Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Άλλες 3 αποδείξεις της γνωστής οικονομικής "θεωρίας του μεγαλύτερου ανόητου". Πώς θα ξεμπλέξουμε;

Η σελίδα Greeklignite σταδιακά αποχωρεί απ' τη λογοκρισία του Facebook και μεταφέρεται στο MeWe. (Στη δεξιά στήλη του ιστολογίου θα βρείτε το σύνδεσμο).

Greeklignite is leaving censoring Facebook, now is on MeWe. (Link at the right column).

Με κάθε επισημότητα η κυβέρνηση, στο ανώτατο επίπεδο, μας ενημέρωσε το τελευταίο διάστημα πως ο ιός στο συνωστισμό κολλάει μόνο εκεί που θα συμφωνήσει η ίδια: κολλάει με την εστίαση, το λιανεμπόριο, το κυνήγι, το ψάρεμα και το βόλεϊ, αλλά δεν κολλάει με το συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, την ομαδική ποδηλατάδα στην Πάρνηθα και σ' ό,τι κάνει το Μητσοτακέικο. Για να μας αποτρελάνουν εντελώς, το τελευταίο διάστημα έχουν προκαλέσει έναν απίστευτο συνωστισμό στα Ειρηνοδικεία, καθώς προκειμένου να πάρει κληρονόμος αναδρομικά συντάξεων πρέπει να υποβάλει αίτηση στο Ειρηνοδικείο για έκδοση πιστοποιητικών μη δημοσίευσης διαθήκης και μη αποποίησης κληρονομιάς. Βλέπετε η ψηφιακή διακυβέρνηση των "αρίστων" δεν κατάφερε ακόμα ούτε όλα τα Ειρηνοδικεία να διασυνδέσει ούτε να κάνει την έκδοση των πιστοποιητικών ηλεκτρονική. Προφανώς το μόνο που μπορεί είναι να προσπαθεί να μας πείσει πως ούτε και στα Ειρηνοδικεία κολλάει ο ιός, αλλά κατά τα λοιπά πρέπει να μείνουμε δυο μήνες (και βλέπουμε) σε απαγορευτικό.

Η 2η απόδειξη της καλπάζουσας ανεγκεφαλιάς που πλέον διακρίνει τους "άριστους" είναι η 10ήμερη καραντίνα, που ανακοίνωσαν για όσους έλθουν στην Ελλάδα τις γιορτές. Κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, προφανώς θεωρούν πως όλοι περιμένουν πώς και πώς τα Χριστούγεννα για να τρέξουν στο Σεν Μόριτζ και το Μπάντεν-Μπάντεν, όπου τους περιμένει μια Άστον Μάρτιν. Κι έτσι αν έλθει κάποιος Έλληνας του εξωτερικού για μια εβδομάδα να δει τους δικούς του, με αεροπορικό εισιτήριο που έχει προφανώς κομμένο απ' το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο κι όχι την παραμονή της πτήσης, πρέπει να τον κρατήσουν έγκλειστο 10 μέρες, επειδή "έτσι τους αρέσει". Κι άντε μετά να βρει πτήση για να φύγει, αφού και η Aegean φρόντισε να ακυρώσει πτήσεις, λίγο πριν πάρει το "δωράκι" των 120 εκατομμυρίων. Μετά τις αντιδράσεις, μάλλον όσων ονειρεύονται Γκστάαντ και Νταβός, μείωσαν σήμερα την καραντίνα απ' τις 10 μέρες στις 3. Κι όμως είναι οι ίδιοι που το καλοκαίρι εφάρμοζαν καραντίνα 15 ημερών. Προφανώς η μεταδοτικότητα του ιού εναλλάσσεται ανάλογα με το πώς ξυπνά κάθε πρωί η κυβέρνηση.

Εκεί μάλιστα που οι εντελώς ανεγκέφαλοι "άριστοι" έχουν ξεπεράσει κάθε όριο γελοιότητας, είναι στην ...

απαγόρευση μετακινήσεων ανάμεσα σε νομούς, λες κι όλη Ελλάδα μένει στην Αττική ή στη Θεσσαλονίκη, που την έχουν κιόλας με περιορισμένες πτήσεις. Αν λοιπόν έλθει κάποιος φοιτητής απ' το εξωτερικό κι ενώ θα έχει και αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών και εγκεκριμένο για την άφιξη Personal Locator Form, αν έχει την "ατυχία" να μένει εκτός Αθήνας ή Θεσσαλονίκης, θα πρέπει απ' το αεροδρόμιο να πάρει ταξί για να πάει στο ΚΤΕΛ και να "συνωστιστεί" και με τον οδηγό του ταξί και με τους άλλους συνεπιβάτες του ΚΤΕΛ. Κινδυνεύοντας και να κολλήσει ο ίδιος απ' τους αγνώστους και να μεταφέρει τον ιό στην οικογένειά του! Κι όμως θα ήταν απείρως πιο απλό και πολύ πιο ασφαλές για όλους να πάει ένας δικός του να τον παραλάβει με ΙΧ κατευθείαν απ' το αεροδρόμιο, παίρνοντας μια έγκριση μετακίνησης απ' την Τροχαία, επιδεικνύοντας το αεροπορικό εισιτήριο και φορολογικά στοιχεία κατοικίας. Απλά πράγματα, κοινής λογικής, την οποία στερούνται οι ανεγκέφαλοι που μας έτυχαν.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Για λίγο καιρό ακόμα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.

Η 3η απόδειξη πως έχουμε μπλέξει με εντελώς ανεγκέφαλους κι ανίκανους είναι τα πρόστιμα 800€, που μοιράζει το τελευταίο διάστημα σωρηδόν η γνωστή και ως Ανεξέλεγκτη Αρπακτική Δανειστών-Επιτηρητών ΑΑΔΕ σε ανυποψίαστους ελεύθερους επαγγελματίες, για δήθεν "εκπρόθεσμες" συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών-προμηθευτών του 2014, (πρώτη χρονιά που εφαρμόστηκε η ηλεκτρονική υποβολή κι οι λογιστές τα χρειάστηκαν). Το εκπρόθεσμο το δημιούργησε η κυβέρνηση Σύριζα, καθώς ανακοίνωσε 4 μέρες παράταση προθεσμίας για την υποβολή των καταστάσεων μέχρι 25/1/2016 και δεν φρόντισε ποτέ να την κατοχυρώσει με την ανάλογη πράξη. Την παράλειψη αυτή των δήθεν "αριστερών" την πληρώνουν τώρα οι ελεύθεροι επαγγελματίες και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που η κυβέρνηση έχει στραγγαλίσει κάθε οικονομική δραστηριότητα, αφήνοντας ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Αλλά το αποκορύφωμα της γελοιότητας των ανίκανων είναι πως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έξι βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν τροπολογία για να τακτοποιηθεί αναδρομικά το πρόβλημα και το Υπουργείο Οικονομικών την απέρριψε!

Δυστυχώς έχουμε μπλέξει με γελοία ανίκανους και δεν θα ξεμπλέξουμε εύκολα: το νέο όραμα του έθνους είναι ποιος θα πρωτο-ξεκοκκαλίσει το Ταμείο Ανάκαμψης. Η νέα χρεοκοπία έρχεται ολοταχώς και δυστυχώς δεν υπάρχει ένας Έλληνας Αντόνιο Ντι Πιέτρο, που θα ξεβρωμίσει τον τόπο απ' τις βρωμιές που έχει συσσωρεύσει ένα βαθιά σάπιο πολιτικό σύστημα. Δυστυχώς μάταια θα τον περιμένουμε, οι εδώ ανώτατοι δικαστικοί προτιμούν να γίνονται αντιπρόεδροι ή Υπουργοί στη ΝΔ ή Πρόεδροι Δημοκρατίας, δηλαδή μέρος του προβλήματος κι όχι της λύσης. Η διαπλοκή νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας υπονομεύει ξεκάθαρα το πολίτευμα. Γι' αυτό και δεν πρόκειται να μάθουμε ποτέ ποιοι έφαγαν τα λεφτά της Proton Bank, ποιοι έφεραν 3 τόνους ηρωίνη με το Noor One και πότε θα ξεπληρώσουν ΝΔ & Πασοκ τα "δάνεια" που "πήραν" απ' την Αγροτική Τράπεζα.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου