι είπαν ότι είναι εναντίον των μελλοντικών αιολικών έργων που ήδη έλαβαν άδειες. Πέντε υποψήφιοι υποστήριξαν την τρέχουσα θέση του Τοπικού Συμβουλίου να αντιταχθεί σε περισσότερα αιολικά έργα, εκτός εάν οι Πολιτειακές αρχές επιβάλουν επτά συστάσεις του Εθνικού Επιτρόπου Αιολικών Έργων, συμπεριλαμβανομένης της ελάχιστης απόστασης πέντε χιλιομέτρων από πόλεις. Τρεις υποψήφιοι δήλωσαν ότι θα διαμορφώσουν απόψεις ξεχωριστά για κάθε νέο προτεινόμενο έργο: οι δύο υποστηρίζουν περαιτέρω σχέδια και ένας θα διαμορφώσει απόψεις ανάλογα με τα σχόλια της τοπικής κοινωνίας. Ένας υποψήφιος είπε, εάν εκλεγεί, θα ζητήσει περαιτέρω ενημερώσεις του Τοπικού Συμβουλίου πριν διαμορφώσει άποψη.

Αναλυτικά τις απόψεις κάθε υποψήφιου, κατά τη σειρά που αναφέρονταν στο ψηφοδέλτιο, μπορείτε να δείτε εδώ, καθώς η The Standard χρειάζεται συνδρομή. Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν, τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν και στις 5/11/2020 έγινε η επίσημη ανακήρυξη των εκλεγμένων. Εκλέχτηκαν οι 7 απ' τους 16, τα αποτελέσματα των εκλογών τα βλέπετε εδώ. Καθαρά πρώτος ο υποψήφιος που τάχθηκε καθαρά ενάντια σε νέα αιολικά. 2ος ήταν κάποιος με Ελληνικό όνομα, που διπλωματικά είχε πει πως θα διαμορφώσει απόψεις ανάλογα με τα σχόλια της τοπικής κοινωνίας, φροντίζοντας παράλληλα να συμπληρώσει πως απ' ό,τι έχει δει, το 98% είναι εναντίον νέων αιολικών. Ο 3ος δήλωσε κι αυτός ξεκάθαρα την αντίθεσή του. Ο 4ος δήλωσε υποστηρικτής της θέσης του Τοπικού Συμβουλίου, για νέα αιολικά μόνο με τις επτά συστάσεις του Εθνικού Επιτρόπου Αιολικών Έργων. Η 5η ήταν ξεκάθαρα εναντίον. Ο 6ος ήταν ανοικτός στην κατά περίπτωση εξέταση των αιτήσεων για νέες άδειες. Και ο 7ος δήλωσε επίσης υποστηρικτής της θέσης του Τοπικού Συμβουλίου, για νέα αιολικά μόνο με τις επτά συστάσεις του Εθνικού Επιτρόπου Αιολικών Έργων.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.

Η Αυστραλία είναι μια αχανής χώρα και παρ' όλα αυτά οι κάτοικοι στη Βικτώρια όχι απλά έχουν μπροστά τους τα "οπτικά απαίσια" και "θορυβώδη" αιολικά, αλλά αποδεδειγμένα και με την απόφαση του Πολιτειακού Ανώτατου Δικαστήριου υποφέρουν κι έχουν προβλήματα υγείας απ' αυτά. Αφουγκραζόμενοι τις ανησυχίες των πολιτών, οι υποψήφιοι που τοποθετήθηκαν ενάντια στα νέα αιολικά, είτε ξεκάθαρα ανοικτά είτε πιο διπλωματικά, πέτυχαν να εκλεγούν. Καλό είναι να πάρουν το μήνυμα οι εδώ αυτοδιοικητικοί, καθώς οι πολίτες πλέον όλο και περισσότερο το φωνάζουν: "Ελεύθερα Βουνά, Χωρίς Αιολικά!"

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου