Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Καλή Χρονιά! Και του χρόνου λεύτεροι!

 

Η νέα χρονιά ήδη ήλθε στο Ανατολικό Ημισφαίριο! 
Καλή Χρονιά,

με Αγάπη, Ειρήνη κι Ευτυχία για όλους!

Το 2020 ήταν το πρώτο δίσεκτο έτος με Μητσοτάκη μετά το 1992 και ξαναπροκόψαμε! Όπως το 1992 μπήκαν οι βάσεις για την παρ' ολίγον χρεοκοπία του 1994, έτσι και το 2020 μπήκαν οι βάσεις για τη νέα χρεοκοπία, μια ακόμα μετά απ' αυτή που μας επεφύλαξε η ΝΔ το 2009. Κοινός παρονομαστής και στις δυο περιπτώσεις ένας Μητσοτάκης, μόνο που αυτή τη φορά θα ωφεληθούν και Γερμανικές εταιρείες. Καθόλου τυχαίο λοιπόν που μέχρι και Γερμανική διαφήμιση κατακλύζει τις τηλεοράσεις μας με το bye-bye 2020, οι Γερμανοί βιάζονται να έλθει το 2021 για να θρονιαστεί για τα καλά η RWE στα λιγνιτωρυχεία της Δυτικής Μακεδονίας.

Καθόλου τυχαία, η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης μπήκε σε λοκ ντάουν στις 16/10, πιο γρήγορα απ' την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς τότε βρισκόταν σε εξέλιξη η προσχηματική διαβούλευση για το "Σχέδιο" της δήθεν "Δίκαιης Μετάβασης" των λιγνιτικών περιοχών. Κι απ' τις 18/12 βρίσκεται σε ακόμα πιο σκληρό λοκ ντάουν μέχρι τις 5/1 και βλέπουμε, καθώς μέσα στον Ιανουάριο αναμένονται οι υπογραφές ανάμεσα στη ΔΕΗ και την RWE: αν πέσουν οι υπογραφές, ίσως τότε λήξει κι η καραντίνα.

Σε κάθε περίπτωση, το 2020 σημαδεύτηκε όχι μόνο απ' τον κορονοϊό, αλλά κι απ' την προώθηση της άρον-άρον απολιγνιτοποίησης. Ήδη προκειμένου να έχουμε ρεύμα κάνουμε σε καθημερινή βάση εισαγωγές ηλεκτρισμού, ιδίως από Βουλγαρία, Τουρκία και Ιταλία. Το 2021 δεν αναμένουμε κάτι διαφορετικό, το ενδιαφέρον εστιάζεται μόνο στο τι νέα ψέματα θα εφεύρει η κυβέρνηση για να πείσει πως όλα τα έχει καλώς καμωμένα και, τι να κάνουμε, το ρεύμα θα συνεχίσει ν' ακριβαίνει επειδή "έτσι είναι η ζωή".

Κι όμως υπάρχει ελπίδα, υπάρχει διαφορετικός δρόμος! Αρκεί να θυμηθούμε πως στο Κουήνσλαντ της Αυστραλίας οι ψηφοφόροι απέρριψαν ασυζητητί την κλιματική παράνοια, πρόσεξαν το 2019 τι ψήφισαν και σήμερα απολαμβάνουν όσα έσπειραν: δουλειές κι ευημερία για όλους! Το 2021 ίσως έχουμε διπλές κάλπες στην Ελλάδα, ας προσέξουμε για να έχουμε!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Για λίγο καιρό ακόμα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου