Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Τα "περίεργα" των Ημερήσιων Εκθέσεων Επιδημιολογικής Επιτήρησης Covid-19 του ΕΟΔΥ. Μέρος 1ο - τα τεστ.

Η σελίδα Greeklignite σταδιακά αποχωρεί απ' τη λογοκρισία του Facebook και μεταφέρεται στο MeWe. (Στη δεξιά στήλη θα βρείτε το σύνδεσμο).

Greeklignite is leaving censoring Facebook, now is on MeWe. (Link at the right column).

Ξεκινώντας τη νέα χρονιά, που πιθανά θα είναι χρονιά διπλών εκλογών, μπορούμε να δούμε ένα μικρό στατιστικό απολογισμό της πανδημίας που μας ταλαιπωρεί. Καθημερινά στις 6 το απόγευμα έχουμε την ενημέρωση του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας, από κάποιους που νομίζουν πως αν λένε πως όλα είναι καλώς καμωμένα θα τους πιστέψουμε κιόλας. Το πρόβλημα είναι πως τόσο σανό δεν αντέχεται, η αξιοπιστία τους έχει πιάσει πάτο.

Εκτός απ' τα προφορικά υπάρχουν και τα γραπτά κι ο ΕΟΔΥ δημοσιεύει καθημερινά Ημερήσιες Εκθέσεις Επιδημιολογικής Επιτήρησης Covid-19, όπου -υποτίθεται πως- απεικονίζεται η εξέλιξη των ενεργειών της κρατικής μηχανής. Τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοινώθηκαν στις 26 Φεβρουαρίου. Στο 1ο κύμα, που ήταν εξαιρετικά ήπιο σε σύγκριση με το 2ο, δεν δημοσιεύθηκαν Εκθέσεις για όλες τις ημέρες. Για να αποφύγουμε τα κενά στα διαγράμματα, τα δεδομένα που παρουσιάζονται ξεκινούν από τις 8 Ιουνίου.  Δυστυχώς, σ' ένα failed state κατάφεραν ακόμα κι οι Εκθέσεις του ΕΟΔΥ να έχουν τα "περίεργά" τους. 

Ξεκινούμε απ' το πιο πάνω διάγραμμα, που δείχνει τον αριθμό των τεστ που έγιναν στο διάστημα 8/6-31/12/2020. Βλέπουμε μέσα στον Ιούνιο σε δυο περιπτώσεις αρνητικές τιμές! Τα συνολικά τεστ που ανακοινώθηκαν για τις 11/6 ήταν ΛΙΓΟΤΕΡΑ απ' όσα ανακοινώθηκαν την 10/6! Το ίδιο συνέβη στις 25/6, ανακοινώθηκαν λιγότερα τεστ απ' αυτά που ανακοινώθηκαν στις 24/6. Βλέπουμε επίσης 3 εξαιρετικά υψηλές κορυφές στις 29/7, στις 4 & 19/8: πρόκειται για μαζική ενσωμάτωση τεστ προηγούμενων ημερών. Πότε έγιναν αυτά; Άγνωστο. Όπως επίσης παραμένει άγνωστο αν έγιναν πραγματικά ή έγινε "λογιστική" ενσωμάτωση, παρόμοια μ' αυτή που παρατηρήθηκε σε επίμαχες Πολιτείες των ΗΠΑ με μαζικές ενσωματώσεις ψήφων υπέρ του Μπάιντεν λίγη ώρα πριν λήξει η καταμέτρηση.

Το άλλο σημαντικό που βλέπουμε στο ίδιο διάγραμμα είναι πως η Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, όταν αναφέρονται 25.987 ημερήσια κλινικά δείγματα, ήταν η τελευταία ημέρα που αυξάνονταν τα ημερήσια κλινικά δείγματα. Σύμπτωση πως ακριβώς απ' την επόμενη ημέρα η Ελλάδα μπήκε σε λοκ ντάουν; Από εκεί και μετά η τάση αναστρέφεται κι έχουμε διαρκή μείωση. Απ' το Σεπτέμβριο έχουμε και τα Rapid-Ag τεστ, που διαρκώς αυξάνονται και στο τέλος Δεκεμβρίου υπερβαίνουν τα κλινικά δείγματα. Στις 27/9 αναφέρονται 434 ημερήσια κλινικά δείγματα, ωστόσο την προηγούμενη ημέρα αναφέρθηκαν συγκεντρωτικά 8.879 Rapid-Ag τεστ, τα οποία είναι άγνωστο σε ποια χρονική περίοδο αναφέρονται, (ενδεχομένως να είναι από 1/9). Πάντως απ' τους ταξιδιώτες ζητούν μοριακό τεστ 72 ωρών κι όχι Rapid-Ag τεστ, οπότε το ζητούμενο είναι αν εκτός από διαφορά κόστους υπάρχει και διαφορά αξιοπιστίας ανάμεσα στις δυο μορφές τεστ. Κι αν όντως υπάρχει, το εύλογο συμπέρασμα είναι πως λεφτά για την υγεία δεν υπάρχουν, ενώ με το ΦΕΚ τ.Β 5717/24-12-2020 το Υπουργείο Υγείας βρήκε ακόμα 18,5 εκατομμύρια ευρώ για τα Μέσα Προπαγάνδας, προκειμένου να μας πείσουν για το πόσο καλό είναι το εμβόλιο.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Για λίγο καιρό ακόμα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.

Στο 2ο διάγραμμα βλέπουμε το ποσοστό των ημερήσιων κρουσμάτων σε σχέση με τα ημερήσια τεστ (% πηλίκον της διαίρεσης ημερήσια κρούσματα προς άθροισμα κλινικών δειγμάτων + Rapid-Ag τεστ). Είναι εμφανές πως στο 2ο κύμα κρουσμάτων το ...

ποσοστό θετικότητας τραβά την ανηφόρα μόλις ξεκινά το 3ο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Η κυβέρνηση χρειάστηκε 15 ημέρες για να πάρει την απόφαση για το γενικό λοκ ντάουν σ' όλη την Ελλάδα, αλλά, όπως όλοι -κατόπιν εορτής- ξέρουμε, το 2ο κύμα ήταν πολύ έντονο στη Βόρεια Ελλάδα και πολύ πιο ήπιο στη Νότια Ελλάδα και τα νησιά.

Σημειώνεται πως η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας είχε ζητήσει ήδη στις 5/8/2020 από Χρυσοχοΐδη-Κικίλια-Χαρδαλιά να κλείσει η συνοριακή διάβαση Κρυσταλλοπηγής με την Αλβανία, καθώς δεν υπήρχε ο παραμικρός υγειονομικός έλεγχος. Αντί να στείλουν κλιμάκιο ΕΟΔΥ, περιόρισαν το ωράριο διέλευσης, λες κι ο ιός μεταδίδεται μόνο τη νύχτα! Στις 12/8/2020 3 βουλευτές Σύριζα της Δυτικής Μακεδονίας έκαναν ερώτηση σε Χρυσοχοΐδη-Κικίλια για το ίδιο θέμα. Η κυβέρνηση εδέησε να κλείσει την Κρυσταλλοπηγή μόλις στις 20/11! Τρεισήμισι μήνες μετά! Ποτέ δεν θα μάθουμε το μέγεθος της ζημιάς που έγινε στη Βόρεια Ελλάδα απ' τις υγειονομικά ανεξέλεγκτες εισόδους απ' τα Βαλκάνια. Ούτε βεβαίως περιμένουμε διερεύνηση απ' τη Δικαιοσύνη ούτε και άρση ασυλίας για όσους καλύπτονται απ' αυτή: αυτά σ' ένα failed state γίνονται μόνο σε όσους θίγουν τα κακώς κείμενα και οι ηθικές αρχές έχουν εκλείψει απ' τη δημόσια ζωή εδώ και χρόνια, μας το είχε πει ο Στεφανόπουλος ήδη το 2009 και θα το δείτε εδώ.

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα, η κορύφωση της θετικότητας είναι τη Δευτέρα 16/11 κι από τότε υπάρχει αποκλιμάκωση, με επιστροφή στα επίπεδα Σεπτεμβρίου μέχρι μέσα Οκτωβρίου, (μια έξαρση τη Δευτέρα 7/12 είναι κι αυτή σε ημέρα που λόγω Σαββατοκύριακου έγιναν πιο λίγα τεστ). Ίσως είναι αυτή η αποκλιμάκωση η αιτία που θ' ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου. Μια τελευταία έξαρση στο ποσοστό θετικότητας εμφανίζεται στο 3ήμερο που λόγω των αργιών των Χριστουγέννων έγιναν λιγότερα τεστ, ενώ ανάλογη έξαρση παρατηρήθηκε και με τα ελάχιστα τεστ που έγιναν την Πρωτοχρονιά. Από το πλήθος των τεστ που γίνονται Σαββατοκύριακα και αργίες είναι απολύτως σαφές πως έχουμε μια κυβέρνηση που μάχεται την πανδημία μόνο τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, παρόλο που η ίδια η κυβέρνηση θεωρεί πως βρισκόμαστε σε πόλεμο με τον κορονοϊό. Κατόπιν αυτού, δεν θέλω να μάθω τι θα συμβεί αν θα εμπλακούμε κάποια στιγμή σε πραγματικό ένοπλο πόλεμο, ιδίως τη χρονιά που συμπληρώνονται 200 χρόνια απ' το 1821.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου