Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Κολλάει ο κορονοϊός στο συνωστισμό; Μόνο εκεί που θα συμφωνήσει η κυβέρνηση!

Η σελίδα Greeklignite σταδιακά αποχωρεί απ' τη λογοκρισία του Facebook και μεταφέρεται στο MeWe. (Στη δεξιά στήλη του ιστολογίου θα βρείτε το σύνδεσμο).

Greeklignite is leaving censoring Facebook, now is on MeWe. (Link at the right column).

 
Βρισκόμαστε σε 2ο παρατεταμένο λοκ ντάουν, με το 2ο κύμα κορονοϊού να εμφανίζεται με πιο πολλά κρούσματα, πιο πολλούς διασωληνωμένους και πιο πολλούς θανάτους να αποδίδονται απ' τον ΕΟΔΥ "με" κορονοϊό -κι όχι "από", όπως λέει η κρατική προπαγάνδα. Οι πιο πολλοί θάνατοι δεν σημαίνουν κατ' ανάγκην πως υπάρχει αυξημένη θνησιμότητα στη χώρα το 2020, αυτό θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι περίπου το Μάρτιο, που η ΕΛΣΤΑΤ θα δώσει στοιχεία θανάτων και για το Δεκέμβριο. Μέχρι τώρα έχει δώσει στοιχεία για μέχρι και τον Αύγουστο, όπως το ιστολόγιο σας έχει ενημερώσει.

Απ' το 1ο κύμα οι "ειδικοί" έχουν εκφράσει την αγωνία τους για το συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, χαρακτηριστικό το πιο πάνω σκίτσο του Δερμεντζόγλου στο tvxs.gr. Κι η κυβέρνηση έσπευσε στο 2ο κύμα ν' απαγορεύει τις συναθροίσεις, να κλείνει την εστίαση, ν' απαγορεύει πολλούς επιβάτες στα ΙΧ και τα ταξί, ν' απαγορεύει την κυκλοφορία μετά τις 21:00, ν' απαγορεύει κυνήγι και ψάρεμα, προκειμένου να μας "προστατεύσει", αλλά δεν έκανε τίποτα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: αυτά είναι για την "πλέμπα" και η "προστασία" αποδείχθηκε εντελώς αναξιόπιστη, σαν κάτι άλλες "προστασίες".


Έπρεπε να φθάσουμε στο 2ο 10ήμερο του Νοέμβρη, για να μας διαβεβαιώσει με τον πλέον επίσημο τρόπο η κυβέρνηση πως, παρά το συνωστισμό, ο κορονοϊός δεν κολλάει "τόσο πολύ" στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς! Το ιστολόγιο σας προσφέρει σήμερα ...
ένα πολύ μικρό βιντεάκι, συλλογή των όσων μας έλεγαν απ' την άνοιξη μέχρι τις τελευταίες, ξετσίπωτες τοποθετήσεις Μητσοτάκη και Καραμανλή στη Βουλή. Verba volant, scripta manent; Όχι πια, την εποχή του YouTube τα λόγια τους δεν τα παίρνει ο αέρας! Verba manent!

Είναι βεβαίως περισσότερο από σαφές πως το 2ο κύμα έπιασε την κυβέρνηση εντελώς απροετοίμαστη, καθώς δεν έδωσε λεφτά για την υγεία, όπως αποκάλυψε η εξαφανισμένη απ' τα Μέσα της λίστας Πέτσα έκθεση του ΟΟΣΑ και της ΕΕ για την υγεία. Είχε προφανώς άλλες προτεραιότητες, αντί να προσλάβει νοσηλευτές και εντατικολόγους, προτίμησε να επιδοτεί ηλεκτρικά ποδήλατα! Οπότε στο 2ο κύμα ο ιός μπήκε σε νοσοκομεία και γηροκομεία χωρίς η κυβέρνηση να πάρει καν είδηση, παρόλο που όλοι έχουν προειδοποιήσει πως εκεί ειδικά ο ιός έχει μεγάλη θνησιμότητα.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Για λίγο καιρό ακόμα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.

Κι ακόμα χειρότερα, έπρεπε να φθάσουμε στις 20 Νοεμβρίου για να κλείσει η κυβέρνηση τη συνοριακή διάβαση με την Αλβανία στην Κρυσταλλοπηγή. Παρόλο που από αρχές Αυγούστου η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας είχε επισημάνει, με έγγραφο προς το ανώτατο επίπεδο, πως η λειτουργία του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής γίνεται χωρίς υγειονομικούς ελέγχους και ή θα πρέπει να γίνονται έλεγχοι του ΕΟΔΥ ή η διάβαση να κλείσει.


Ποτέ δεν θα μάθουμε πόσα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα οφείλονται σε είσοδο απ' τα σύνορα, αφού, όπως είπε πρόσφατα ο καθηγητής του Stanford Ιωαννίδης, η Ελλάδα δεν έκανε ποτέ όσα τεστ χρειάζονταν για να ιχνηλατήσει τον ιό. Δυστυχώς βρεθήκαμε με μια κυβέρνηση ανίκανων "άριστων", μια κυβέρνηση που αποδεικνύεται καθημερινά επικίνδυνη και για την υγεία μας και για τις ελευθερίες μας. Και με μια αντιπολίτευση εντελώς αμήχανη, που φοβάται να βγει μπροστά. Είναι πλέον ώρα να μας αδειάζει τη γωνιά το παλιό κομματικό σύστημα ... 

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου